Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (239)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Napriek tunajším slabým percentám, pre mňa milé prekvapenie. Liam Neeson stále drsňákov v postaršom veku zvláda. V menšej role potešil aj Fishburne a tento mrazivý thriller, kde partička kamionistov jazdí po lade ma celkom zaujala, keďže pred tým som asi nič takéto nevidel. Úvod ma bavil asi viac ako akčné finále, ale aj to, celkom stálo za to, nesympatický zlosynovia, ktorý naskakujú iba doláre v očiach a nejaký ten zvrat tiež nechýba. Spokojnosť.  70% - 3* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Úplně chápu, že je již mnoho lidí z typických neesonovek otrávených, ale mně konkrétně Mrazivá past dost sedla, ba dokonce i víc, než nedávná návštěva mexických hranic. Více bych to nehrotil, kdo někdy viděl nějakou neesonovku od 96ti hodin, přesně ví, co dostane a kdo ne, tak ten se pravděpodobně vyhne i tomuhle. Jen musím zdůraznit, že Laurence Fishburne je tu hrozně cool, ač ne tak dlouho a že Matta McCoye jsem naposled viděl snad v Policejní akademii. Kino na druhou stranu není nutné, ale uděláte radost distributorovi, na Netflix to jde pouze v USA. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomuhle filmu vyhýbala, neboť jsem tušila... No jo, přesvědčily mne nadupaný trucky, jsem přece potomek táty i dědy řidičů z povolání, ba dokonce průkopníka válečné přepravy do Drážďan mezi útoky hloubkařů. Skoro podobný transport, jen truck nejel na dřevoplyn, zkrátka to zkouknout byla moje morální povinnost, slušný, místy mírně nelogický béčko, jenže akce nechyběla, Liam je pořád ve formě a slečna měla krásný oči. A za mého dědu posílám třetí hvězdičku, ten by si truck užil. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson už má své roky, takže od něho nečekám ladné piruety kolem protivníků, ani fyzicky náročné souboje plné úderů. To ovšem neznamená, že by se akční film obešel bez jakékoliv akce. Abych režisérovi / scenáristovi nekřivdil, tak jakési formy fyzické konfrontace se přece jen dočkáme. Většinou se dva lidé přetahují o volant, nebo tlustými rukavicemi buší do péřových bund. I s touhle chabou náhražkou mlátiček příběh úzkostlivě šetří, takže většinu práce musí odvést příroda a ploché charaktery. Neesonovo kouzlo osobnosti zvolna vyprchává, ale hlasem ještě něco zvládne. Cesta přes kanadskou divočinu je pak trestuhodně nevyužitá, takže i druhý ze zdánlivých kladů filmu vyšuměl do ztracena. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Okrem pritomnosti Liama Neesona nic nenasvedcuje tomu, ze nejde o cistucke becko so vsetkymi jeho (negativnymi) atributmi, bez stipky nadhladu, invencie ci snahy o vymanenie sa z klasickych stereotypov (ano, dokonca aj zaverecny suboj na paste je pritomny...). Neesona v zasade nechapem, pretoze toto vsetko muselo priam kricat aj zo scenara. Najhorsie na tom vsetkom je, ze aj becko moze byt dobre, o tom - po tom, ale toto zial nie je ten pripad...1,5/5 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film je venovaný zosnulému scénografovi Arvovi Greywalovi, pre ktorého bol tento film posledným projektom. (koba)
  • Ľadová cesta v kanadskom Severozápadnom teritóriu, ktorá inšpirovala film, má dĺžku 400 km, prechádza cez 64 zamrznutých jazier a na ľade má šírku asi 50. Vodiči nákladných vozidiel tu cestujú 14-16 hodín pri maximálnej rýchlosti 25 km/h. (Arsenal83)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout jiných typů kamionu Kenworth, a to například v cca 2/3 filmu, kdy kamiony vyjíždí ze zmrzlého jezera do kopců a jsou pronásledovány skůtry a SUV – zde to jsou starší typy. A naopak při jízdě po druhém zmrzlém jezeře jsou to již o generaci novější typy s výrazně jinými předními světly. (Pazdi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno