Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (489)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Netflixácká nálož akce, kde oceníte pár viditelně českých lokací. Jinak je to vlastně jen další céčková blbina, jakých Steven Seagal, Jean-Claude van Damme a Dolph Lundgren natočili v minulých dekádách v Maďarsku, Rumunsku a dalších východních turistických destinacích tuny. ALE s mnohem vyšším rozpočtem a daleko schopnějším tvůrčím týmem. Takže scénář prakticky neexistuje, ale sakra dobře to vypadá a po prvních "seznamovacích" minutàch se děj téměř nezastaví. V dnešní době (kdy je zejména u vysokorozpočtových filmů scénář skoro vždycky jenom výplň) je to vlastně dost příjemné překvapení. Ale ten malej zmetek je nejzbytečnější a nejde*ilnější druh postavy, jakou filmový svět zná. Sice se tvůrci jakž takž snaží mu dát nějaké důvody k jeho jednání, ale jelikož hned na začátku vidíme, že má daleko silnější vztah s mámou, tak z toho stejně vychází jako idiot. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hůře hodnocená Jednička se mě prostě líbila více. Nikam se necestovalo a mise zněla "Dostat toho kluka ven z Dhaky." Ve druhém díle se zbytečně vymýšlí, střídají se lokace a od scény ve vězení zakončené vlakem to už šlo s filmem spíše z kopce. Jednička přeci jen trošku gradovala, Dvojka uvadala. Gruzie není Bangladéš. Chybí zajímavější postavy. Ten Ind v Jedničce byl božský a dostavil se i David Harbour. Možná lidem v roce 2023 stačí k dosažení uspokojení z akčního inferna, nevím. Trojky se už trošku obávám. Dvojka vypadá levněji a snaží se rozvinout nějaký další multivesmír alá John Wick. 60% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Další pekelná jízda plná akce, násilí, krve, střílení a zkrátka všeho, co podobná žánrovka má mít. Po technické stránce je film na top úrovni, výbuchy, kolize vrtulníků a bombardování všeho okolo je na nejvyšším levelu a řekl bych až precizně dovedeno k dokonalosti a k totálnímu uspokojení mi chybí už jen více krveprolití na straně "hodných", aby se tomu zkrátka lépe věřilo, a taky více brutálních násilných sekvencí, které by ukojily mou touhu po gore, ale jinak jde bez debat o prvotřídní nadupanou akci, která je prostě slast pro oči a která nemá konkurenci. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Dvojka ještě předčila díl první. Poctivá akční zábava se vším všudy. Přestřelky, souboje, automobilové honičky, skvělá kamera, parádní choreografie, sympatický záporák a opět nepřekonatelný Chris. Samozřejmě si to neodpustí citové vsuvky, ale to už asi u americké produkce jiné nebude. Každopádně je to vážně skvělá akční jízda, se vším tak, jak jak to žánr vyžaduje. Netflix po delší době boduje. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vyprošťováky sú dobré a táto dvojka bola jednoznačne lepšia ako jednotka so zápachom indického kari, to už fakt radšej gruzínske chačapuri. Ale nejaký tieň akčných strieľačiek to veľmi neprekročilo a pri tých nekonečných streľbách, kde sa skoro každému hovno stalo, pôsobil Tyler ako figúrka bez scenára. Veď aj tá zápletka je logická ako zuby na žaludi, no a keď sa strieľa priamo vo Viedni, tak na ulici nikde nikoho ani v priľahlom okolí. Asi 2 milióny obyvateľov boli ukryté v kanáli. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (16)

  • Tyler Rake (Chris Hemsworth) sleduje ve filmu zápas australského fotbalu (AFL), ve kterém hrají Brisbane Lions proti Western Bulldogs, jejímž fanouškem je právě Hemsworth. Ten se také v roce 2016 zúčastnil grand finále, ve kterém Bulldogs získali dosud jediný titul. (TheSpearCZ)
  • Podobně jako v prvním dílu, tak i zde si střihnul cameo samotný režisér snímku Sam Hargrave. Můžeme ho spatřit jako hrobníka kopajícího hrob, který nezůstane dlouho prázdný. (UhLee)
  • Velká část scén natáčených v Čechách probíhala v odléhlých částech Ústeckého kraje v době pandemie covid-19. Štáb měl díky tomu nadstandartně velký klid na natáčení a málokdo se o dění kolem filmu zajímal. Největší poprask způsobil až Chris Hemsworth, když na Instagramu sdílel video z jízdy na vlaku u obce Vejprty. V tu chvíli se o film začali zajímat jak místní, tak zahraniční novináři. (UncleMorty)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Reklama

Reklama