Reklama

Reklama

VOD (1)

Knihy smrti vypráví tři zdánlivě nesouvisející příběhy, které jsou do sebe zapletené v prostoru a čase. Hlavním tématem je ale smrt a to, že smrtí život nekončí... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Hmm, jak bych to řekla...No, tak to řeknu rovnou. Zpracování dobrý, nudné to nebylo akorát mi to přišlo úplně nelogické, nesmyslné, konec se mi teda v žádném případě nepropojil ( na rozdíl od ostatních diváků) a tím pádem jsem to vůbec nepobrala. Když to skončilo, tak mě napadla jediná věta : " A co jako?" U Kinga to mělo všechno vždy logiku a smysl, ale Barker mě velice zklamal i když kniha bude patrně lepší...Za mě otrávených 50% ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Toto mal dostať do rúk schopnejší režisér. Books of Blood balancuje na hrane bezvýznamného jednoduchého hororu a zaujímavej perspektívnej žánrovky. Nevýraznosť je najcharakteristickejšie slovíčko pre tento film a je to škoda, pretože potenciál bol veľký. Vďaka obom hereckým predstaviteľkám sa drží snímok v dobrých vodách. 2/3* ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Za posledních pár dní je to už několikátá antologie co jsem viděl a tahle z nich byla rozhodně ta nejlepší. Hned první povídka je nejdelší cca něco málo přes 50 minut. Zároveň je ale taky nejlepší. Nabízí hutnou atmosféru a řádnou dávku napětí. Druhá povídka je už o něco slabší(především ze začátku) ale díky povedenýmu konci jde pořád o slušnej průměr. Třetí povídka se nějakým způsobem snaží propojit s předchozími povídkami. A musím říct, že celková myšlenka téhle antologie nebyla vůbec špatná ba naopak na mě celkem zapůsobila. Nemám problém dát slabší 4 hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První kapitola se zabývá dívkou, která utíká nejen před svou rodinou, ale hlavně před svou minulostí. Život jí, kromě jiného, komplikuje zvýšená citlivost na zvuky. Na mě to bylo trochu dlouhé. Ne že by byl příběh špatný, ale dal se v pohodě vtěsnat do třiceti minut. Takhle to působilo natahovaně a hlavní hrdinka mi díky tomu začala lézt trochu na nervy. Druhý příběh o matce, mrtvém synovi a chlapíkovi, tvrdícím o sobě že je bránou do světa mrtvých už je jiná káva. Bavilo mě to po všech stránkách a zejména závěr se vydařil na podtrženou jedničku. Hodně dělá i Anna Friel, která je podle očekávání skvělá. Třetí a do určité míry zastřešující příběh má také něco do sebe. Dva zločinci hledají v opuštěném městě Knihu krve a čeká je nejedno překvapení. Tahle část vlastně přímo navazuje na druhou povídku a částečně se prolíná s první. Scéna v kostele výborná, odhalení Knihy taktéž, ale přeci jenom to vyústění bych si představoval jinak. Celkově příjemně divný a hodně slušný celovečerní debut. 75% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film se skládá ze 3 příběhů: Příběh 1 je o holce co trpí misofonií (slyší zvuky hlasitěji než ostatní), která vysadila léky a rodiče ji chtějí dat do ústavu. Což se jí nelíbí, okrade je a uteče k jiné rodině, která má zvrácené způsoby léčení. Příběh 2 je o ženě, které zemře syn na leukémii a po čase ji navštíví chlápek a řekne jí, že mluví s mrtvýma a má vzkaz od jejího syna. Tak mu uvěří a pak zjistí, že skutečnost je jiná tak ho aspoň potrestá Příběh 3 je je pokračování úvodního příběhu kdy dva chlápci kohosi sejmou jelikož jim dlužil prachy on jim stačí říct, že jim dá knihu, která je drahá tak tam jdou a něco se jim stane. Tento příběh má spojitosti aj k 1 aj k 2 . Celkově podařený horor, který není z neznámých důvodů v červených číslech což nechápu , když je tady v červených číslech kdejaká sračka. 80 procent ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Úvodní scéna knihkupectví je natočena ve vizuálně kreativní části jednoho z nejkrásnějších knihkupectví v centru Los Angeles, „The Last Bookstore“. (Johnny.ARN)
  • Ve druhém příběhu Mary (Anna Friel) sděluje svým studentům, že její syn Miles zemřel ve svých sedmi letech. O pár minut později ji však vidíme u Milesova hrobu, na němž je vyryto datum narození 9. května 1987 a datum úmrtí 20. dubna 1993, což by znamenalo, že Miles zemřel v necelých šesti letech. (Morrighan)

Reklama

Reklama