Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Věc

Věc (1982)

Skupina vědců operujících na Antarktidě objeví zmrzlého mimozemšťana, tento fasicinující nález si odnesou na blízkou základnu, netuší však s jakým tvorem přišli do kontaktu. Zrůdný koncert Johna Carpentera začíná. Jeden z nejlepších hororů jaké kdy byly natočeny. Kromě úžasných speciálních efektů a vynikající atmosféry je zde také famózní Kurt Russell alias legendární McGrady. John Carpenter tehdy přesně věděl co hororový fanoušek chce.

Terminátor

Terminátor (1984)

Jeden z nejlepších filmů Jamese Camerona a také jeden z nejpoutavějších sci-fi thrillerů jaký byl kdy natočen. Srdcovka mého dětství z dob jednohlasých dabingů ke které se často a rád vracím, především kvůli Arnieho ikonické roli vraždícího kyborga a vizuálním efektům, ty byly vzhledem k tehdejší době a rozpočtu neuvěřitelné.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Jednoduše jeden z nejlepších filmů Ridleyho Scotta a jeden z nejlepších v žánru sci-fi, atmosféra, stoupající napětí, řemeslné zpracování scén, brilantní herecký výkon Sigourney Weaver ve své průlomové roli Ellen Ripleyové, to vše tady funguje na výbornou.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Čekal jsem takové to nudné táhnoucí se drama ale k mému údivu jsem bedlivě sledoval každou sekundu. Válečný veterán Walt prošel v životě tolik hnusu že už v sobě nemá ani špetku přívětivosti a tím si mě asi získal nejvíc, jeho postava byla prostě skvělá, stejně jako zápletka starej zatrpklej vdovec vs "Hmongské" gangy.

Hon

Hon (2012)

Lukas je učitel pro kterého se stane zhoubou křivé obvinění, příběh o tom jak jediná věta z úst dítěte dokázala zničit život dospělému slušnému muži. Skvělý film po všech stránkách.

Vymítač ďábla

Vymítač ďábla (1973)

Kultovní horor o dvanáctileté dívce posednuté ďáblem. Jeden z mých nejoblíbenějších hororů, klasika která stále dokáže i po tak dlouhé době děsit dnešní diváky. Dechberoucí atmosféra, na tu dobu vynikající efekty a hlavně výborný herecký výkon Lindy Blair.

Zkažená mládež

Zkažená mládež (2007)

Estonské drama podle skutečné události pojednávající o dlouhodobé šikaně dvou mladých studentů. Teda tak deprimující a ponuré když jsem se zamyslel nad postavou Josefa který byl ve třídě šikanován bylo mi ouvej. Výborné výkony pro mě neznámých herců a fámozně natočená revenge na závěr.

Zrůda

Zrůda (2003)

"Zrůda" je určitě jedním z nejpůsobivějších krimi filmů podle skutečnosti. Herecké výkony obou hlavních postav jsou více než dobré a samotný příběh je také výborný. Co je schopna udělat žena na absolutním dně když potká životní lásku ? Oscar pro Charlize Theron je zcela zasloužený.

Děsivé dědictví

Děsivé dědictví (2018)

Annie Grahamová (Toni Collette) žije se svým manželem Stevem, synem Peterem a divně vyhlížející třináctiletou dcerou Charlie (perfektně zahrála Milly Shapiro). Po smrti své matky nejstarší ženy rodu Grahamových začne Annie a její rodina zažívat podivné, děsivé a tragické události. Tento film určitě není pro normálního diváka, disponuje velmi pomalým tempem, podivnou atmosférou a ještě podivnějším příběhem. Za mě se jedná o jeden z nejlepších hororů co jsem za poslední roky viděl, exceletní herecké obsazení a několik opravdu děsivých scén.

Mandragora

Mandragora (1997)

Nemějte mě za úchyla ale já Mandragoru viděl už asi dvacetkrát. Ponořit se do toho hnusného světa prostituce a drog je báječné, v tom filmu se nechová snad nikdo k nikomu slušně .