Reklama

Reklama

Poslední dopis od milence

  • Kanada The Last Letter From Your Lover (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinářka objeví truhlu s milostnými dopisy ze 60. let a rozhodne se přijít na kloub záhadám kolem románku, o kterém vyprávějí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh, skvělá doba až na šílené oblečení, herečky dobře vybrané a herci taky. I když je opět škoda hudby tak se na to skvěle koukalo i když mě až konec přesvědčil o plném hodnocení. Myslím si že se tady dalo mnohem víc pohrát s průběhem celého filmu, má totiž pár drobností ke zlepšení. Není to topovka což je tady největší škoda. Jemný nádech bolesti, trocha štěstí a dobrého konce. ()

Elio 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem hodně váhala mezi 3 a 4 hvězdami, ale protože mě konec dovedl k tomu správnému, romantickým dramatem nastavenému pláči, dávám hvězdy 4, i když zde byly řádné rezervy. Zaprvé, zápletka by se dala zásadně zjednodušit tím, že by spolu postavy skutečně mluvily a nedělaly dramatická gesta. Dvojice "z minulosti" spolu mohla být už dávno, kdyby trochu zapracovala na mezilidské komunikaci. Ale co se dá dělat, zdá se, že se tomuhle řemeslu učíme tak trochu až v posledních dekádách. Zadruhé, postavy. Upřímně mi ze začátku nebyla sympatická ani jedna, zvláště Ellie mi veskrze lezla na nervy, a to mi připadala herečka Felicity Jones moc fajn v Rogue One a Northanger Abbey. Bohužel, zde to byla žalostně napsaná postava. Nakonec mi charaktery trochu k srdci přirostly, zvláště dvojice "z minulosti", které jsem, i když drama ve stylu útěků z manželství nemusím, opravdu fandila. Abych jen neplivala, moc chválím krásné kostýmy, ta dobová móda byla fakt potěcha pro oko. Celkově ale považuji tenhle film za poměrně průměrný a znovu se na něj pravděpodobně nepodívám. Na jednorázový odpočinek šlo ale o fajn záležitost. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Nečtu knihy od Jojo Moyes, opravdu nepatřím k cílové skupině, avšak tenhle příběh mě vtáhl a nesmírně zaujal, až mě z něj bolelo u srdce. Shailene Woodley jako vždy na jedničku s hvězdičkou a nevadil mi ani potřeštěný výkon Felicity Jones. Pěkný příběh, jenž nemůže nikoho urazit. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

2 romantické příběhy a oba mi sedly. Dlouho se mi nestalo, že bych postavám tak přál. Ten z minulosti mě nechával přece jen trochu chladnějším, ale Felicity Jones jsem si zamiloval po prvních scénách. K úplný spokojenosti mi tu chybí jen větší prostor právě pro tu současnost a možná ten jeden schod k nějaké zapamatovatelnější scéně. Ale dnes mi to prostě sedlo a rád jsem se nechal unášet celým příběhem. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já se musím přiznat, že mě tento snímek až nečekaně oslovil, čímž tedy nemyslím, že se jedná o kdovíjakou pecku, ale já jsem od toho původně nečekal prakticky nic, ovšem minimálně co se žánru romantického dramatu týče, tak to nabízí snad vše, co právě takovýto film potřebuje, aby zaujal a byl působivý. Nicméně než začnu s nějakou tou chválou, musím zmínit snad jediné výrazné negativum tohoto snímku, a to herečku Felicity Jones, která mi opět přišla strašně nesympatická, v mých očích vyloženě nepohledná, a v neposlední řadě i nepříliš talentovaná, a to vše tu v plné míře jen potvrzuje. Naštěstí to zde ale v tomto ohledu více než zachraňují ostatní herci v ústředních rolích, tedy přesvědčivá Shailene Woodley a z mužského osazenstva výrazní Turner a Rizwan. Co jinak musím určitě zmínit jako velké plus této podívané, je samotná zápletka, která mi přišla poměrně netuctová, zajímavá a oživená povedenými zvraty, zároveň je ale i k tomu výrazně zpracovaná a tvůrci ve mně dokázali vyvolat upřímný zájem, jak to nakonec mezi milenci dopadne, což jsem vážně nečekal. Závěr pak sice mohl být určitě emočně vyhrocenější, nicméně i tak se mi poměrně líbil a spokojeně jsem si ho užil. Ono ovšem s těmi emocemi to bylo slabší po celou dobu, stejně tak jako s atmosférou, na které se dalo jistě zapracovat také mnohem více. Ve výsledku mě ale i tak Poslední dopis od milence zkrátka mile překvapil, v rámci žánru se jedná o velmi povedený zářez, který ve většině ohledech spolehlivě funguje a cílové publikum jistě nadchne. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama