Reklama

Reklama

Spiderhead

  • USA Spiderhead (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vězeň zavřený v supermoderní věznici začíná pátrat po tom, k čemu má vlastně sloužit droga na ovládání emocí, kterou testuje pro geniálního farmaceuta. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (208)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Celé to tak hezky začne, jen aby to vyznělo úplně do ztracena. Základní premisa je zajímavá, Kosinski to pěkně snímá a Hemsworth je v netradiční poloze taky fajn. Film hezky plyne až člověk zjistí, že tři čtvrtě stopáže jsou pryč a vlastně se nic nestalo. Pak přijde finále s pointou, která je naprosto nezajímavá a nepřekvapivá. No a potom je konec. Nevím, jestli v knižní předloze je nějaká genialita, kterou se jen nepodařilo převést, ale pokud tohle je všechno, co originál nabízí, tak to potěš koště. Jako povídka na cestu vlakem to je asi fajn, ale proč by z toho někdo dělal film proboha? Po Top Gunu Kosinski zažije celkem vystřízlivění, jeho vizuál měl být využit u lepšího scénáře. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že Netflix zkurví už i režiséra, u kterého bych to jednoznačně nečekal. Podle ukázek to vypadalo dobře. Realita je ale tragická. Nápad super, herci super, zpracování a scénář pro ostudu. První polovinu filmu jsem doufal, že přijde scéna, která to zlomí a konečně dojde i k nějakému napětí. Když se to stalo, rozjela se série událostí, které z filmu udělaly hovadinu. Hovadinu s áčkovými hollywoodskými herci. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Mňo, pokud jest povídka z 80% takováto, tak to fakt musel býti trhák. Autor literatury pro děti tento asi tak 300x provařený a vylouhovaný námět evidentně opsal z díla P. K. Dicka, kterému ovšem nesahá ani po koule. Prvních 40min. se absolutně neděje nic, takže jsem měl asi 10x chuť zmáčknouti STOP. K té 3. hvězdě tudíž došlo jen díky 1. z pouhých 2 vypjatých scén (ne, opravdu to nebyl asi 4x během děje, zopakovaný záběr na náraz auta do stromu) což je na 100min. stopáž, zatraceně málo a jen mi to zdůraznilo potřebu, aby z toho někdo udělal pořádný thriller, po kterém by jste ještě 14dní...nespali. Není to špatné a za 1 kouknutí to stojí, ale jak tu prakticky všichny či drtivá většina píše, absolutně prošustrovaný potenciál, páč ten tu byl (viz. potřeba 100% thrilleru) a o to to více zamrzí. Je jasné, že Tron 2 či Oblivion tento počin zadupává do země a není to tím, že v př. 2 jmenovaných jde o nekomorní rozmáchlé blockbustery. Pane Kosinsky, natočte přímo Dicka a vykašlete se na jeho nanicovaté kopie. Palce nahoru za slizouna Thora (Hemsworth si to evidentně užíval) a toho fest vazbiče Rogana z WWE. Aspoň, že Lynch na Netflixu zabodoval a to mnohem kratší záležitostí. Kosinsky to ale zcela určitě nebude. Pro oddané fandy rež. kteří musí viděti vše co natočí, samoz. povinnost. Na zadek vás to sice neposadí a za chvíli po shlédnutí se vám to s vysokou pravděpodobností vykouří z kedlubny, ale ani vám to nijak neublíží. Zkrátka, až moc velká pohodovka na to, jaký to má námět. Závěr netřeba obšírněji komentovati, neb to zde udělali mnozí. Já jen dodám, že to byla vskutku šaškárna, až jsem se proti své vůli musel smáti a to hl. díky odhalení totožnosti WC pisálka. Nechutné a k počůrání zábavné.:))) Film doporučuje Abnesti Pharmaceuticals. P. s. dík za ten úvodní song. Už je to dlouho, co jsem ho neslyšel. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Těžká nuda a Kosinskiho obrovský přešlap. Takhle zmrvit tak dokonalé téma řízení emocí pokusných králíků a zkoumání jejich reakcí po podání určité látky, to chce talent. S danou látkou by se dalo vyhrát k dokonalosti, ale místo toho jde o povrchní slátaninu, která působí jak nudné béčko. Nápad nevyužitý, nápady nulové, o napětí se nedá mluvit, vizuál nenadchne a ani 2 áčkové jména v hlavních rolích nemají co zachraňovat, jelikož hrají otřesně a kdyby zde byli obsazeni béčkoví no-names, výsledek by byl stejný. Finále jsem už slušně nezvlád a musel jsem popřeskakovat, protože tohle byla prostě katastrofa. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nevím, odkud se vzala ta představa, že je Kosinski jakkoli výjimečný filmař, ale prosím, budiž tohle (a upřímně všechny ostatní jeho filmy kromě dvojky Top Gunu) důkazem, že je to fakt jen zručnej řemeslník. Asi jako Shawn Levy, když zrovna netočí Stranger Things. Trochu lepší Jonathan Liebesman. Duncan Jones, když má špatný den. Horší Neill Blomkamp s lepším agentem a více kamarády. You get the point. Tak aspoň že ten Hemsworth si tu mohl vyzkoušet novou polohu. 5,5/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Rogan (Nathan Jones) si číta knihu "Tenth of December" od Georga Saundersa, ktorá obsahuje krátku poviedku "Escape from Spiderhead", podľa ktorej je natočený tento snímok. (belinko)
  • Na začátku, když hydroplán přilétá k molu, vystupují 2 zaměstnanci, aby zajistili hydroplán k molu. Ten je však již připevněn, přestože právě přiletěl. (BMW12)
  • Přestože Mark Paguio ztvárňuje postavu „Verlaine“, je po celou dobu filmu oslovován jako „Mark“ (hercovo skutečné křestní jméno). (BMW12)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Hemsworth, Smollett a Teller v nové sci-fi

Hemsworth, Smollett a Teller v nové sci-fi

01.10.2020

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick, Nevědomí) si vyhlédl další projekt. Podle serveru Deadline filmař nyní chystá sci-fi Spiderhead pro streamovací službu Netflix. Děj filmu je přirovnáván ke… (více)

Reklama

Reklama