Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

  • Japonsko Cowboy Bebop: Tengoku no tobira (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Animovaná sci-fi, natočená podle úspěšného japonského televizního seriálu, začíná v roce 2071. Mars je v ohrožení! V předvečer svátku Halloween vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě obydlené město, teroristická bomba. Výbuch má děsivé následky - 500 mrtvých a zraněných, jež zřejmě zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna, a tak se na scéně objeví Bebop a jeho parta a dají se do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (114)

mm13 

všechny recenze uživatele

Nechýba tomu nič, čo robí japonské animované filmy japonskými animovanými filmami. Zázračné je, že aj keď preniknete do spôsobu, ktorou sú tieto príbehy podávané, tie najlepšie z nich vás neomrzia a vždy niečím drobným prekvapia. Bude to asi šťastne vymyslená štruktúra a asi tu svoje zohrávajú aj prakticky neobmedzené možnosti tvorcov. Zjednodušene povedané – stačí skvelý nápad a ceruzka. TO je na výsledkoch fest cítiť... ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Ono sa to pomerne ťažko hodnotí. Ako súčasť seriálu je to jednoznačne za 5*, ako stand-alone film už nie. Mnoho vecí je vytrhnutých z kontextu a bez znalosti charakterov a fungovania seriálu je ťažkopádne utvoriť si ucelený obraz. Keďže ide o slušnú preštylizovanú akčnú sci-fi jazdu, mne ako novému fanúšikovi tohto univerza, ktorý hľadí aj na ľudí, ktorý prídu k tomuto kúsku bez seriálu, musím dať plnohodnotné 4*. ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Akční anime jízda s velmi zábavnou posádkou lodi Bebop. V první půli má film nastavené velmi svižné tempo (příběh hnedka vtáhne do děje; akční sekvence bezchybné; poměrně příjemná animace), v druhé části snímek již zvolní trošku nohu z pedálu rychlosti, což je škoda, přesto ještě za slabších 5 hvězd. Už chápu, proč je toto dílo tak oslavované :o)). ()

Snails 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle mého nejoblíbenějšího anime. A stejně jako samotný seriál, také výborný. Je natočen přesně v duchu seriálu. je tam ta zvláštní atmosféra, pro Bebopa tak typická. Samozřejmý je i skvělý soundtrack. Prostě a jednoduše, máte-li rádi Bebopa, tak jako já, určitě vám ani tento film nesmí uniknout. A postava Vincenta se moc podařilo, charismatický drsňák. ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Tak právě jsem to dokoukal a musím říci, že povedené. Sice nejsem až zas tak velký znalec anime a mangy, ale tento celovečerňák mi sedl. Spike je fakt sympaťák a zbytek týmu jakbysmet. Animace výborná, hudba dobrá, dokonce mi ani scénář nepřišel nikterak trapný, byť zas tak originální nebyl. Z původního seriálu jsem viděl málo a stále si myslím, že Ghost in the shell překonán nebyl, nicméně bavil jsem se fakt dobře. Pro fandy anime povinnost. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli nedostatku času požádal Shinichiro Watanabe své dva kolegy, aby za něj vytvořili dvě stylově odlišné části filmu. Hiroyuki Okiura tak režíroval úvodní titulkovou sekvenci a Tensai Okamura westernový film, jež sleduje Jet v autokině. (Raztubyl)
  • Jako i v seriálu Kovboj Bebop: Lovec odměn (od r. 1998) se i ve filmu pokračuje v tradici pojmenovávání dílů podle známých písniček. V případě filmu se jedná o skladbu "Knockin' on Heaven's Door" od populárního písničkáře Boba Dylana. (P. J. D.)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama