Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (614)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Třebaže je úžasné sledovat, nakolik se dokázala Charlize do své roli vžít a jaký předvádí nadživotní výkon, přijde mi Zrůda až protivně neosobní, odtažitá a bez patřičného drivu (i když dobře natočená). Dokonce i napodruhé jsem měl co dělat, abych ji dokoukal do zdárného konce, poprvé (cca před půl rokem) jsem to vzdal po první půlhodině. Nakonec jsem se sice překonal, ale potěšení z toho žádné nemám. Podtrženo a sečteno - film, který rychle milerád zapomenu a bohatě si u něj vystačím s tou jedinou přetrpěnou projekcí, neboť mě něčím strašlivě odpuzuje a k vlastní nelibosti nedokážu říci čím to vlastně je. Snad použitou hudbou, nepříjemným prostředím, nevybíravostí... who knows. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Strašně depresivní film o ženě, která se kvůli lásce propadne na samotné dno lidské existence. První vraždu člověk ještě pochopí, další už těžko a to i přesto, že ta žena byla psychicky na dně a její záchvaty zuřivosti byly zralé na léčení. Charlize Theron byla neuvěřitelná, všechna ta ocenění si plně zasloužila (já bych dala Oscara i maskérům). ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert ktorý predviedli Charlize Theron a Christina Ricci je jednoducho úžasný. Zručná režisérka nás zasype prívalom krásnych scén, ako je zbližovanie sa týchto dvoch odpadlíkov spoločnosti, aby nás potom šokovala drsnými scénami vrážd potenciálnych zákazníkov. Bezkonkurenčne najlepšia emocionálna scéna filmu: Aileen telefonujúca z väzenie vyzná lásku Selby a prizná sa k svojim hrozným činom a pritom ich odpočúva polícia. Škoda, že príbeh stráca na spade pri scénach, kde sa tieto dve postavy hádajú. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Viděli jste někdy film o masovém vrahu, u kterého byste soucítili s titulním hrdinou? Drama Patty Jenkinsové se snaží neodsuzovat, ale chápat, a daří se jí to skvěle. Herecké výkony Charlize Theronové (kdybych nevěděl, že je to ona, fakt bych ji asi nepoznal) a Christiny Ricci jsou výtečné. Je možné, že ze Zrůdy dostanete depku, protože hlavní hrdinka je sama obětí svého života a čím více se snaží, tím víc to s ní jde z kopce. Velmi intenzivní zážitek! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Zrůda je přesně to drama, které Vás posadí na prdel. Díky strhujícímu hereckýmu výkonu „krásky“ Charlize Theron. Díky skvělé masce (tleskám vizážistům, jak tohle - http://pictureup.cz/picture/verejny/463463images.jpg - může být jedna osoba? Kouzlo :o)) Uzemní Vás ale hlavně příběhem. Tím příběhem, který se nechal inspirovat skutečnou událostí. Pokaždé mě u podobných filmů mrazí. Sympatizujete s masovou vražedkyní Aileen Wuornosovou, nebo ji přejete její osud? :o) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Podle Charlize Theron (Aileen Wuornos) její maskování vypadá tak přirozeně "proto, že ho mám méně, než se zdá. Sice mám třeba falešné zuby, ale většina fyzické proměny musela být opravdová. Kdybychom měli větší rozpočet, mohli na mě denně lepit latex, ale (...) díky tomu, že jsme měli tak málo peněz, musela jsem doopravdy vypadat tak opotřebovaně. Což bylo nakonec samozřejmě mnohem lepší, a když se na sebe ve filmu podívám, mám z toho moc dobrý pocit." (NIRO)
  • Aileen Wuornosová byla popravena 9.října 2002, po dvanácti letech strávených v cele smrti na Floridě. (Rodriguez)
  • Režisérka Jenkinsová si musela důvěru skutečné Aileen, která vždy spolupráci odmítala, nejdříve získat a přesvědčit ji o poctivosti svého počínání. Wuornosová teprve v předvečer popravy vyslovila souhlas s tím, že si filmařky mohou přečíst její dopisy, a tak se Charlize s Jenkinsovou ponořily do čtení korespodence napsané v posledních deseti letech vězení. (Michelle75)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno