Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Teda! Udělat z nádherné Charlize prostitutku Aileen a to tak, že jsem z toho odulého, flekatého a umaštěného zjevu prakticky celý film úpěl, to se hned tak nevidí. Sama Charlize pak svojí postavu ,,padlé ženy'' dokonale dokreslila těkáním očí i specificky rozmáchlými pohyby a gesty. Ztvárnila nervózního vystrašeného člověka, který svoji zranitelnost skrývá za nadávky a afektované výstupy... Prostě tu prostitutku zahrála s naprostým přehledem a dokonalým outfitem a mně zprvu Aileen bylo skutečně líto. Já nemám moc rád filmy o masových vrazích. Často si říkám, proč vlastně vznikají? Proč se točí film o nějakém úchylovi co zabil často brutálně X lidí a který se už před lety v některé z amerických věznic usmažil na křesle, nebo udávil kyanidem v komoře? Tento příběh je však něco jiného. Aileen není (a asi nebyla dá-li se filmu věřit) klasickou masovou vražedkyní. Byly to okolnosti co ji k tomu dohnaly. A byly to zcela jistě i špatně rozdané karty už při jejím narození v divné rodině s mnoha sourozenci a také prostředí a okolnosti jejího rychlého dospění... Poté co musela své tělo od raného mládí prodávat, byla vlastně sama obětí okolností... A že při tom narážela na divné týpky u výpadovek se asi není co divit. Normální chlap tenhle způsob uspokojení asi nevyhledává... Po seznámení se Selby se sice Aileen snažila setřást minulost a začít znovu, ale nebyla schopná se zkrátka integrovat do normální společnosti. Zřejmě asi ani nebyla moc inteligentní a tak nakonec zvolila cestu vraždění všech co si ji jako ,,couru'' stopli... Sice se ještě snažila rozeznávat zlé od hodných, ale to už měla v patách policii a vraždit musela i jen z prostého důvodu zametání stop či z potřeby získat auto a peníze.... Konec tedy skončil zcela logicky tak jak musel. Charlize i Christina si tu skvěle sedly a jejich výkony byly vynikající! Kdo měl doposud zafixovanou Charlize za pohlednou blondýnku (a tedy blbku, co se do filmů dostává jen díky pohledné tvářičce) asi bude mrkat. Tady totiž není ani pohledná a jasně ukazuje, že hrát kurva umí ! Pět nábojů do kolťáku . * * * * ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Čárlinka se nechala tak kvalitně zmaskovat, že už mě nikdy nezerektizuje. A i kdyby náhodou ano, ručka nebude mít touhu se smýkat a podvědomí se odvrátí k erotičtějším objektům, např. k pročurděným kamaším stoletého strýce. Ricci líčit nenutno, má dawna od boha. Takhle nějak to dopadne, když slabší polovině lidstva nebudeme pravidelně nosit mrtvou flóru, pánové. Bude z nás mrtvá fauna. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som to tak dlho odkladal. Dostal som film plný nenávisti, nespravodlivosti a ľudskej nemohúcnosti vyhrabať sa z bahna, do ktorého sa človek narodil a tiež veľkej kopy nešťastia. Myslím, že za veľa je zodpovedná spoločnosť sama, ktorá si takýchto netvorov robí ľavou zadnou. Po dramatickej stránke nemám výhrad, všetko to dôležité bolo podané s náležitou precíznosťou, pričom vo veľkej miere tu vynikol aj herecký talent Charlize Theron. Naproti tomu neviem prečo, ale Christina Ricci mi tu moc nesadla. Výhrady mám len k obsahovej stránke, je tu pár pasáží, kde príbeh stráca tempo a stráca na zaujímavosti. Nadpriemer. 75/100 ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Rok po popravě skutečné vražedkyně Aileen Wuornos přišlo do kin filmové ztvárnění. V první chvíli nelze věřit svým očím, koho Theron vlastně hraje. Ano, je to ta zamaštěná hnusná holka se špeky a hrubým hlasem. Zombie. Zpackaný život v mládí ji nutil lidem vracet vše co zakusila. Opravdu silný zážitek, který se vryje do paměti na dlouho. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Odporný film, od kterého se to už předem musí čekat. Jen mě dost zaujalo to, jak pracně dokázali z nádherné Charlize Theron udělat právě onu zrůdu, která je odporná, příšerná, ubohá a bůhví co ještě, a rozhodně není hezká, což jsem absolutně nechápal. A ona to ještě k tomu dokázala zahrát naprosto precizně a bez problémů, a za to se musí tedy složit řádná uctivá poklona, protože za tohle se člověk rozhodně nemusí vůbec stydět. Zrůda je film sám o sobě klasickým, co se týče těhlech příběhů masových vrahů, takže prakticky žádná změna, ale rozhodně se na to nekouká s radostí, za to se zaujetím ano. Nevidím na tom filmu nic špatného, jenom je to prostě rutina, které ale právě Charlize Theron dodává osobité kouzlo, díky kterému na tento film nedokážu zapomenout, a na oči hlavní herečky už vůbec ne. Tady je prostě Christina Ricci někde uplně mimo...tohle je jednoznačně koncert jedné osoby. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Snímek získal velký počet ocenění, nejvýznamnější je Oscar pro Charlize Theron v kategorii Nejlepší herečka v hlavní roli, ve stejné kategorii to byl i Stříbrný medvěd z Berlínského filmového festivalu a Zlatý globus v kategorii Drama. Nominace film Zrůda získala také na Filmových cenách MTV v kategoriích Nejlepší herečka a Nejlepší polibek (Charlize a Christina), také od Mezinárodní asociace hororu za Nejlepší film a nominace se dočkal i trailer na Golder Trailer Awards. (imro)
  • Film byl natočen za 28 dní. Někdy stihli během jednoho dne natočit až čtyři scény nebo devět stran scénáře. (Martinibaby)
  • Role Selby (Christina Ricci) byla původně nabídnuta Kate Hudson, ale ta ji odmítla. (Martinibaby)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama