Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zápletka mikrokomedie je jednoduchá a dala by se shrnout motem – podvádět a lhát se nevyplácí. Manžel Karel (V. Menšík) pod záminkou pracovní porady odchází hrát mariáš. Žena se zlobí, druhý den měli v plánu malování pokoje. Za chvíli volá Karlův ředitel, který chce dovést nějaké dokumenty, a tak se žena Marie (J. Bohdalová) za ním vypraví. Při návratu domů to manželovi nedaruje. Svůj díl dostává i manželův kamarád Vašek (J. Libíček) od své energické ženy (H. Růžičková), která se vrací z venkova… Tahle komedie zkrátka končí vítězstvím ženského živlu nad nespolehlivými mužskými! (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

curil 

všechny recenze uživatele

Jakožto zasloužilý mariášník, který hrával tuto hru léta letoucí pravidelně mám potřebu se k krátké komedii vyjádřit, i když mariáš je jen vedlejší motiv. Objeví se jen jedna hraná partie a musím říct, že zahraná herci bravurně a podle pravidel. Ten durch byl jako ze života oproti ostatním hercům z jiných filmů a inscenací, kteří většinou mariáš jen markýrují a vykřikují a mlátí kartami hlava nehlava. Ženy v příběhu hrají zpočátku jen podřadnou roli, ale na závěr jsou to opravdu ony, které dávají "Flek". A chlapi se už nemohou otočit. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pánové, páč neumíte karty a je vám líto peněz, tak příště, až budete chtít hrát, tak snad jedině na housle.." ;) Nesmírně opět slabé, Jiřinko.. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Námět div ne komunálně-satirický, ale herecké obsazení to naprosto zachránilo. Závěrečný nástup paní Růžičkové s živou husou to jen stvrdil. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Sousedi nám můžou být vykradení...Za Růžičkovou v mysliveckým * navíc :-) Když Helena Růžičková nahání manžela po hospodách uvidíme i světelný poutač na Krásu bez závoje, což byl eufemismus pro podnik ze striptýzem. V socialistickém Československu vzniká v letech tání, kolem roku 1968 a rokem normalizace zaniká. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Scénář celkem slabý, ale zachraňují to herci. Výborný je zejména rozčilený Menšík, Růžičková v mysliveckém taktéž pobavila... ()

Reklama

Reklama