Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Odporný film, od kterého se to už předem musí čekat. Jen mě dost zaujalo to, jak pracně dokázali z nádherné Charlize Theron udělat právě onu zrůdu, která je odporná, příšerná, ubohá a bůhví co ještě, a rozhodně není hezká, což jsem absolutně nechápal. A ona to ještě k tomu dokázala zahrát naprosto precizně a bez problémů, a za to se musí tedy složit řádná uctivá poklona, protože za tohle se člověk rozhodně nemusí vůbec stydět. Zrůda je film sám o sobě klasickým, co se týče těhlech příběhů masových vrahů, takže prakticky žádná změna, ale rozhodně se na to nekouká s radostí, za to se zaujetím ano. Nevidím na tom filmu nic špatného, jenom je to prostě rutina, které ale právě Charlize Theron dodává osobité kouzlo, díky kterému na tento film nedokážu zapomenout, a na oči hlavní herečky už vůbec ne. Tady je prostě Christina Ricci někde uplně mimo...tohle je jednoznačně koncert jedné osoby. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já teda Charlize Theron nemám zrovna moc v oblibě, ale musim uznat, že nejlepší věc na celym filmu je asi její hereckej výkon. Sice vypadala, jak kdyby jí někdo na xicht nahodil omítku, ale zahrála tuhle podivnou roli naprosto přesvědčivě. Christina Ricci byla vždycky divná, takže se k ní hodila. Problém filmu je v tom, že pokud jsem na začátku pociťoval k hlavní dvojici aspoň trochu sympatie, tak postupem času mi ty dvě krávy začaly lézt na nervy a na konci bych jim dal oběma elektrický křeslo. Za zmínku stojí docela dobře zvolenej soundtrack. No aby taky ne, když je pod tim podepsán BT. Celkově průměrnej film na jedno zhlédnutí... ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

..možné spoilery.. Ze Zrůdy jsem se vzpamatovával dlouho. Říkal jsem si: to byla fakt Charlize Theron? nepoznatelná, jiná, drsná, skvělá, tak skutečná.... a Christina Ricci, to byla tak podlá mrcha, že to ani není možný. Ale obě jsem zároveň miloval i nenáviděl, asi jako ony sebe navzájem. Která z nich je zrůdou? Neznám odpoveď... zrůdný je systém, který toto dovolí, systém, kde jsou ženy znásilňovány jak na běžícím páse a nikoho to nevzrušuje. HUDBA: BT - dobrá, milá, když má být milá, znepokojivá, kdy má být znepokojivá. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, moc mě to nebavilo, asi jsem to všech těch oslavných recenzích čekala něco víc. Charlize Theron předvádí opravdu dobrý herecký výkon, ale přesto se mi nepodařilo její postavu nijak uchopit ani pochoit. Ve filmu jsou opravdu silné a působivé momenty, přesto to na mě jako celek působí jen mírně nadprůměrně. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

K snímke som sa dostal prostredníctvom odporúčania a tak som možno čakal až príliš, alebo skrátka úplne čosi iné. Spracovanie bolo na môj vkus príliš dramatické a chýbalo mu temnejšie podfarbenie. Charlize Theron sa do svojej role vžila perfektne, to musím uznať, ale film ako celok ma jednoducho dvakrát nezaujal. Škoda. Buď som videl iný film ako väčšina tunajšieho osadenstva, alebo mi jednoducho vôbec nesadol. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Majitel podniku, kde byla Wuornosová zatčena, hraje ve filmu sám sebe. (Karlos80)
  • Film se odehrává v období vraždění a následného zatčení Aileen Carol Wuornos (Charlize Theron), tj. do roku 1991. Přesto se v něm ubjevují policejní vozy Ford Victoria Crown, které automobilka Ford do verze Police upravovala až od roku 1992. (dydy79)
  • Film byl natočen za 28 dní. Někdy stihli během jednoho dne natočit až čtyři scény nebo devět stran scénáře. (Martinibaby)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama