Reklama

Reklama

Tučňák Bloom

  • Austrálie Penguin Bloom (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Drama natočené podle skutečné události vypráví o mladé ženě Sam Bloomové (Naomi Wattsová), jejíž svět se obrátí vzhůru nohama po tragické nehodě, kvůli níž přestane chodit. Její manžel (Andrew Lincoln), tři malí synové a matka (Jacki Weaverová) se snaží přizpůsobit nové situaci, když se objeví nečekaný spojenec v podobě zraněné straky jménem Tučňák. Přílet ptáčka je pro rodinu Bloomových vítaným rozptýlením a nakonec přinese do jejich života zásadní změnu. (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (21)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma, jak se vyrovnat s fatálními následky pod tragické nehodě. Uvěřitelnější díky absenci okázalých gest a přehnané hysterie. Snesitelnější díky úžasnému bydlišti hlavní hrdinky. Pokud se má někde člověk vyrovnávat s útrapami života, tak s výhledem na moře to bude jistě lehčí. Celkem nevýrazný snímek vytahuje z šedého průměru záštita skutečným příběhem. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento snímek nemohu hodnotit příliš pozitivně, jelikož naprosto nesplnil své zásadní poslání, které příběh Sam Bloomové nabízel, a to inspirativní poselství pro všechny tělesně postižené, jako třeba právě pro zde ústřední hrdinku, v podání Naomi Watts, které tato role jen tak mimochodem nabídla obří možnost se herecky ukázat na té nejvyšší možné úrovni, ale za mě ji krapet promarnila, jelikož sice postavu po dramatické a emoční stránce zvládla asi v rámci možností přesvědčivě, ovšem rozhodně na sebe nestrhla svým výkonem nějakou zásadnější pozornost, jenž by si ona postava zasloužila. Každopádně celý tento film měl být dominantní právě v emocích a v silném příběhu o možnosti bojovat s osudem a dosáhnout uspokojivého a úspěšného života i přes jakýkoliv handicap, zde je to celé ovšem zpracováno jaksi, když to nazvu fakt hrubě, odfláknutě, a spíš to celé osloví kdejaký klub ornitologů, než příznivce dramaticky vyhrocených podívaných o lidské vůli. Já pak sice chápu i zde zvolený záměr tvůrců vyvolat pocit asociace mezi zlomeným člověkem a zvířetem v nesnázích, ovšem rozhodně si nemyslím, že jim tento záměr úplně klapnul, spíš naopak, ten příběh nemá prakticky žádnou duši, je to prostě jen chladný filmový zážitek, jenž selhal prakticky ve všech ohledech, zkrátka Tučňák Bloom není film, který by bylo potřeba vidět, jelikož nenabízí jedinou působivou věc. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príbeh o žene menom Sam Bloom, ktorá vyliezla na strom a zemská gravitácia ju posadila naveky do vozíka. Potom jej deti raz nájdu ranenú straku, rozhodnú sa ju vyliečiť a tak sa začína príbeh. Nikdy som netušil, že chorá straka skučí ako pes, ale v tomto prípade skuvíňa ale že poriadne a otravne, nie je to nejaká rajská hudba pre bubienky. Keď vezmeme do úvahy fakt, že príbeh je založený na skutočných udalostiach, tak toto, čo tento film ponúka je tak nejak bez šťavy a náboja. Alfou a omegou celého príbehu je, že chromá straka v podstate zachraňuje chromú ženu od depresívnych myšlienok a dodáva jej chuť do života. Herecky tu najviac vyčnieva práve tá straka, za ňou samozrejme Naomi Watts, ktorá v závere ukáže konečne aj úsmev na inak permanentne zamračenej tvári. Film je viac poetický, výraznejšia epickosť mu chýba. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

True-based príbeh rodiny Bloomovcov, predovšetkým mamičky Sam, nie je ojedinelým vo svete kinematografii. Zápas matky sám so sebou po ťažkom úraze, ako aj prijate novej životnej situácii sú zachytené na takej úrovni, ako to divák pozná z iných filmov. Spojenie medzi Sam a jej rodinou a tým pádom začiatok nového života prinesie poranená straka. Naomi Watts veľmi dobrá, podobne ako piano / ambient hudba. Osobné hodnotenie: 79% (***) ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Příběh byl opravdu povrchní.Chyběla mu duše.Nic,co by burcovalo Sam bojovat sama se sebou a být aspoň trochu,v rámci svých možností,užitečná pro rodinu.Manžel má práci,jsou tam tři děti a na starost ještě i péči o ni.Její matka už mi s tím neustálým švizořením lezla na nervy V reálu se pak z toho dostala a dosahovala ve sportu dobrých výsledků.Tam měl scénář napřít pozornost.Jak k tomu došla.Určitě ne sezením v křesle.Musela to být dlouhá cesta a bolestivá. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama