Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při nehodě raketoplánu mimozemšťané odstraní Spockovu vulkánskou DNA a udělají z něj člověka. (SkyShowtime)

Recenze (11)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odlehčující, funny epizody nejsou v ST nic nového a s vhodným načasováním, je fandové zpravidla ocenili. Zvlášť, když se povedly a byly opravdu vtipné, nebo daly vyniknout oblíbené postavě. Což Charades díky zaměření se na Spocka splňuje. Jen tím načasováním v rámci řady, si nejsem jistý. Kdyby to bylo v The Orville, tak neřeknu. Ten na takových epizodách v počátcích stál. Jenže tohle je Star Trek a tato řada zatím působí dost rozpačitě. Čekal bych tedy aspoň dvě pořádné, silné sci-fi epky v duchu první řady a až pak nějaké odlehčení. Tvůrci mají štěstí, že se jim to povedlo a fandové včetně mě, se bavili. Dramaturgicky je to ale fail. PS: až teď jsem zaregistroval, že Chapel je fakt pěkná ženská. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co říct no, vztahové patálie Spocka (či kohokoliv jiného z posádky) mě opravdu absolutně nezajímají, alespoň se tu sem tam objevil nějaký ten povedený fórek, zbytek dílu jsem se však musel držet, abych ho nepřeskákal na konec, který pro mě opět nepřinesl vůbec nic co by mě probralo z letargie, je mi fakt totálně buřt, jestli Spock bude klátit TPring, Chapelku, nebo třeba šéfku strojovny, o tom prostě Star Trek nemá být, na to tu máme HIMYM, Přátelé a podobné seriály... 30% ()

Reklama

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hneď na začiatku tejto časti som si spomenul, ako Picard povedal Rikerovi v Star Treku IX.: "Pamätáte sa na časy, keď sme boli výskumníci?" Asi takto by som zhrnul aj tento diel. Opäť tu máme časť, kde sa tak 10 minút čistého času rieši Star Trek a zvyšných 50 minút je to telenovela. Takže Spock a sestra Chapelová majú preskúmať zasa niečo vo vesmíre, blížia sa k víru, kde sa láme časopriestor, paradoxne nikto nerobí paniku, alebo opatrenia, neodklonia sa z kurzu, nezastavia, pre istotu, namiesto toho sa nechajú doviesť do ústia tej potvory, ktorá odstráni Spockovi vulkánsku DNA. Čo Dr. Mbenga následne zhodnotí: "you have been healed, somehow" Toto som nepochopil. Byť Vulkánec, nazvem doktora rasistickým hovädom. A duplom v ére extrémnej politickej korektnosti. Takže v tejto časti ukradli Spockovu Vulkánsku DNA, v inej časti mu zasa ukradli mozog, ale to sem nepatrí. Vlastne áno, pretože zasa tu máme vykrádačku. Podobne ako v epizóde Tuvix, kde sa spoja 2 osobnosti v jednu, takže vznikne úplne nová osobnosť. Tu je Spock okradnutý o svoju DNA, takže je človekom, musí sa s tým vysporiadať, sledujeme tu zároveň vulkánsky rituál, akési zoznámenie sa svokrovcov a pokec s budúcimi mladomanželmi, kde sa matka T´Pring správa ako totálna pizda a Spockov budúci svokor je jasný chlap, čo je pod papučou a správa sa ako posratý lokaj. Nápad vrátiť sa do víru a vypýtať si liek, ktorý ma mimochodom napadol minútu potom, ako Spocka vrátili na Enterprise, skrsne tvorcom asi v druhej polovici a už len útrpne som sledoval udalosti, kedy Spock úspešne dovŕšil rituál a v podstate akosi sledujeme vývoj udalostí, ktorý povedie k vysvetleniu, prečo T´Pring v budúcnosti nasadí Spockovi parohy. Mimochodom, koniec v turbovýťahu mohli trochu rozvinúť, nech vidíme, ako Vulkánci sexujú s pozemšťanmi. Som naozaj zvedavý, ako sa to bude vyvíjať. Dúfam, že sestra Chapelová otehotnie a bude ďalšie 3 časti riešiť, či pôjde na potrat. Ja už fakt neviem, či sa mám smiať, alebo plakať. Toto bola fakt kravina. Nechápem tie ovácie. Star Trek je v prdeli a zároveň splachujú pôvodné časti do záchoda. ()

Polux 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10 | Další epizoda, další změna použitého storytelling konceptu. Tentokrát padla volba tvůrců na regulérní soap operu, ale v případě páté epizody se jedná o konverzační "vztahovku" v tom nejlepším slova smyslu. Vedle dávky romantiky se zde totiž najde prostor i pro humor, tradiční ST téma prvotního setkání s cizí formou inteligentního života nebo další prohloubení ST kánonu, týkající se ceremoniálních zvyků a pravidel přátel se špičatýma ušima. Palec nahoru za rázný tah tvůrců v závěru dílu porušit stávající status quo a dotáhnout průběžnou dějovou linku "on & ona" až do vítězného konce. | PeZet ()

Lina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár odlehčených epizod jsem v Treku viděla, ale tahle překonala všechny. Je to ještě komedie nebo už parodie? Někdo nám ukradl a vyměnil Spocka, a to nejenom precizního, téměř vždy dokonale se ovládajícího muže z TOS, ale dokonce i toho z Discovery. A ten někdo zvládl výměnu provést ještě před nehodou raketoplánu. Takže teď máme na Enterprise nejistého neurotika s obsedantně kompulzivní poruchou, co se teprve učí společenskému chování. Na Vulkanu by ho vyhodili už z mateřské školky. Nečekaným bonusem je ovšem ukázka práce filmových maskérů, no a díky šéfkuchaři Pikeovi jsme se navíc mohli seznámit s vulkanskými slavnostními pokrmy. Konečně něco jiného než polévka. Prostě fascinující.  A vůbec jde o díl plný záhad. Třeba proč je skoro sto let po Archerově Enterprise teprve čas na zkoumání měsíce ve vulkanské soustavě. Že by se tam ještě nikdo nikdy nevydal? Taky můžeme hloubat nad tím, proč Uhura později přestala používat svoje křestní jméno. Vždyť tady se spíš málem zapomíná na její příjmení. Nebo jak je možné, že si rodina T´Pring vybrala loď jako nejvhodnější místo pro rodinný obřad a kapitán je jim k tomu dobrý leda jako číšník. Proč si Pike tohle nechal líbit... Jenže když prý je na hvězdných lodích ještě vyšší teplota než ve vulkanské kuchyni. A to už i na téhle planetě je tak horko, že to lidem nesvědčí, což o pár let později potvrdil McCoy. Jednu hvězdičku jsem tu zatím ještě ničemu nedala, protože jsem si ji schovávala pro absolutní katastrofu. No, zdá se, že přišel čas a přemýšlím, jestli i to není moc. Ale asi ji nechám za šaty T´Pring a její matky, jediné, co tentokrát mělo úroveň. Ovšem pokud byl tenhle díl určený jen pro silvestrovský večer, omlouvám se mu, protože jako takový si rozhodně zaslouží plný počet. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama