Reklama

Reklama

Chemical Hearts

  • USA Our Chemical Hearts
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

alliade 

všechny recenze uživatele

I přesto, že jde o příběh, který byl odvyprávěn už mnohokrát, tak jde o jeden z těch, které jsou mezi těmi lepšími. Jde o klasickou romantickou (vlastně) komedii, kde dochází ke střetu dvou odlišných světů, velké lásce a ponaučení z toho. Tento film (jako jemu podobné) na konci nabízí ponaučení, které může vést ke katarzi - v podobě zamyšlení se, o čem dospívání a tyto velké lásky jsou. Téma dospívání je zde mile skrze samotný děj zvýrazněno.  Je to jeden z těch filmů na které má každý člověk občas chuť, zároveň chci ale podotknout to, že toto jeden z mála ke kterým se člověk rád bude vracet (tedy... já určitě). Oproti kupříkladu filmu Všechny malé zázraky, mi tento příběh přijde mnohem poutavěji odvyprávěn a pro diváka mnohem přístupnější (a to i přes složitost a těžkost témat, které hlavní postavy řeší)! ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Je to na mě sice moc utrápené téma, ale moc dobře zfilmované a zahrané, včetně té vtipné kritiky trvale se milujících rodičů, kteří musí 17-ti letému klukovi připadat jako pózující (vůbec to samozřejmě tak být nemusí). Cením soundtrack a to, že si film troufal na pomalé tempo. Boj dopaminů a hormonů si každý prožívá po svém, tady se introvertní typ kluka zamiloval spíše omylem a náhodou. Ostatně jeho hobby lepit keramiku starou japonskou metodou bylo chytrým představením zvláštního kluka. Příběh má i lehce „kriminální“ zápletku, aby si divák mohl vybrat, zda střihne kritické odsouzení, nebo se smíří s tím, že všechny dobré skutky vedou do pekla. Zborcení životního stylu i snů hodně lidí neunese, možná že tu tvůrci chtěli ukázat, že ani tehdy život nekončí, i když bolí a bolí. Někdy dlouho. (PS.Uberu hvězdu ze 4 za opět vnucovanou politickou korektnost, byť tentokráte byla skoro snesitelná a necpala se ve filmu do popředí.) ()

Reklama

sadsammy 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšila na tenhle film a splnil všechna má očekávání. Lili je naprosto úžasná a je vidět jak jeji herecký výkon od Riverdale jde jen nahoru. Příběh velice zajímavý, teenegerský netypický film. Sice je tady celkem obyčejná situace, ale scenáristé na tom strašně makali a velmi vidět jejich kvalitnou práci, dali do toho všechno, co jen mohli. Poslední dobu vychází spousta filmů o dospívání a typických problémech mladí, a co třeba já na tomhle nejvíc obdivuji, že tyhle kvalitní filmy, jako Chemical Hearts ukazují, že to je zcela normální cítit se extremně příšerné když zažíváš ztrátu blízké osoby a hlavně jak se s tím srovnat, nebo že problémy mezi mladší a starší generaci byly vždycky a budou, jen by lidé měli nějak respektovat každého. Mě to přijde jako že ted v dnešní době filmy ukazují, že jakekoliv cit je zcela normální, cítit se nejenom dobré a pozitivné je také docela v pohodě a dá se to všechno přežit a zvládnout. My jsme jenom lidé a všechno se stává. No a hlavně to dát do tak krasného příběhu jak tenhle a bude určitě mít úspěch. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Základ príbehu bol výborný. Tajuplná Grace a hanblivý Henry boli zaujímavá dvojica, a pekne to medzi nimi iskrilo. Potom sa dej postupne rozbalil, tajomstvá z minulosti postupne vystupovali na povrch, a trauma sa napokon prejavila až príliš mentálnym spôsobom. To všetko hnalo film dopredu, ale mám taký pocit, že v určitom momente zostal dej v akomsi mŕtvom bode a vyústenie bolo napokon pomerne divné (a v podstate nečakané). Miestami to bolo dosť chladné (najmä z Gracinej strany). Feeling z celého filmu však zostal napriek viacerým pozitívam priemerný, a nebyť vcelku vydarených dialógov, tak by som tomu praskol asi len 2*. Vďaka dialógom a symbolike je to napokon aspoň za 3*. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Love is just a chemical reaction that comes ang goes. And here's the good news. So is heartbreak." ________ Z hlediska námětu jde o relativně klasickou teenage romanci, jenže z hlediska formálního zpracování jsou 'Chemical Hearts' subtilním melodramatem, který perfektně pojímá motiv o ambivalenci adolescentních let. Velmi věrohodně totiž vyobrazuje mládí jako nesmírně sentimentální a přesto skličující životní období, které člověka svírá v oné ambivalentní fázi mezi dětstvím a diskomfortem dospělosti, kdy člověk navazuje první vztahy, a v těle zažívá intenzivní chemickou reakci jménem láska, jíž se snaží opětovat..... Každopádně v rámci žánrový kvality jsou 'Chemical Hearts' v poslední půlhodině příliš kýčovitý a klišovitý, ale na 4* to jakžtakž ujde. Objektivně určitě nejde o špatný film – ostatně to dokazuje tahle videomontáž, a místní hodnocení 58% je doopravdy mimo mísu – ale jsem veskrze rád, že jsem mu dal šanci. Jen bych chtěl upozornit, že jde o snímek natolik intimní a melancholický, že vám radím se na něj podívat ideálně o samotě. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama