Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři hrdinové - kněz, který se po 25 letech odvrátil od křesťanské víry, satanista prodávající doom metalové desky a moderátor ve středních letech, jenž uvádí úspěšnou show o věštění budoucnosti - se spojí a společně bojují proti Ďáblu. Cesta samozřejmě není krátká ani jednoduchá. (Schobul)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (68)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Pomodli se, Lucifere... pračka smíchu tě sepere!" Kněz se zajímavým matematicko spasitelským komplexem měl moje sympatie. Ve své snaze zaprodat duši ďáblovi byl naprosto boží. Pardon. Ale měl recht, když hřešit, tak na plný úvazek! Ojet auta klíčema, okrást žebráka, práškama omámit pannu (zajímavý nápad) a vycucnout jí pár deci krve pro satanský rituál. A nezapomenout její mámu, bránící dceru a mávající brokovnicí, skopnout ze schodů! Vyrýt do parket pentagram a pak ucítit ve tváři smrdutý dech černého kozla (nedá mi to, abych nepřipomněl mého oblíbeného), stojícího na zadních. Shrnuto, od bráničního lomcováku, přes rouhavý černý humor až po drsnou facku belzebubovi i útlocitným divákům, to vše je Film šelmy. Natočeno ďábelským kozlem, nesoucím jméno Iglesia. V jeho nočním velkoměstě, o Vánocích, tam to žije! V oknech domů plápolají světýlka svíček a v zaplivaných uličkách plápolají bezdomovci. Upalovaní zaživa Francovými pohrobky, při akci "limpia Madrid". Ale naděje a černohumorná víra zvítězí. Zabij rohatého fašistu, zachráníš svět! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pře zhlédnutím jsem čekal horor a dostal krimi-parodii, která mi nabídla z mnou očekávaného žánru snad 2-3 momenty. Avšak bavil jsem se, narážky na satanisty a církev byly podařené. Co mě však zklamalo, že humoru postupně ubývalo a na plátně zbyla jenom brutalita a násilí bez špetky ozvláštnění či smyslu. Tudíž ve výsledku to vidím pouze na průměr. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Iglesia je jeden z nejbrutálnějších a nejdoslovnějších režisérů, které jsem kdy poznal. Nejde o to, že by se v těchto scénách nějak zvlášť vyžíval či byly neúnosné, ale v jeho filmech probíhají tak nějak mimochodem a samozřejmě. Během filmu jsem se začal smát v okamžicích, které nebyly vtipné ani špatné, ale tak bezskurpolozní, že to překvapilo i mě. Například ve finále upálí jednu hlavní postavu bez jakéhokoli úvodního a závěrečného záběru. I s vedlejšíma záporákama je ve filmech nakládáno lépe, než s protagonisty El Día de la bestia. Plus přičtěte fantastické hlášky jako například (o metalové desce) "Mohl byste to pustit pozpátku?" "No vono to zní úplně stejně, ale zkurvim si gramec." Škoda pár hluchých míst k závěru, jinak by to mohl být jeden z nejčistších guilty pleasure. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Angel Barriartua je kňaz, ktorému sa po 25 rokoch podarilo rozlúštiť tajný odkaz ukrytý v písme "Apokalypsy Sv. Jána". Správa znie jasne a stručne. Koniec sveta príde na Vianoce, narodením Antikrista! Angel sa rozhodne, že sa samotnému diablovi postaví tvárou v tvár, aby ho raz a navždy zničil. Toto je moja štvrtá "skúsenosť" s režisérom Alexom de la Iglesiasom. Tento chlapík má skutočne svojský humor, ktorý mi naozaj imponuje. Fakt som sa miestami z chuti zasmial ( "Minulá časť bola o tom, ako jednu ženskú znásilnili mimozemšťania. Vyzerala ako skutočná kurva. Stavím sa, že ich provokovala" :D ). Napriek tomu, že ma film pobavil, nedostal som od neho to, čo som očakával. Fanúšik hororu bude trošku sklamaný. Okrem témy s ktorou sa režisér "pohráva", sa v "El dia de la bestia" nepostretnete takmer so žiadnymi prvkami tohto žánru. Tento film v prvom rade komédiou, a tak to treba aj brať - 60%. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama