Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý obchodník s falšovaným značkovým textilním zbožím Marcus Ray se díky kamarádovi Tommymu Hendricksovi rozhodl přistoupit na legální podnikání. Bez vlastního přičinění se však zaplete do mezinárodního spiknutí, jehož cílem je distribuce tisícovek miniaturních bomb do celého světa, které jsou ukryté ve falešných značkových hračkách či oblečení. Marcus netuší, kdo je přítel a kdo ne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

MATADOR odpad!

všechny recenze uživatele

Šmankote Jean-Claude. Co tohle má bejt? Tohle je tak legrační, ne-li trapné.Jean-Claude běží nějaký ubohý závod a v tom se mu rozbijou "vjetnamský boty",který mimochodem vyrábí - velmi hrozné. A nebýt toho přivalí nějaká drsná ženská a začne tam radit Jean-Claudovi ,jak se mají dělat pořádný "gatě".Nevím co na tomto snímku je tak strašně zajímavé,že někdo hodnotí * a více.Jean-Claude a jeho filmové smetiště! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Poslední z těch opravdu „velkých“ akčních filmů Jean-Claudea. Po Double Teamu jeden z těch nejlepším filmů, kde bruselský karatista ukazuje, že je to vážně pořádný štramák, borec a hlavně akční hrdina. Nutno dodat, že s pohledem na jeho další filmografii (konče filmem J.C.V.D.) jde opravdu o poslední kvalitní, akčně přitažlivý film, na který je radost pohledět. Jean si svou postavu skutečně užil, ukázal velmi dobrou bojovou choreografii, jde mu to výborně jak s pistolemi, tak bez nich v osobních soubojích. Vypadá výborně, jeho těla si užijeme, vychutnáme si i jeho pověstné nohy při práci jako rikša. Příběh není důležitý – jeho postava je něco jako prodavač padělků, který se zaplete do malého spiknutí a aby z něj vyvázl živý, musí bojovat nejen za sebe, ale i za nešikovného parťáka (Rob Schneider). Některé dějové linky moc nedávají smysl, ale to už tak v HG filmech bývá, spíše je důležitá vizuální stránka a ta je výborná. Cool souboje doplněny Van Dammovou fyzičkou a pohodovým úsměvem, to je záruka, že tento film se bude líbit. Hudba: Ron Mael & Russell Mael PS: hodnocení některých uživatelů o ubohém akčním filmu je hodně zvláštní. Podívejte se na další film, které JCVD natočil a jistě část z vás uzná, že oproti tomu je Kontraband královským akčním filmem ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Už len z popisu koprodukcie a mien v kastingu bolo hneď jasné, že to bude riadny experiment a aj bol. JCVD a Rob "Deuce Bigalow" Schneider, to by som nebol čakal. Riskantné, ale vo výsledku to nakoniec táto dvojica ťahala, pretože film bol nakoniec experiment vo viacerých rovinách, aj strih bol občas šialený, príbeh si už ani nespomínam, len jednotlivé scény (vozík, nákladná loď či prístav, hotelová izba atď.). 60% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ray Marcus (Jean Claude Van Damme) a Tommy Hendricks (Rob Schneider) jsou obchodníci s textilním zbožím, ale vzhledem k působnosti v Hong-Kongu se nebrání ani falšování značek textilu. Změna nastává, když zjistí, že po jejich kámošovi Eddieovi jde ruská mafie, z Tommyho se vyklube agent CIA, a oba za pomoci sličné agentice musí (zas jednou) zachránit svět před mocichtivým padouchem... Film se tváří, že je z roku '98, ale efekty (hlavně výbuchy, a že jich není málo) vypadají jako by pár (desítek) let zaspaly. Takže se nezbývá než bavit (jako vždy) výbornou choreografií akčních scén Jean-Clauda (bohužel jich tady není až tak moc), pár vtípkům Roba Schneidera a nebo krásou Lely Rochony. Jinak film nepřináší lautr vůbec nic... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má zaujímavý príbeh o obchodníkovi s oblečením, ktorý ho distribuuje z Hong Kongu do celého sveta, ale bez vlastnej viny sa zapletie do rozsiahleho zločinu, kde majú byť prostredníctvom jeho oblečenia do sveta dodané aj veľmi nebezpečné miniatúrne bomby. A tak to so svojim priateľom chce zastaviť. Spracovanie je celkom dobré, dej je svižný, rozmanitý a príjemne zábavný, čo si udrží celý čas s tým, že prvá polhodina je ladená skôr do komédie a zvyšok už do akčného žánru. Viacero prvkov mi prišlo mierne nadbytočných, prípadne nie práve najlepšie podaných, ale nie je to nič, čo by výrazne prekážalo. Akcie je tu dosť a je aj celkom dobrá. Ale klasických súbojov je tu úplné minimum, pár kopov alebo úderov tu Van Damme síce predvedie, ale ani to nie je dobre natočené a často vidno aj dabléra. Akcia tu stojí hlavne na rôznych rozmanitých scénach a nápadoch, toto už je natočené veľmi dobre a potešia aj skvelo zvolené lokácie. Najviac sa mi páči celé finále na lodi, obzvlášť šmýkanie medzi kontajnermi, akcia na nákladnom aute alebo zaujímavé preteky s akčným ukončením. Herecké obsadenie je výborné, nikdy by ma nenapadlo, že dvojica Jean-Claude Van Damme a Rob Schneider môže fungovať, ale dobre sa dopĺňajú a spokojný som aj s vedľajšími postavami, hlavne Michael Wong poteší, len záporáci mohli byť zaujímavejší. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre, je tu množstvo kamerových nápadov, viaceré sú síce zbytočné, ale celkovo mám z nich dobrý pocit a efekty až na pár výbuchov tiež nesklamú. Síce Kontraband nie je klasický akčný film s Van Dammom, skôr pripomína Hong Kongské béčka, ale to mi vôbec nevadí. Je to slušná zábava, ktorá vždy dobre pobaví. 76% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • V roli inspektora Hana se měl objevit Jet Li. Na poslední chvíli ale změnil rozhodnutí a dal přednost Smrtonosné zbraňi 4 (1998). (ČSFD)
  • V několika scénách na lodi, kdy se Marcus Ray (Jean-Claude Van Damme) klouže mezi kontejnery a také se na jeden se odrazem vymrští, lze zpozorovat pomocná lana, která jej tahají. (v.indruchova)

Reklama

Reklama