Reklama

Reklama

Blbý a ještě blbější: Jak Harry potkal Lloyda

  • USA Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lloyd Christmas a Harry Dunne se seznámili hned první školní den. Bok po boku od té doby čelí nástrahám školního systému a života vůbec. Brzy se však budou muset postavit většímu nepříteli, než jakým je jim vzdělání. Ředitel školy Collins a jeho přítelkyně Hellerová chtějí Harryho s Lloydem zneužít, aby na jejich úkor získali grant ve výši 100 000 dolarů na otevření speciální třídy. Jenže přechytračit blbého a blbějšího je úkol i nad síly zasloužilého a mazaného ředitele. Obzvlášť když se na jejich stranu postaví půvabná reportérka školního časopisu Jessica Matthewsová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (244)

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutná, vulgární a zvrhlá komedie bratrů Farrellyových se dočkala pokračování. No, vlastně prequelu. Komediální kvality prvního dílu nebyly nijak oslnivé, ale Farrellyovi vsadili na brutální vtípky a na špičkovou hereckou exhibici Jima Carreye a Jeffa Danielse. Tento film však postrádá úplně všechno co jsem před chvílí vyjmenoval. Jsou spousty trapných komedií, ale alespoň se u nich sem tam zasměju nějakým těm debilním fórkům. Pokud ale celý film absolvujete s kamennou tváří a tupým výrazem na ní, tak už je jasné že něco nehraje. Fórům, jako když Harry políčí čokoládou celou koupelnu a otec dívky, kterou miluje a je u ní na návštěvě si pak myslí, že to není čokoláda, ale... no, však víte co, jsem se vždycky rád zasmál. Sice to byl zvrhlý humor, ale režisér i tuto scénu natočil tak dementně nudně, že to stojí minimálně za pozastavení. Neschopnost natočit zhovadilé scény je už na pováženou. Proti tomuto filmu je takový Klub sráčů uměleckým filmem, který zaručeně pobaví, i kdyby jste se mu více bránili. Co na tom, že Derek Richardson a Eric Christian Olsen vypadají jako Jeff Daniels s Jimem Carreym. Co z toho, když ze sebe nedokáží vymáčknout ani desetinu mimických grimas svých předchůdců. Z Eugena Levyho (Jimův táta z prcičkovské série) mi bylo vyloženě špatně. Je na něm jasně vidět, že se mu do role nechtělo a přehrává z takovou nechutí, že mi to úplně zkazilo dojem alespoň z nějakého herce filmu. Luis Guzmán (Traffic - Nadvláda gangů ) asi moc zajímavě koncipovaných rolí v hollywoodu nedostává, když má potřebu hrát v takovýchto žumpách kinematografie. Z filmu je mi špatně, ne z snad z nějakých scén, ale z toho, jak byl příšerně nudný. Ještě, že byl tak krátký. Ble... ()

mikulíšek odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco Blbý a blbější 1 je kultovní sofistikovaná stupidita s cíleně dávkovaným humorem, Blbý a ještě blbější předvádí další rozměr trapnosti, který je za hranicemi lidského chápání. Vydržel jsem se dívat asi do třetiny filmu s nadějí, že se z něj stane oplzlá high-school komedie s nahými nadry a problémy co s nimy, která i když nepředstavuje dostatečnou intelektuální potravu nabízí obvykle debilnost nižšího řádu. ()

Reklama

Alice02 

všechny recenze uživatele

I když obyčejně nemusim takovéhle lehkomyslné filmy, tenhle jsem si zamilovala. A Harry s Lloydem si hned získali moje sympatie. Když jsem se koukala poprvé tak u některých scének jsem to nevydržela a musela jsem se smát fakt hodně nahlas! Některé mi naopak přišly trochu trapné, ale těch bylo minimum. Byla bych víc spokojená, kdyby pointa fimu byla propracovanější a rozuzlení ne tak typicky "americké". Prosím, příště víc té dokonalé dvojky HARRYHO a LLOYDA a míň těch blbostí kolem!! :D ()

JosefTomas odpad!

všechny recenze uživatele

Jak jsem dal u pokračování filmu Maska, tak zde musím udělat to samé, dávám odpad, vím sice, že ten film musel někdo natočit, ale to raději natočím jiný film, který si nepůjčuje jméno slavné značky, takže musím dát 0%, protože tu hlavně není Jim Carrey, který umí díky hereckým schopnostem zvednout kvalitu jakéhokoliv film, ve kterém hraje. 0% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prepáčte, že meškám, ale v noci ma niekto priviazal k posteli a ostrihal mi vlasy.“ BLBÝ A BLBŠÍ vždy bola výborná „geniálne debilná“ komédia (80%) a jej nevydarený prequel to len spätne potvrdzuje. Je pravda, že dvaja mladí herci sa pekelne podobajú na mladšie klony podľa nočníka ostrihaného Jima Carreyho a dlhovlasého Jeffa Danielsa. Tiež je pravda, že podporné roličky sú slušne obsadené (Eugene „Jimov otec“ Levy, Shia LaBeouf ako prezliekací úchyl, Luis Guzmán ako školník). Ale to je asi tak všetko. Hoci sa snímka, ako sa na každé správne „pred-kračovanie“ patrí, snaží ponúkať zopár nenápadných odkazov (záverečná scéna so sexy kočkami), najlepšie scény väčšinou súvisia s tým, že niekto zamaže celú kúpelňu roztopenou čokoládou a majiteľ domu si myslí, že sú to hovná. Nič proti, teoreticky to JE vtipné, ale zďaleka to nemá ani na najslabšie scénky z BLBÉHO A BLBŠIEHO. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v Mariette, v Buckhead a v Atlantě v Georgii a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Během závěrečných titulků vpravo na obrazovce běží nepovedené scény z natáčení. (ČSFD)

Reklama

Reklama