Reklama

Reklama

Cujo, vzteklý pes

Trailer

Obsahy(1)

Vic Trenton (Daniel Hugh-Kelly) je reklamář a má problém. Reklamní kampaň na snídaně pro děti se hroutí, protože výrobek je závadný a tak musí Vic odjet z města. Jeho žena Donna (Dee Wallace) se synem Tadem (Danny Pintauro), kteří zůstali doma, se rozhodnou odvézt porouchané auto ke známému opraváři, který vlastní krásného bernardýna. Jenže nikdo netuší, že psa nedávno pokousal netopýr nakažený vzteklinou a proměnil jej tak ve smrtící nástrahu pro cokoliv živé... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tomuto se snad ani horor nedá říkat ne? Co měl tento film na diváku zanechat teda nevim. Strach a adrenalin při sledování, poučení o tom, že psům se nemá nikdy úplně věřit či soucit s hlavními hrdiny? Myslím, že ani jeden z pocitů tento snímek u diváka nevyvolal. Tedy alespoň u mě ne. Celý film se jen čeká, až tu krvelačnou a nesmrtelnou bestii někdo konečně zabije. Velmi vtipně působí scéna s nemotorným policistou, který ani neudrží vlastní zbraň. Tento film zanechá v diváku snad jen jediný pocit - zbytěčně promarněný čas. Ale něco se mi přece jen zamlouvalo - vybrali fakt pěknýho bernardýna... ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je pochopitelně daleko lepší. Mně se ale i toho filmové zpracování docela líbí, protože má solidní atmosféru, která se postupně rozvíjí, byť pochopitelně v tomto směru knize nemůže konkurovat. Psovitá bestie je ve filmu vyvedena myslím velmi věrohodně, takže scény útočícího bernardýna jsou naprosto parádní. Co mi ve filmu lezlo opravdu na nervy, byl ten uječený parchant, kterého bych já osobně nejspíš z auta vyhodil a nechal psovi napospas – tady bych měl taky největší výtku k filmu. Pozor SPOILER – v knize se totiž toho kluka zachránit nepodaří, ve filmu přežije, což mě vyloženě zklamalo. :-) Nicméně jako celek je myslím tahle filmová adaptace povedená a báječně se hodí ke zpestření sobotního odpoledne pro celou rodinu. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že je to podle povídky a tady čtu, že podle knihy. Co? Tenhle příběh přece není tak nosný, aby to zaplnilo celou knihu? Upřímně řečeno bych měl problém si představit i povídku, protože celý film se skoro nic neděje. Jedna nevěra a jeden problém v práci a jedno dítě vystrašený z bubáků pod postelí. To je všechno. Posledních čtyřicet minut nastupuje uvěznění v autě. Navíc si teda nejsem jistej, jestli by vzteklina působila zrovna takhle. Co vím, tak vzteklina má inkubační lhůtu nejméně několik měsíců a ne dnů nebo maximálně dva týdny a pokud to v tom filmu trvalo dýl, nikdo to nedal najevo. A po propuknutí nemoci umře zvíře do týdne. Pak jsem si zjistil taky pár drobností, jako že jakýkoliv pohyb je doprovázen ukrutnou bolestí, malátnost, sliněním a hydrofobií, virovým napadením mozku a míchy dochází k odumírání nervových buněk a tak k motorickým problémům atp. Takže pochybuju, že by ten pes vyhledával oběti a dokonce čekal u nějakýho auta, až bude moci zakousnout jeho obsah. Spíš by si zalezl někam do kouta a když by ho nerušili, v klidu by zdechl. To jen tak k logickým chybám. Postavy jsou dost popsaný, takže nepřipadají plochý. Je to takovej průměrnej rodinně dramatickej film, podprůměrnej horror a tristní adaptace Kinga. Přesto, podle mě (protože jsem viděl věšinu filmů na motivy SK) neexistuje opravdu špatná adaptace nějakýho jeho díla. Prostě jenom ve výsledku průměrný a nebo naopak nadprůměrný film. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Cujo - bernardín, sa po uhriznutí netopierom stáva neovládateľnou krvilačnou beštiou. Medzi prvé obete patrí samozrejme jeho pán - opravár aut a jeho sused. Nič netušiaca žena s dieťaťom príde s vypovedajúcim autom v tej najnevhodnejšej chvíli. Niekoľkodňoví teror dvojici uveznenej v aute môže začať... Samozrejme, že príbeh psa ohrozujúceho okolie by neutiahol celí film a tak je story okorenená manželskou neverou. No ten pes je tak skvelí, že prebíja všetky ostatné dejové línie a jeho zúrivé útoky sú pôsobivo natočené. Film sa poctivo drží knihy. V ´83 nastal BOOM v točení Kingoviek. A je jasné prečo. Cujo a Christine (r. John Carpenter) z tohto roku radím k tomu naj. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Měl jsem dilema, jestli hafanovi dát slabší 4 nebo silnější 3*, konečný verdikt je viditelný, třeba s dalším zkouknutím změním názor... :-) Každopádně mně, když se vysloví jméno "Cujo", se okamžitě vybaví onen díl Přátel, kdy Rachel tento film sleduje doma sama a posléze si přímo k ní do křesla přisedne Joey, který právě zjistil, že se do své kamarádky zamiloval, ale to je tak trochu odbočka... O:-) Ve snímku mě potěšila nečekaná chvilková role Jerryho Hardina (Akta X) coby detektiva a záběry, kdy "Beethoven" atakuje na auto, aby se probojoval ke kořisti...Na druhou stranu, Tadík mě svojí hysterií vyloženě sral - jak už tu někde padlo, jeho samotnýho bych asi brzo Cujovi hodil jako pamlsek... :-D jo, a abych se taky vychloubal - knížku jsem nečetl... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (31)

  • Danny Pintauro (Tad Trenton) mal v čase natáčania 6 rokov a nakoľko ešte nevedel čítať, sa svoj text učil naspamäť. Pomáhala mu pri tom jeho matka, ktorá sa počas natáčania zdržiavala v jeho blízkosti. (beso74)
  • Pěna kolem Cujovy tlamy byla vyrobena ze směsi bílků a cukru. (Siriuss)
  • V několika scénách použili rotvajlera, protože bernardýn nevypadal dostatečně zle. (akisha)

Reklama

Reklama