foto

Chris Hemsworth

  • nar. 11.8.1983 (34 let)
    Melbourne, Victoria, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dne 11.8. 1983 se v australském městě Melbourne narodil Chris Hemsworth. Se svou rodinou často cestoval napříč celou Austrálií, díky tomu se dostal na různá místa a pomalu se blížil ke svému snu stát se hercem. Když se přestěhovali na Phillip Island, trávil většinu času se svými bratry Liamem a Lukem (stali se taky herci). V té době se Chris věnoval sportu a to hlavně surfingu, vodnímu pólu, fotbalu a běhu přes překážky. Vystudoval Heathmont Secondary College v Melbourne.

Jako král Artuš se v roce 2002 objevil v dětském seriálu Guinevere Jones. Mihl se i v několika dalších seriálech a nakonec vyhrál konkurz do televizní mýdlové opery HOME AND AWAY. Za roli syna ředitele školy byl dokonce nominován na nejlepší herecký objev britským časopisem Inside Soap. Účastnil se australské verze Dancing with the Stars (u nás označeno jako StarDance). Jako George Kirk (otec kapitána Jamese Kirka) se objevil v Abramsově restartu STAR TREKU. Ačkoliv film vyšel v roce 2009, měl Chris dotočeno už v roce 2007. A právě tato malá rolička mu otevřela brány Hollywoodu. Jak se sám nechal slyšet: „Měl jsem štěstí, byl jsem ve správnou chvíli na správném místě.“ V roce 2010 vyjde nezávislý film CA$H, kde ztvárnil roli ekonomickou krizí postiženého Sama Phelana. Jeho nejslavnějšími filmy jsou THOR a AVENGERS, ve kterých ztvárnil postavu boha Thora.

Chris se v roce 2010 oženil s Elsou Pataky, která mu o dva roky později porodila dceru Indii Rose.

. "Presure" .

Herecká filmografie

Filmy

2019 Men in Black 4
Star Trek 4
2018 12 Strong
Avengers: Infinity War
Bad Times at the El Royale
Dundee: The Son of a Legend Returns Home
2017 Team Thor: Part 2
Thor: Ragnarok
2016 Doctor Strange
Krotitelé duchů
Lovec: Zimní válka
Team Thor
2015 Avengers: Age of Ultron
Bláznivá dovolená
Hacker
V srdci moře
2013 Rivalové
Star Trek: Do temnoty
Thor: Temný svět
2012 Avengers
Chata v horách
Rudý úsvit: Nová krev
Sněhurka a lovec
2011 Thor
2010 Ca$h
Ollie Klublershturf vs. the Nazis
2009 Dokonalý únik
Star Trek
2005 Home and Away: Weddings

TV seriály

2002 Guinevere Jones (TV seriál)
Marshall Law (TV seriál)
2001 The Saddle Club (TV seriál)
1988 Home and Away (TV seriál)

Dokumentární

2014 Marvel Studios: Assembling a Universe

TV pořady

2018 The 75th Golden Globe Awards (TV pořad)
2017 The 74th Golden Globe Awards (TV pořad)
2016 2016 MTV Movie Awards (TV pořad)
The 42nd Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2015 2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
2014 86. Annual Academy Awards (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2012 2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
Módní styl hvězd (TV pořad)
Teen Choice Awards 2012 (TV pořad)
The Orange BAFTA Film Awards 2012 (TV pořad)
Večernij Urgant (TV pořad)
2011 Teen Choice 2011 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 Daybreak (TV pořad)
Scream Awards 2010 (TV pořad)
TOP STAR (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace