Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zápletka mikrokomedie je jednoduchá a dala by se shrnout motem – podvádět a lhát se nevyplácí. Manžel Karel (V. Menšík) pod záminkou pracovní porady odchází hrát mariáš. Žena se zlobí, druhý den měli v plánu malování pokoje. Za chvíli volá Karlův ředitel, který chce dovést nějaké dokumenty, a tak se žena Marie (J. Bohdalová) za ním vypraví. Při návratu domů to manželovi nedaruje. Svůj díl dostává i manželův kamarád Vašek (J. Libíček) od své energické ženy (H. Růžičková), která se vrací z venkova… Tahle komedie zkrátka končí vítězstvím ženského živlu nad nespolehlivými mužskými! (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

sator 

všechny recenze uživatele

Sousedi nám můžou být vykradení...Za Růžičkovou v mysliveckým * navíc :-) Když Helena Růžičková nahání manžela po hospodách uvidíme i světelný poutač na Krásu bez závoje, což byl eufemismus pro podnik ze striptýzem. V socialistickém Československu vzniká v letech tání, kolem roku 1968 a rokem normalizace zaniká. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Námět div ne komunálně-satirický, ale herecké obsazení to naprosto zachránilo. Závěrečný nástup paní Růžičkové s živou husou to jen stvrdil. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pánové, páč neumíte karty a je vám líto peněz, tak příště, až budete chtít hrát, tak snad jedině na housle.." ;) Nesmírně opět slabé, Jiřinko.. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Jakožto zasloužilý mariášník, který hrával tuto hru léta letoucí pravidelně mám potřebu se k krátké komedii vyjádřit, i když mariáš je jen vedlejší motiv. Objeví se jen jedna hraná partie a musím říct, že zahraná herci bravurně a podle pravidel. Ten durch byl jako ze života oproti ostatním hercům z jiných filmů a inscenací, kteří většinou mariáš jen markýrují a vykřikují a mlátí kartami hlava nehlava. Ženy v příběhu hrají zpočátku jen podřadnou roli, ale na závěr jsou to opravdu ony, které dávají "Flek". A chlapi se už nemohou otočit. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Když Helena Růžičková nahání manžela po hospodách, uvidíme i světelný poutač na „Krásu bez závoje“, což byl eufemismus pro podnik ze striptýzem. V socialistickém Československu vzniká v letech tání kolem roku 1968 a rokem normalizace zaniká. (sator)

Reklama

Reklama