Reklama

Reklama

VOD (1)

Knihy smrti vypráví tři zdánlivě nesouvisející příběhy, které jsou do sebe zapletené v prostoru a čase. Hlavním tématem je ale smrt a to, že smrtí život nekončí... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Books of Blood je, z pohledu režie, kvalitní debut, nicméně spoustě diváků nebude po chuti zdlouhavé tempo, kterým je to vyprávěné. Antologických hororů vychází poskrovnu, troufám si říct, že, v posledních letech, méně, než diváky nenáviděných, Found Footage filmů, proto můžeme být vděční, za každý nový přírůstek. Povídky tu máme tři a jejich délka odpovídá i kvalitě. První je založená na co největším psychickém nátlaku, má originální a zvrhlý nápad, párkrát je k vidění pěkné gore, nechybí hutná atmosféra a ani děsivé momenty, které dokáží zvednout tep. Druhá má, na poměry paranormal subžánru, nevídaný nápad a zaujme hlavně finálním zadostiučiněním a celkovým zvratem. Třetí povídka, která nás na začátku uvedla do děje, to celé na konci také uzavírá a spojuje vše v jeden ustálený celek. Herecké obsazení to má slušné a vizuálně je to velice pěkné, čemuž dopomáhá fakt, že je to k dispozici ve 4K rozlišení. Slabých článků to tedy moc nemá, nicméně to není horor pro každého. Stylem vyprávění a zpracováním to ocení spíše hororový veteráni, kdežto sváteční diváci by měli jít do něčeho méně náročného. ()

Harpy 

všechny recenze uživatele

Vau dost dobre pribehy ! V poslednej dobe hadam najlepsie co som videla. Mozno som to prepalila s tym plnym poctom hviezd, ale fakt sa mi to pacilo a to uz je k hororom u mna co povedat, vela je brakov, ale tieto na prvy pohlad odlisne pribehy boli perfektne prepojene, pozerala som sama v noci, tak som sa obcas aj neprijemne bala :D  Nechybalo tomu napatie, hroza, lakacky, krv a putavy dej. No co viac si mozem priat…. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jenna to má za 5*, Miles za 4* a záver s Bennettom ta celé vygraduje a dá tomu skvrlú bodku. 2 z 3 príbehov by s prehľadom stačili na samostatné 90 minútové psychologické horory, pravdepodobne najlepší horor roku 2020, svojim spracovaním trochu odlišný. Tých 5* ktoré dávam pomerne málo si zaslúži aj vďaka nadpriemerným hereckým výkonom. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Měl bych zdůraznit, že Clive Barker, autor předlohy, ze které si film částečně bere, je možná můj nejoblíbenější hororový spisovatel (se Stephenem Kingem v osmdesátkách žánru vládli, každý svým nenapodobitelným stylem). Tudíž se na každou jeho adaptaci z povinnosti podívám, ale už předem mám pochybnosti. Knihy krve se snaží pořešit i takové otravné hardcore fanoušky jako já tím, že předlohu modifikují (a modernizují) - občas i inovativně, ale nějak se kromě nepříjemných věcí souvisejících s choulostivostí lidského těla nedaří tvořit temnou atmosféru (s vyjímkou adaptace antologii rámující povídky Mrtví mají své dálnice chybí i erotično). Herci jsou většinou průměr, s vyjímkou záběrů na prosklennou vilu z dálky film vypadá tak nějak televizně a jedna ze tří částí je vysloveně úplně ohraná záležitost, kterou jsme už v jiném provedení viděli. Pokud máte absťák a nečetli jste Barkera, asi budete pozitivnější, snad byste ale udělali radši, kdybyste si Knihy krve přečetli. :-) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Presne takto si predstavujem debut na hororovej scéne. Nemusí to byť vyslovene niečo, z čoho padnem na zadok, no musí to spĺňať aspoň minimálne kritéria, ako kvalitu spracovania, štipku originality, atmosféru, ktorá udrží diváka pri zmysloch bez toho aby upadal do polospánku, či zopár gore scén, z ktorých sa človek vyslovene nemusí pozvracať, no mohli by aspoň sčasti pôsobiť realisticky. Brannon Braga má za sebou prvotinu, ktorá spĺňa všetko, čo sa od debutu očakáva. “Books of blood” nebude hororom roku, no ako poviedkový počin bude vo svojej kategórii spĺňať (takmer) “všetko”, čo náročnejší fanúšik hororu očakáva. Žiadne potoky krvi, žiadne mimoriadne zimomriavky na chrbte, sa nedostavia. No pomerne zaujímavé, nápadité príbehy, so správnou dávkou atmosféry, ktoré v závere pomerne originálnym, jednoduchým spôsobom splynú v jeden celok, určite áno. Veľmi spokojný! “A komu sa neľúbi, nech ide do ...” ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Úvodní scéna knihkupectví je natočena ve vizuálně kreativní části jednoho z nejkrásnějších knihkupectví v centru Los Angeles, „The Last Bookstore“. (Johnny.ARN)
  • Film měl premiéru na festivalu hororových filmů Screamfest dne 6. října 2020. (Homerking)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno