Reklama

Reklama

Divoká planeta

  • Francie La Planète sauvage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Futuristicky vyhlížející animovaný film na motivy románu Stefana Wuta. Kouzelným světem vás provází malý kluk - člověk, který slouží jako hračka pro děti kulturně a technicky vyspělejších bytostí. Tento chlapec projeví neočekávanou schopnost učit se a tvořit. Mezitím se vládci společnosti rozhodnou vyhladit zbytky lidí volně žijících v přírodě, aby předešli možným budoucím problémům. (raffspIn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Samička s mládětem. Je snad nemocná??....... ...a tak jsem byl zachráněn..... To je prostě klasika, kterou je dobré vidět. FUTURE GATE 14.3.2015. CITÁT - Divocí lidé, rozmnožují se rychleji než hmyz. Já bych je úplně vyhubil.............. Je to snad poprvé, co mi v kině vadil zvýšený zvuk. Tento snímek má celkem deprimující hudební doprovod a takhle hlasitě, to bylo něco šílenýho. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Zjevení z jiného světa, téměř doslova. Pamatuji si, že už před lety jsem obdivovala tento kolektivní výtrysk fantazie prakticky na hranici závisti, a platí to pořád. Tehdy jsem byla fascinovaná tím, jak to všechno vypadá (koneckonců, promítání bylo v rámci dějin animace jako příklad dokreslovaného papírku). Dneska jsem na film omylem narazila v televizi, tak jsem si ho dala znovu a mnohem víc mě tentokrát zarazilo, o čem to vlastně je! Kam se hrabe jiný nejmenovaný film o velkých modrých ufonech. Ale to srovnání mě napadlo až teď, během sledování jsem na takové blbosti neměla vůbec čas. Tento film si bere celou pozornost. ♥ ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Děkuji Cs filmu že to tam pouštěj. A co na to ČT? Nic ,-jen sedí a čumí na tu pěknou růžovoučkou nekonfliktní hromádku ničeho kterou nás denně krmí. (-no kdyby náhodou někdy šla Divoká planeta i v tej naší ,,veřejnoprávní" ,tak tipuju že někdy kolem půlnoci na ČT2,jinak by se na to snad proboha mohl někdo i koukat!!) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Šílená fantasmagorie, ke které jsem si nenašel cestu, a měl jsem i dost problém to vůbec dokoukat. Jistě, ten film je doslova gejzír fantazie a místy je vizuálně velmi nápaditý, ale celé je to prostě tak moc odtržené od naší reality, až mě nebavilo na to koukat. Jinému se to ale může trefit do chuti. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Skrytý klenot naší kinematografie a světového animovaného filmu! Kábrt na sebe vzal obrovské břemeno, když po úprku francouzů fiálm ještě nějaké čtyři roky dodělával v obtížné technice dokreslované plošky a podařilo se mu dosáhnout toho, že tento skvost spatřil světlo světa. A Levné knihy dostávají další bod za to, že si na něj pi tolika letech vzpomněly. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Film se připravoval v letech 1969 až 1973. Natočen byl v pražském studiu Jiřího Trnky. (Ded@M@tes)
  • Tato animovaná sci-fi byla natočena na základě mezivládní dohody Francie a Československa. (Zdroj: Festival francouzského filmu)
  • Právě tento animovaný snímek sleduje postava Jennifer Loper v televizi v jedné ze scén filmu Cela (2000). (myrkur)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Reklama

Reklama