Reklama

Reklama

Kokosy na sněhu

  • USA Cool Runnings (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jamajka je země slunce, tropického ovoce a rychlých sprintérů. Bohužel však při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje sportovců jsou na čtyři roky pohřbeny. Kupodivu se však objeví naděje v osobě obtloustlého amerického outsidera Irvinga, bývalého olympijského vítěze v jízdě na bobech. Pod jeho vedením se začnou pružní a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry. Nadšení je obrovské, peníze žádné a najít sponzora pro tak bláznivý podnik je skoro nemožné! Nakonec muzeální bob osedlaný čtveřicí prokřehlých sportovců stojí na startu olympijské bobové dráhy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (659)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Těžko věřit tomu, že se na jedné olympiádě sešel jamajský tým bobistů i skokan na lyžích Orel Eddie. Po letech jsem si tak pustil i film o tomto zvláštním týmu a musím říct, že je to vcelku dobrá devadesátková komedie. Trenér se s kluky skvěle doplňuje a o humor je tak postaráno. Několikrát si ve filmu můžete všimnout paralely právě již se zmíněným Eddiem, kdy se posouvají regule, aby zabránili nástupu divoké karty na olympijské hry, ale takhle zkorumpované to zřejmě opravdu je. Jak ve filmu řekl samotný trenér, hry byly vždycky o reprezentaci své země. 80% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl The End ověnčen vítězstvím jamajského bobu, tak bych možná peskoval nad naivním závěrem, ale i přesto, že nakonec se všichni mají rádi a hlavní čtveřice se dočká neutuchajících ovací, je konec snesitelný. Ani bych si jiný než dobrý konec nepřál. Možná jsem idealista, ale rád bych, aby se vše zlé v dobré obrátilo :). ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

On ten jamajskej bob opravdu kdysi startoval a skončil až na olympiádě v 1994 v Norsku. Zpátky k filmu, jedná se o příjemnou rodinnou rábavu, kdy si parta Jamajčanů usmyslí že se za každou cenu dostanou na olympiádu a jediná šance, kterou mají je zrovna zimní olympiáda v Calgary. Co na tom že sníh a led nikdy neviděli. 70% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

"Sanko, co to kouříš?" "Já nekouřim, já dejchám!" Nejprve sem chtěl brát Kokosy na sněhu jako průměrnou komedii s průměrným scénářem a průměrnou porcí humoru. Jenže když to vemu objektivně, máme tu neobvyklý příběh partičky černošských sprinterů vyjma Sanky jež vede na Jamajce svůj bar, která se snaží dokázat světu, že zimní sporty nejsou jen doménou bělochů. Dobrý scénář, který nakládá s humorem s rozvahou a nesnaží se za každou cenu drásat bránice diváků, herecké výkony jsou naprosto přesvědčivé a nejen známý John Candy, ale i ta partička Jamajčanů jsou skvělý. Někde se mi líbí ta moudra, zvlášť co se lidských snů týče, ale někde už jsou trochu mimo mísu. Závěr to spíš potvrzuje než vyvrací, i když ukazuje to, co se lecky zapomíná. že vítězství není všechno, ale sama účast si zaslouží uznání. Zkrátka velmi dobrá komedie, na kterou se dá dívat více než jednou, aniž by se omrzela. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem milovala už v dětství mi ve filmové výzvě od kamarádky udělal obrovskou radost, jelikož jsem ho neviděla už asi deset let a ráda jsem si ho znovu připomenula. Navíc jsem úplně zapomněla, že ta filmem stojí společnost Walt Disney Pictures a to mě potěšilo ještě více. Postavy jsou sympatické, příběh krásně utíká, je to vtipné a písničku: "Někteří lidi nevěří, že jamajský bob zvítězí." Asi jen tak z hlavy nedostanu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (40)

  • Jamajský tým cestuje do Calgary s leteckou společností American Airlines. Z Kingstonu odlétají typem Airbus A300, v Calgary pak přistávají s menším typem Douglas MD82. (Foxhound#1)
  • V severoamerických kinech film utržil 68,9 mil. amerických dolarů, celosvětově 154,9 mil. (Zdroj: ČSFD)
  • Na výsledkové tabuli v jamajské restauraci je k vidění Finsko. To se ale ve skutečnosti nikdy ZOH v bobování nezúčastnilo. (Maulincio)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Nick opět lovcem pokladů

Nick opět lovcem pokladů

04.08.2006

Rozdělaných a ohlášench projektů není v případě Nicolase Cage nikdy dost. Kromě práce na snímcích Kokosy na sněhu) a ve filmu se objeví všechny hvězdy z předešlého dílu od Harveyho Keitela přes… (více)

Reklama

Reklama