Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (614)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Famózní film, který mě naprosto pohltil, hlavně díky vědomí toho, že se to skutečně stalo. Takovéhle filmy mají podle mě největší smysl. Popisují realitu, ač někdy drsnou, před kterou nemůžeme zavírat oči. Mrazivý příběh podtrhuje nadpozemským hereckým výkonem Charlize Theronová, která si záslouženě odnesla sošku oscara... ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Rok po popravě skutečné vražedkyně Aileen Wuornos přišlo do kin filmové ztvárnění. V první chvíli nelze věřit svým očím, koho Theron vlastně hraje. Ano, je to ta zamaštěná hnusná holka se špeky a hrubým hlasem. Zombie. Zpackaný život v mládí ji nutil lidem vracet vše co zakusila. Opravdu silný zážitek, který se vryje do paměti na dlouho. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Zrůda je přesně to drama, které Vás posadí na prdel. Díky strhujícímu hereckýmu výkonu „krásky“ Charlize Theron. Díky skvělé masce (tleskám vizážistům, jak tohle - http://pictureup.cz/picture/verejny/463463images.jpg - může být jedna osoba? Kouzlo :o)) Uzemní Vás ale hlavně příběhem. Tím příběhem, který se nechal inspirovat skutečnou událostí. Pokaždé mě u podobných filmů mrazí. Sympatizujete s masovou vražedkyní Aileen Wuornosovou, nebo ji přejete její osud? :o) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V profesním životě každého herce mohou nastat tři fáze. V té první se chce jako herec jednoduše uživit. V té druhé chce vyniknout a zvýšit svoji cenu. Pokud se to podaří, následuje třetí fáze, kde touží dokázat, že není hvězdou jedné seriálové role nebo reprezentantem jednoho hereckého typu. JInými slovy, v této fázi už jde o profesní prestiž a uznání, které nemá nic společného s lacinou popularitou celebrit a hvězd béčkových hitů. Takový herec je ochoten hrát klidně i zadarmo, dokonce se vrhne i do produkce. Tak se stalo, že jedna z nejlépe placených hvězd současné kinematografie zatoužila uniknout z klece rolí postavených na fyzické přitažlivosti a dokázat, že zahraje prakticky cokoliv. Vybrala si roli vyžilé obhroublé prostitutky a nutno říct, že ta proměna je (i v kontextu rolí, které odehrála o dekádu později) svým způsobem fascinující. Charlize se neomezila jen na fyzickou proměnu, ale důkladně si nastudovala maskulinní chování do té míry, že pochybujete o její sexuální identitě a přinejmenším máte pocit, že se musela dlouhodobě školit na českoněmeckém pohraničí při uspokojování choutek řidičů náklaďáků a předtím prošla nějakým tím pasťákem a vězením. Na druhou stranu jako psychologická studie extrémního lidského charakteru film troskotá na tom, že jeho hrdinka není dostatečně zajímavá vícevrstevná osobnost. Režie je nevýrazná, scénář příliš přímočarý a s výjimkou hlavní postavy a množících se mrtvol kolem ní nemá co nabídnout. Takže suma sumárum je to na 3 a půl hvězdičky, u vysoce hodnoceného snímku jdu jako obvykle na nižší hodnocení. Celkový dojem: 65 %. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé a příliš uřvané na to, aby se mi to líbilo. Nehledě na to, že postrádám postavu, s kterou bych sympatizovala. Většinou zvládnu fandit i záporákům, ale tady jsou hlavní postavy, jmenovitě dvě titulní hrdinky prostě tak strašně pitomé, že pro mě byla vyloženě muka film sledovat. Podle toho, co se píše v časopisech a tak, je to film o nedostatku lásky a ztracených existencích a zpackaném osudu a bla bla bla, ale je to spíš jenom exhibice v tom, který z těch priviligovaných hollywooďanů ze sebe dokáže udělat větší white trash. Nehledě na to, že postrádám ty šokující a nekonveční okamžiky. Celý film mi přišel značně "tradičně" natočený (rozuměj, to už jsem stokrát viděla nebo to ve mně vyvolává ten dojem) a bojí se jít někam dál za hranice "slušnosti" nebo "normality". Pro mě další příklad filmu, který se všem líbí, protože se jim řeklo, aby se jim líbil (nebo mám prostě jiný vkus). ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Jednou z vůbec nejtěžších věcí při napodobování Aileen Wuornos byly pro Charlize Theron oči: "V dokumentu Nicka Broomfielda (...) se Aileen hodně naštve. A je vidět, jak měla ve zvyku zdůrazňovat věci tím, že doslova vytřeštila oči. V jednu chvíli to vypadá, jako by jí měly vylézt z důlků. Já obvykle dělám pravý opak, mhouřím oči. Takže to pro mě bylo dost nezvyklé. Stejně tak jí často úplně ztuhla brada. To všechno byly věci, které jsem se snažila zachytit a použít ze sledování skutečných záběrů. Ze začátku jsem si to nacvičovala před zrcadlem, aby se mi to dostao do krve. Potřebovala jsem si osvojit její mimiku, její gesta a její držení těla tak dobře, abych na to pak před kamerou vůbec nemusela myslet. Abych se ve správnou chvíli podvědomě pohybovala a tvářila jako Aileen." (NIRO)
  • Podle Charlize Theron (Aileen Wuornos) její maskování vypadá tak přirozeně "proto, že ho mám méně, než se zdá. Sice mám třeba falešné zuby, ale většina fyzické proměny musela být opravdová. Kdybychom měli větší rozpočet, mohli na mě denně lepit latex, ale (...) díky tomu, že jsme měli tak málo peněz, musela jsem doopravdy vypadat tak opotřebovaně. Což bylo nakonec samozřejmě mnohem lepší, a když se na sebe ve filmu podívám, mám z toho moc dobrý pocit." (NIRO)
  • Aileen Wuornosová ve 14 letech otěhotněla a narozeného syna dala k adopci. (jenik71)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama