Reklama

Reklama

Po jedné stopě - Série 1 (2020) (série)


Západní Saharou do Mauretánie (S01E06)

(epizoda)

Obsahy(1)

Road movie dvou přátel míří saharskou pouští k hranici do Mauretánie. Okouzlující město Marrákeš, první noc ve stanu v poušti, trh s velbloudy v Guelmimu a první velká oprava doprovodného automobilového veterána... V marockém Marrákeši si oba cestovatelé naposledy užijí luxusního ubytování před přejezdem saharskou pouští až do Mauretánie. Čeká je asi 1700 kilometrů písečnou krajinou. Národní park Souss-Massa je oázou pro odpočinek. Oblast rákosů, řek a písčin je hnízdištěm mnoha druhů ptactva včetně vzácných a chráněných ibisů nahých. Na pobřeží Martin zkouší surfování, ale má krátké prkno a špatné vlny. V Guelmimu na tržišti by si oba s chutí koupili velblouda, ale nakonec se spokojili s ovčí kůží. Igor ji vyzkouší na sedle motorky. Ozývají se první protesty motorových vozidel, před hranicemi se rozhodl doprovodný automobilový veterán zkusit jízdu po třech kolech. A radost z přejezdu marocké a mauretánské hranice zase zkazila Igorova motorka. Ale jen na chvíli… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rád tyto dva sympatické motorkáře sleduji, škoda, že v této části nedali větší prostor Marrakéši, tento díl mě připadal dost z rychlíku, ale chápu, že je čeká dlouhá nudná cesta pouští do nezajímavé Mauretánie plné vraků. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rád jsem si konečně prohlédl vyhlášený Marrakéš a zejména tamní noční život. Poté už jsme se přesunuli do Mauretánie, kde je enormně nízká hustot zalidnění, a tak převládá jen poušť a vraky, ale i to mělo své nezaměnitelné kouzlo a něco do sebe. Oba borci jsou stále ve výborné náladě, která je prudce nakažlivá. [82 %] ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

My jsme pronajatým autem z Marakéše přejeli Atlas, podnikli výlet s přespáním v poušti s Beduíny na velbloudech, ale dalších 1600 km rovinatou pouští na jih do Mauretánie bychom nedali. Vidím, že jsme o nic nepřišli. Tedy kromě koupání na liduprázdných plážích a jistě chutných mauretánských čerstvých ryb "dvě kila za 70 Kč". Davy afrických migrantů jak bylo řečeno v dokumentu proudí opačným směrem do demograficky vymírající Evropy. Oba dva cestovatelé si zdá se udržují dobrou náladu. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta saharská Afrika má prostě své nezaměnitelné kouzlo. A já jen se slzou na líci vzpomínám, jak jsem naposledy před 7 lety chodil pískem černého kontinentu. Tak snad už brzy konečně zase... ()

Reklama

Reklama