Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (614)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Famózní film, který mě naprosto pohltil, hlavně díky vědomí toho, že se to skutečně stalo. Takovéhle filmy mají podle mě největší smysl. Popisují realitu, ač někdy drsnou, před kterou nemůžeme zavírat oči. Mrazivý příběh podtrhuje nadpozemským hereckým výkonem Charlize Theronová, která si záslouženě odnesla sošku oscara... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tahle proměna mě teda dostala, sice jsem věděl, že se na tuhle roli Charlize Theron dost změnila, ale takhle moc jsem to teda nečekal, skoro ani neni k poznání, kdybych nevěděl že tady hraje, tak bych jí jen těžko poznával, má fatk šílenej předkus, je dost obalená sádlem a má nějakej poďobanej obličej a k tomu přidala opravdu vynikající herecký výkon a za tuhle snahu a hereckej um si toho Oscara právem zasloužila. Naštěstí nebyla sama kdo zahrál výjimečně, Christina Ricci jí bezproblémů stačila a předvedla zatim svuj životní výkon. Sledovat ty dvě byl opravdu zážitek. Celej film je přeplněnej emocemi a některý scény byly opravdu hodně vypjatý a v nich se nejvíc projevovalo jak skvělý herecký výkony tenhle film poskytuje. Je to ještě lepší, když víte, že se to všechno opravdu stalo a že ty dvě postavy existovaly ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé a příliš uřvané na to, aby se mi to líbilo. Nehledě na to, že postrádám postavu, s kterou bych sympatizovala. Většinou zvládnu fandit i záporákům, ale tady jsou hlavní postavy, jmenovitě dvě titulní hrdinky prostě tak strašně pitomé, že pro mě byla vyloženě muka film sledovat. Podle toho, co se píše v časopisech a tak, je to film o nedostatku lásky a ztracených existencích a zpackaném osudu a bla bla bla, ale je to spíš jenom exhibice v tom, který z těch priviligovaných hollywooďanů ze sebe dokáže udělat větší white trash. Nehledě na to, že postrádám ty šokující a nekonveční okamžiky. Celý film mi přišel značně "tradičně" natočený (rozuměj, to už jsem stokrát viděla nebo to ve mně vyvolává ten dojem) a bojí se jít někam dál za hranice "slušnosti" nebo "normality". Pro mě další příklad filmu, který se všem líbí, protože se jim řeklo, aby se jim líbil (nebo mám prostě jiný vkus). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Psychologicky premakaný profil vrahyne, ktorá je sama najvačšou obeťou. Ale pozor - všetko je to balené do horkej pachute, špinavosti a negatívnych pocitov, s ktorými sa vaša tolerancia voči čomukoľvek bude musieť značne premáhať. Rovnako brilantná ako Charlize Theron, je tu aj Christina Ricci. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Teda! Udělat z nádherné Charlize prostitutku Aileen a to tak, že jsem z toho odulého, flekatého a umaštěného zjevu prakticky celý film úpěl, to se hned tak nevidí. Sama Charlize pak svojí postavu ,,padlé ženy'' dokonale dokreslila těkáním očí i specificky rozmáchlými pohyby a gesty. Ztvárnila nervózního vystrašeného člověka, který svoji zranitelnost skrývá za nadávky a afektované výstupy... Prostě tu prostitutku zahrála s naprostým přehledem a dokonalým outfitem a mně zprvu Aileen bylo skutečně líto. Já nemám moc rád filmy o masových vrazích. Často si říkám, proč vlastně vznikají? Proč se točí film o nějakém úchylovi co zabil často brutálně X lidí a který se už před lety v některé z amerických věznic usmažil na křesle, nebo udávil kyanidem v komoře? Tento příběh je však něco jiného. Aileen není (a asi nebyla dá-li se filmu věřit) klasickou masovou vražedkyní. Byly to okolnosti co ji k tomu dohnaly. A byly to zcela jistě i špatně rozdané karty už při jejím narození v divné rodině s mnoha sourozenci a také prostředí a okolnosti jejího rychlého dospění... Poté co musela své tělo od raného mládí prodávat, byla vlastně sama obětí okolností... A že při tom narážela na divné týpky u výpadovek se asi není co divit. Normální chlap tenhle způsob uspokojení asi nevyhledává... Po seznámení se Selby se sice Aileen snažila setřást minulost a začít znovu, ale nebyla schopná se zkrátka integrovat do normální společnosti. Zřejmě asi ani nebyla moc inteligentní a tak nakonec zvolila cestu vraždění všech co si ji jako ,,couru'' stopli... Sice se ještě snažila rozeznávat zlé od hodných, ale to už měla v patách policii a vraždit musela i jen z prostého důvodu zametání stop či z potřeby získat auto a peníze.... Konec tedy skončil zcela logicky tak jak musel. Charlize i Christina si tu skvěle sedly a jejich výkony byly vynikající! Kdo měl doposud zafixovanou Charlize za pohlednou blondýnku (a tedy blbku, co se do filmů dostává jen díky pohledné tvářičce) asi bude mrkat. Tady totiž není ani pohledná a jasně ukazuje, že hrát kurva umí ! Pět nábojů do kolťáku . * * * * ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Film je natočený podle skutečných událostí a kvůli lepšímu ztvárnění své reálné předlohy přibrala Charlize Theron 30 liber a Christina Ricci 10. (imro)
  • Skutečné jméno milenky Aileen Wuornosové je Tyria Mooreová. (jenik71)
  • V souvislosti s filmem bylo mnohé řečeno a napsáno o fyzické proměně půvabné Charlize Theron v nepříliš hezkou Aileen Wuornos. Podle herečky šlo o rozhodnutí, vyplývající především "zevnitř": "Pamatovala jsem si dopis, který Aileen Wuornos napsala, když jí bylo třináct. Žila na ulici a jíst správně rozhodně nebyla její největší priorita. Snědla cokoli, co mohla. V tom dopise napsala, že i když byla prostitutka a byla schopná prakticky čehokoli, nikdy by si nesundala košili. Myslím, že svoje tělo neměla ráda. Že pro ni představovalo spoustu vnitřních démonů. Až poté, co jsem si tohle přečetla, řekla jsem režisérce Patty Jenkins, že bych měla přibrat. Takže to vlastně nebylo o tom, jak vypadám, ale co kvůli tomu cítím. Abych mohla cítit to, co cítila Aileen. Abych byla sama sobě odporná." (NIRO)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama