Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Drsný príbeh ktorý je síce ďalším filmom nakrúteným podľa skutočného príbehu sériového vraha, ale má svoje čaro. Skvelý opis života prostitútky, z ktorej život urobil masovú vrahyňu, film si na nič nehrá, neopracovanými scénami pridáva na vierohodnosti, čo skvele podčiarkuje vynikajúca Charlie Theronová ktorá predviedla excelentný výkon - bola vierohodný cvok, čomu veľmi pomohla aj jej odporná vizáž. Nemal by som zabudnúť ani Christinu Ricci, ktorá jej veľmi solídne sekundovala. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

K snímke som sa dostal prostredníctvom odporúčania a tak som možno čakal až príliš, alebo skrátka úplne čosi iné. Spracovanie bolo na môj vkus príliš dramatické a chýbalo mu temnejšie podfarbenie. Charlize Theron sa do svojej role vžila perfektne, to musím uznať, ale film ako celok ma jednoducho dvakrát nezaujal. Škoda. Buď som videl iný film ako väčšina tunajšieho osadenstva, alebo mi jednoducho vôbec nesadol. ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu se projeví v plné síle spojení slov "emocionální horská dráha". Hlavní postavu Aileen chvilku nenávidíte a hned s ní zase soucítíte. Začínající Petty Jenkins napsala perfektní scénář a překvapivě jej i velice dobře zrežírovala. Možná mi jen chyběla jistá větší syrovost, režisérka se bála zajít do detailů. Syrovost by totiž diváka naprosto vtáhla do děje a ona emocionální horská dráha by s ním pořádně zaházela. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů, snad jen málokterá herečka (považovaná za krásnou) by měla odvahu nechat ze sebe udělat takovou nesympatickou, hnusnou tlamu, jako Charlize Theron v tomto filmu (podoba se skutečnou vražedkyní je až zarážející). Ještě působivější než práce maskérů je však ten absolutně přesvědčivý herecký výkon, bez kterého by tohle psychologicko-kriminální drama ztratilo kus ze své výjimečnosti. Je obtížné se smířit s předloženou depresivní realitou, snad tedy pro tu všudypřítomnou odpudivou beznaděj a lidskou ubohost nejsem schopná hodnotit plným počtem hvězdiček. 75% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Psychologicky premakaný profil vrahyne, ktorá je sama najvačšou obeťou. Ale pozor - všetko je to balené do horkej pachute, špinavosti a negatívnych pocitov, s ktorými sa vaša tolerancia voči čomukoľvek bude musieť značne premáhať. Rovnako brilantná ako Charlize Theron, je tu aj Christina Ricci. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Majitel podniku, kde byla Wuornosová zatčena, hraje ve filmu sám sebe. (Karlos80)
  • Jednou z vůbec nejtěžších věcí při napodobování Aileen Wuornos byly pro Charlize Theron oči: "V dokumentu Nicka Broomfielda (...) se Aileen hodně naštve. A je vidět, jak měla ve zvyku zdůrazňovat věci tím, že doslova vytřeštila oči. V jednu chvíli to vypadá, jako by jí měly vylézt z důlků. Já obvykle dělám pravý opak, mhouřím oči. Takže to pro mě bylo dost nezvyklé. Stejně tak jí často úplně ztuhla brada. To všechno byly věci, které jsem se snažila zachytit a použít ze sledování skutečných záběrů. Ze začátku jsem si to nacvičovala před zrcadlem, aby se mi to dostao do krve. Potřebovala jsem si osvojit její mimiku, její gesta a její držení těla tak dobře, abych na to pak před kamerou vůbec nemusela myslet. Abych se ve správnou chvíli podvědomě pohybovala a tvářila jako Aileen." (NIRO)
  • Snímek podle skutečných událostí debutoval v amerických kinech 26. prosince 2003 jen ve čtyřech kinech a odnesl si za první tři dny 86 831 dolarů. Po půlroce, kdy už samořejmě zasáhl více promítacích ploch, vydělala 8-milionová produkce 34,5 mil. dolarů. (imro)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama