Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Russovi už bude čtyřicet, je úspěšný, má peníze a jako osobní poradce radí lidem, jak mají vypadat a jak se chovat, aby i oni pronikli na společenskou špičku. Jinak je to protivný, nesnášenlivý a věčně zaneprázdněný muž, kterého kromě jiného trápí opakující se vidiny, ve kterých na něj nalétává červený dvouplošník. Jednoho večera se setká s malým obtloustlým chlapcem Rustym a před dveřmi svého domu najde malé červené letadélko, které měl jako kluk. Oba si postupně uvědomí, že jsou jedna a tatáž osoba. Chlapec je zklamán tím, co z něj vyrostlo a Russ odmítá vzpomínky na dětství, které s úspěchem potlačil. Přesto si uvědomí, co ho jako kluka trápilo. Neuměl se prát. Přestože se dospělý Russ a jeho dětské já nesnášejí, pomalu nacházejí společnou řeč a začínají se měnit. Russ dostane nápad, jak dostat sám sebe zpět do minulosti. Projedou tunelem, který je vrátí do roku 1968 právě v době velké přestávky, kdy má dojít k incidentu s  rváčem Vincem. Tentokrát si Rusty sice s ním poradí, ale dospělý Russ pochopí, že ten opravdový problém, který ve své mysli tak úspěšně potlačil, teprve přijde. (TV Nova)

(více)

Recenze (134)

Johanka 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná. Úsměvná, milá komedie s Brucem Willisem, který se ve svém téměř bezproblémovém životě setkává sám se sebou, jako malým klukem. Od té chvíle se začíná odvíjet opravdu zajímavý děj. Dokáže se Bruce opět vcítit do pocitů toho malého uličníka? Vzpomene si na důležité i méně důležité momenty svého dětství? Změní ho to? odpověď najdete v tomto filmu. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Nič prevratného, skromný trochu dedinský film o náprave v detstve. Bruce Willis v role, ktorá sa k nemu nehodí, malý chlapec, ktorý mi liezol neustále na nervy, dej a námet ako inak pod záštitou Disney. Turteltaub mal vtedy zvážiť, či vlastne tento film vyjde na svet. Vyšiel, neprekvapil a ani neprekvapuje ( ani nebude). Zlý až tak není, ale dobrý určite nie je. Taká každoročná blbosť z produkcie Disney. 55% ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Pod navonok tuctovým a obnoseným hávom, do ktorého je Kid odetý a ktorý je tak typický pre všetky súčasné rodinné komédie z modernej továrne na sny, sa skrýva dojemný a dobrácky príbeh s veľkým srdcom - srdcom bijúcim na poplach pred ľahkovážnou stratou našich detských snov a ideálov, ktorým sme kedysi prisahali vernosť a ktoré dnes odhadzujeme ako zbytočný náklad. Áno, tento film možno nie je dokonalý po formálnej stránke, ale má dušu a myšlienku, akokoľvek silno páchnucu po snahe držať sa osvedčených postupov, ktorá ma rozplakala i rozosmiala a čo je hlavné - prinútila ma zamyslieť sa a poohliadnúť sa späť do minulosti. A tak keď budem takto o dvadsať rokov tápať v tme a premýšľať, kde sa len stala chyba, dúfam, že aj ja nájdem pred dverami červené lietadielko s mojim menom načarbaným na krídle. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie se zajímavým nápadem - setkání se sebou samotným, ovšem co by malým chlapce. U tohoto filmu jsem se vážně skvěle bavil a přemýšlel, jestli bych i já svému menšímu já mohl do očí říci, že všechny dětské sny jsem uskutečnil. Přiznám se, že moc nerozumím tak nízkému hodnocení ostatních. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem na Kida zíral, a docela se mi to líbilo. Teď po x letech jsem to omylem slíznul v TV, a nějak nechápu, jak jsem mohl na tvrdolínovitě šklebícího se Willise vydržet čumět skoro až do konce. Je to taková divná trapárna, která drží pohromadě jen tehdy, dokážeme-li se nějak vcítit do toho dementa v hlavní postavě. Jinak to je o ničem. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Spencer Breslin získal v roce 2011 za roli Rustyho cenu mladého umělce v kategorii nejlepší výkon v celovečerním filmu - umělec do deseti let. (Terva)
  • Daniel von Bargen, který ve filmu hraje otce Bruce Willise, je ve skutečnosti jenom o pět starší než on. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tatínek Rock

Tatínek Rock

30.11.2005

Snad všichni velcí akční hrdinové si nakonec po sérii filmů, v nichž pod jejich rukama skonalo mnoho nepřátel, odskočili k tomu, aby si natočili nějakou příjemnou rodinnou komedii, v nichž jejich… (více)

Reklama

Reklama