Reklama

Reklama

Jentl

Trailer

Obsahy(1)

V nádherně vykresleném příběhu o mladé a nezávislé ženě, která je donucena se vydávat za chlapce, aby ukojila svoji žízeň po vědění, ztvárnila hlavní roli Barbra Streisand. Režisérský debut Barbry Streisand Jentl představuje hudební adaptaci příběhu židovského spisovatele Isaaca Bashevise Singera. Jentl (Barbra Streisand) je mladá žena, která touží jen po tom moci studovat Písmo. Protože je však žena, je jí tato možnost odepřena. Rozhodne se tedy vydávat za mladíka jménem Anshel a začíná vysněná studia. Brzy se sblíží se svým spolužákem Avigdorem (Mandy Patinkin) a nakonec se do něj zamiluje. Svou pravou identitu však ukázat nemůže, neboť to by znamenalo konec studií. Avigdor miluje Hadass (Amy Irving), ale náboženská pravidla mu zakazují si ji vzít. Pokouší se tedy dát ji dohromady s Anshelem, následkem čehož se Hadass do Anshela zamiluje. Snímek získal čtyři nominace na Oscara, včetně dvou za nejlepší píseň, a podle mnohých se pro Barbru Streisand jedná o životní roli. Český příspěvek se ve filmu projevuje především známými exteriéry, které podporují tento půvabný a citlivý příběh polské židovské dívky, která, přestože jí to tvrdá pravidla víry zakazují, touží po vzdělání. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

belldandy 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že filmy Streisandové-režisérky mají bohužel sestupnou tendenci. Tenhle je první a tudíž nejlepší. Je na něm znát, že Barbara námět dlouho vybírala a promýšlela a právě proto ji dokonale sedl. Zápletka je sice zbytečně prvoplánově feministická, ale působí v použitých prostředcích spolehlivě tak, jak má. Je to ukázka dobře a kvalitně odvedené práce (ikdyž ničeho víc). Yentl je film, na který se i opakovaně ráda podívám a neurazí to můj vkus. ()

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Kdyby Barbara nezpívala, tak je to za pět hvězdiček! Nádherný entuziasmus při dosahování vlastního cíle, rozhodnost, bourání konvencí! Člověk musí Jentl fandit až do konce. Jdi holka, nedej se a ukaž jim to. Láska a manželství prostě nejsou jedinou náplní života a pokud cítíte, že chcete víc, tak musíte bojovat. K tomu ještě krásná zákoutí českých měst a dokonalý film je na světě. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

když si odmyslím, že by všichni museli být slepí aby si spletli Streisandku s mladým študentem, pak je Jentl vlastně moc hezký film. Nejsem žádný velký fanda Barbry a její režijní prvotina pro mě nebude žádná klasika na kterou budu koukat opakovaně, ale teď sem si její absolutní one woman show docela užil a vlastně mě bavila víc než sem čekal...70% ()

Sairina 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi připomněl samu sebe před deseti lety, kdy jsem byla ještě malé zvídavé děvčátko, které chtělo získávat další a další informace, stejně jako hlavní hrdinka Jentl. Barbara Streisand výborně zahrála i režírovala svoji roli, v některých chvílích jsem si dokonce říkala, že potkat ji tatko upravenou na ulici, myslela bych si určitě, že je chlap :) Jediné, co už mi ke konci lezlo na nervy, byl refrén písničky Papa, Can You Hear Me? ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to platí pro každého, ale v každém případě já mám několik málo zpěváků, jejichž hlas se mě dotýká téměř fyzicky. Jejich zpěv vnímám a slyším jakoby celým tělem. A jednou z nich je právě Barbra Streisand. Hlavně hudební stránka filmu je pro mě neopakovatelná a nikdy nezapomenu na pocit, který ve mě vyvolaly písničky "Papa" a "Piece od Sky". Pokud se Vám film líbil, doporučuju zkusit koncert Barbry Streisand z roku 2001, na kterém zpívá směsku z tohoto filmu, ale - na plátně na scéně běží fragmenty filmu i s hudbou, do toho Barbra zpívá druhý hlas a do toho ještě neuvěřitelně nadaná asi 12letá holčina hlas třetí. Nemá to chybu. Zajímavost: točeno v Česku, hlavně v Českém Kromlově a Praze. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Když za svou práci na filmu Barbra Streisand nezískala Oscara, prohlásila: "V Hollywoodu žena může být herečkou, zpěvačkou, tanečnicí. Ale nedovolí jí být něčím víc..." (Krissty)

Reklama

Reklama