Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvanácti letech ve vězení se Eddie Palmer, bývalá středoškolská fotbalová hvězda, vrací domů a chce opět začít žít. Zanedlouho překvapivě naváže pouto se Samem, nezapadajícím chlapcem z problémové rodiny. Eddieho minulost však začne jeho nový život a rodinu ohrožovat. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Nečekal sem, že to se mnou tak emočně zamává. Chlapík z dysfunkční rodiny udělal mladistvou chybu, po které přišlo nepříjemné uvědomění a začátku nové šance. Shodou okolností mu padne do starostí, krom sebe sama na svobodě po dlouhých dvanácti ztracených let v kriminále, jeden baculatý klučina s též dysfunkční ´´rodinou.´´ Klučina se na první pohled od amerického ideálu kovboje dost liší. Vše ale vynahrazuje opětovanou láskou pro ty, kteří se o něho v dobrém starají. Tvůrci rozehrávají citlivou hru o důstojný život děcka před pubertou, kterému svět nachystal ´´na růžích ustláno.´´ Civilním projevem natočená malá pocitovka z klasického amerického maloměsta. Skvělé herercké výkony tria Timberlake+Allen+Temple. 70% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Palmer je klasicky vystavěným vztahovým dramatem mezi čerstvě propuštěným vězněm a malým chlapcem, kdy jedinou zvláštností této podívané je pojetí onoho chlapce, z čehož jsem tedy ze začátku byl upřímně dost vykulený, naštěstí zde tvůrci k tomu ale přistoupili natolik jemnou a přirozenou formou, že ve výsledku to lze považovat vlastně až za takovou malou výhru. Každopádně jejich společné hledání cesty k sobě je zde zpracováno skutečně dost nenápaditě a po většinu času i nedramaticky, o což je ovšem pak působivější fakt, že to i přesto celé docela příjemně funguje a hlavně ubíhá. Emocí se pak divák dočká prakticky až ke konci filmu, ovšem jsou působivé a silné, jinak za fajn tu lze určitě považovat i atmosféru, která skvěle vystihovala jak prostředí, tak situaci, do které se ústřední postavy dostali, a spád Palmer nemá vlastně skoro žádný, což ale neznamená, že by film nudil, na čemž má pak ale zásluhu i výrazný casting, samozřejmě na čele s Justinem Timberlakem, podávajícím velmi civilní a přesvědčivý výkon. Palmer tak zkrátka není, především co se vystavěné zápletky týče, ani trochu originální podívanou, což ovšem v žádném případě neznamená, že by nestál za pozornost, takže sice nepřekvapí, ale jistě zaujme. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to jednoho krásného pátečního odpoledne a musím uznat, že to nebylo špatné rozhodnutí. Jasně, takových civilních dramat se už natočil mnoho, ale Palmer patří skutečně mezi ty lepší. Justin Timberlake by se měl ucházet o tyto typy rolí, v emočně vypjatých scénách jsem mu uvěřil každé jeho rozhořčení, každé naštvání, každou radost, každou slzu (neskutečně mu tento filmový žánr sedne). Připočtěte k tomu nadání toho malého kluka a z hlediska herectví si nemáte nač stěžovat. Zahřálo u srdíčka, jak si tito dva zmiňovaní vytvořili mezi sebou velmi pevné pouto, takové filmy ze života je důležité si někdy pustit. Chápu, že příběh nepřichází s ničím novým, revolučním, inovativním, sází na jistotu, což ho možná obere o tu eventualitu patřit k nejužší špičce, ale plně chápu jejich krok vsadit na lineární příběhovou linku, kde se nemůže nic významného zkazit. Optimistický závěr potěšil, těžko říct, zda by to takto dopadlo i v reálu, ale zvolit konec s pesimistickým nádechem by bylo jako dostat ránu do citlivých míst. Nehodilo se to sem. Za mě silné tři hvězdy. 7/10 ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Druhý film z produkcie apple tv s okrúhlym hodnotením 9111, nepodarilo sa mi pozrieť seriálovú tiesňovú linku, škoda. Návrat Justína Timberlaka na filmové plátno. Celkom solídna dráma ako už spomenuli obľúbenú užívatelia, zo začiatku aj bavila ale potom to uletelo do nudy. Aj sa čudujem že to je v takých červených číslach ale predplatiteľov apple tv nie je veľa a to znamená menej divákov, menej hodnotení. 3* ()

CaptainCzech 

všechny recenze uživatele

Výborný film pojednávající o mladické nerozvážnosti, následcích a vykoupení. Justin Timberlake tu předvádí vynikající dramatický výkon a mladý Ryder Allen mu skvěle sekunduje. Drama které mě drželo celou dobu v napětí co se stane a jestli Palmer svou podmínku pos*re nebo ne. Budování vztahu mezi Sammym a Palmerem je velmi dobře pojato a věřil jsem tomu na 100%. Celkově vztahy ve filmu jsou bravůrně vykreslený, nejsou stereotypní, každý má mezi sebou různou dynamiku a za to palec nahoru. Tento snímek si určitě rád pustím znovu, jasných 5* ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení snímku probíhalo od 9. listopadu do 13. prosince roku 2019 v americkém státě Louisiana. (Kuzmik)
  • Zatiaľ čo Sam (Ryder Allen), Palmer (Justín Timberlake) a pani Vivian (June Squibb) jedli svoju večeru s mäsovými guľkami a hovorili o výdavku v obchode, na začiatku scény mal Sam na tanieri jednu mäsovú guľku a malinký kúsok cestovín, potom keď pani Vivian povie Samovi, aby "zjedol svoju večeru", na jeho tanieri sa zázrakom objaví viac jedla. (Pat.Ko)
  • V roku 2019, kedy sa film nakrúcal, mal Ryder Allen, ktorý hrá mladého Sama, iba 7 rokov a bol to jeho prvý dlhý celovečerný film. (Weezy22)

Reklama

Reklama