Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

  • Japonsko Cowboy Bebop: Tengoku no tobira (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Animovaná sci-fi, natočená podle úspěšného japonského televizního seriálu, začíná v roce 2071. Mars je v ohrožení! V předvečer svátku Halloween vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě obydlené město, teroristická bomba. Výbuch má děsivé následky - 500 mrtvých a zraněných, jež zřejmě zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna, a tak se na scéně objeví Bebop a jeho parta a dají se do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (114)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Akční anime jízda s velmi zábavnou posádkou lodi Bebop. V první půli má film nastavené velmi svižné tempo (příběh hnedka vtáhne do děje; akční sekvence bezchybné; poměrně příjemná animace), v druhé části snímek již zvolní trošku nohu z pedálu rychlosti, což je škoda, přesto ještě za slabších 5 hvězd. Už chápu, proč je toto dílo tak oslavované :o)). ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Spike je frajer v seriálu a ve filmu jiný nebude. Bavila jsem se, chvílemi mi přišlo, že jsem narazila na hluchá místa, ale znáte sny. Hrozně moc se mi líbí, jak je všechno v tomhle anime oprýskané, kdyby to bylo jiné, asi by to nemělo to své kouzlo. Kdo viděl seriál, bavit se bude, kdo ho neviděl, bavit se bude také, jen mu možná bude chvíli trvat se zorientovat. Are you living in the real world? ()

Reklama

MCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dost odlišné od původního seriálu. Jenže - a to je dost důležité zmínit - stěží jednoznačně říct, zda k horšímu nebo k lepšímu. Hudba je jiná. Příběh je jiný - a to nejen vzhledem k delší stopáži (komplikovanější stavba atd.), ale i svou zápletkou a vyzněním, i když tu zase nechci tvrdit, že by se k seriálu nehodil, jen mi nepřišel moc podobný čemukoli, co jsem v těch uplynulých 26ti dílech viděl. A koneckonců i ty známé postavy na mě působily lehce odlišně (myšleno lépe). Trochu škoda několika slabších míst ve druhé polovině, ale jinak si moc stěžovat nemůžu - zajímavý příběh a atmosféra, skvělé vizuály a hlavně našlapaná akce, to všechno tu je v množství větším než velkém, a dokáže se tak postarat o velmi dobrou zábavu. 9/10 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tomuto kusku nechyba vobec nic, co v spravnom akcnom anime ma byt a radim ho k tomu najlepsiemu co som v tomto poli videl. Co ho robi vynimocnym medzi podobne ladenymi kuskami je paradny retro styl, kory vo futuro prostredi posobi velmi sviezo a cool. Nepamatam si, ze by nejake ine anime bolo spracovane v podobne stylizovanej atmosfere. Predsa len, malicko je citit, ze tento film vycadza zo serialu, a trochu mu chyba taka ta filmova ucelenost. To je jedina vaznejsia vytka.Tak ci tak, v tomto poli pre mna zostava ciernym konom Vampire hunter D: Bloodlust. (8.3/10) ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že ide vraj o kultový film (seriál), nijako ma to neohúrilo. Nebavilo ma na tom takmer nič. Animácia je hrozne statická, čo je poriadne otravné, o to viac, že film je prepchatý akciou (je mi jasné, že je to taký štýl, ale nemôžem si pomôcť). Hlavná postava s dlhými tenkými nohami má byť zrejme bohovský frajer, ale je skôr podivný a nezaujímavý. To isté platí aj pre ostatné postavy. Hudba je na filme asi to najlepšie, ale pôsobí, akoby jednotlivé skladby boli náhodne generované, nijako s filmom nesúvisia. Dialógy sú hlúpe, hlavne tie pseudofilozofické kecy. Zaujímalo by ma, komu to je vlastne určené (určite viem, že nie pre mňa). Veď pre deti to je drastické, pre dospelých príšerne infantilné (napr. streštená postava Ed). Nanostroje a protinanostroje? To snáď nie! Film sa hraje na niečo čo nie je (na nejaký mytologický presah), chce byť hrozne cool, ale jednoducho na to nemá. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Jako i v seriálu Kovboj Bebop: Lovec odměn (od r. 1998) se i ve filmu pokračuje v tradici pojmenovávání dílů podle známých písniček. V případě filmu se jedná o skladbu "Knockin' on Heaven's Door" od populárního písničkáře Boba Dylana. (P. J. D.)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno