Reklama

Reklama

Agenti chaosu

(TV film)
USA, 2020, 2x119 min

Režie:

Alex Gibney

Scénář:

Alex Gibney

Kamera:

Ben Bloodwell

Hudba:

Robert Logan

Hrají:

Alex Gibney (vypravěč), Donald Trump (a.z.), Vladimir Putin (a.z.), Hillary Clinton (a.z.), Barack Obama (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Režisérem dvoudílného dokumentu Agenti chaosu, který je výsledkem několikaletého zkoumání ruské snahy o ovlivnění amerických prezidentských voleb z roku 2016, je držitel ceny Emmy® a Oscara Alex Gibney. Film, jehož součástí jsou dosud neviděné záběry z ruských trollích farem a videa z "temného webu", odhaluje složité plány na podkopání demokracie, které v té době velmi znepokojily americkou veřejnost. Snímek mimo jiné dokazuje, že "agenti chaosu" nebyli jen Rusové, ale také klíčoví hráči ve Spojených státech, kteří prostřednictvím úplatků, korupce či nepředvídaných okolností propagovali Putinovy cíle před zranitelnou a nic netušící americkou veřejností. (HBO Europe)

(více)

Recenze (7)

Franki69 

všechny recenze uživatele

Informačně přehlcený čtyřhodinový dokument produkce HBO mapující aktivity Ruska když ovlivňovalo volby prezidenta USA v roce 2016. A nutno zdůraznit, že Agenti Chaosu jsou velmi dobrý a podrobný dokumentární snímek!! Ve výpovědích politiků, novinářů, odborníků na kybernetickou bezpečnost, špiček FBI nebo zběhů z „trollí“ farmy v ruském Petrohradu snímek postupně rozplétá neskutečně složitou, mnohavrstevnatou operaci kybernetických aktivit, namířených od roku 2013 z Ruska nejprve proti snahám Ukrajiny v době zahájení přístupových jednání k vstupu do EU (následoval Majdan, útěk prezidenta Janukoviče do Ruska a anexe Krymu) až po rok 2019 v USA (prezident Trump a jeho častá prohlášení o možném falšování letošních (( 2020)) voleb). Samozřejmě s velmi podrobným vhledem do hackerských a také kybernetických a sociálně inženýrských aktivit a vlivových technik prováděných z Ruska. Chce to soustředěné sledování a chuť nechat si něco důkladně objasnit. Doporučuji, podívám se nejméně ještě jednou. A budu si dávat větší pozor na to co sdílím :-D ..Je to za 90% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ti manipulativní Američané by možná vyhráli soutěž o nejstupidnější národ na světě. Nevěděl jsem, že slavná KGB známá z mnoha Bondovek již zřejmě nefunguje, nebo není důležitá. Místo ní jsou dvě skutečně důležité špionážní agentury - zpravodajská služba pracující pro ruskou armádu GRN a SVR, která, která se obvykle zaměřuje na to, co pokládáme za tradiční špionáž. Pasáž v závěru dokumentu o ukradených e-mailech kandidátky na prezidenta Hilary Clintonové se už nudně táhne. Zvolení Hilary místo psychopatického neúspěšného podnikatele Trumpa by byla světová katastrofa.Druhý díl se věnuje americkým prezidentským volbám detailně. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je dobré vidět dokument o tom, jak snadno a levně lze dnes ovlivnit lidi a potažmo voliče. A že na to demokracie není připravená vidno denně na sítích. Nebral bych tento dokument jako bernou minci, ale rozhodně mi to zase trochu rozšířilo obzory. Pro nedostatek informací nemohu hodnotit ta uváděná data, ale jen filmové zpracování a to je na 60% ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Ja osobne verím, že je niečo takéto reálne, že musia existovať aj dokumenty, ktoré poukazujú na svinstvá páchané Ruskou federáciou, ktorá v záujme zachovania statusu veľmoci, bude robiť čokoľvek, aby sa udržala na vrchole pyramídy. Nuž ale, za mňa stále lepšie pokúšať sa ovplyvňovať voľby v inej krajine (ktorá týmto len preukázala aká je v skutočnosti jebnutá a preceňuje svoje schopnosti, keď niečo také vôbec dopustila), ako páchať pod rúškom nastolenia mieru, genocídy po celom svete. Navyše, keď vidím ukážky z Ukrajinského Majdanu, chce sa mi grcať a je mi už prakticky jedno, čo sa bude v samotnom dokumente vykresľovať .. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po čtyřech hodinách maximální pozornosti na téma trollení, dezinformace, leaky, hackování, pochybné vazby a vůbec všelijaká ruská neplecha ve volbě 2016, se má mysl cítí solidně přepjatá... Rozhodně bych tady ten Gibneyho dokument neoznačil za pouhé špinění Trumpa na bázi domněnek bez pevných základů, čehož jsem se předem trošku obával, nepřináší žádné senzační nálezy, nýbrž jde o překvapivě pragmatický, odborný a detailní rozbor toho, jak potupně a velkolepě si Amerika dala nasrat na hlavu. Zároveň dobrý pohled do temných chodů zahraniční politiky. Bez vaty a se silnou plejádou komentátorů. Koho dále zajímá, doporučuji knižní titul "Cesta k nesvobodě" od T. Snydera, který je tu mimo jiné také dotazován. "As long as you wind up on top, who cares if the whole motherf*cking system burns to the ground?" ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama