Reklama

Reklama

Houba Bob, který byl jako kuchař už tři sta čtyřiasedmdesátkrát vyhlášen zaměstnancem měsíce, sní v podmořském Bikini Bottom o povýšení a věří, že je favoritem pro funkci ředitele nové restaurace řetězce Krusty Krabs. Místo něj však pan Krabs nabídne místo Bobovu pesimistickému sousedu Squidwardovi. Zničený Bob vezme nejlepšího kamaráda Patricka a vydá se s ním do Goofy Goobers, aby utopil smutek ve zmrzlině. Jenže pak se úhlavní nepřítel pana Krabse Plankton rozzuří, že se o otevření Krusty Krab 2 objevila reportáž v televizi, zatímco do jeho restauraci Chum Bucket ještě nepřišel ani jeden zákazník. Rozhodne se pomstít a ukrást přísně tajný recept na populární pirožky pana Krabse. Součástí plánu je také krádež koruny krále Neptuna, falešné obvinění pana Krabse z této krádeže a samozřejmě vláda nad celým světem. Nejprve se mu daří, ale pak se do věci vloží Bob, který spolkne zklamání a jako věrný zaměstnanec nabídne panu Krabsovi pomoc. Jenže dokáže vůbec malá mořská houba tak velkou věc, jako je záchrana královské koruny a likvidace slizké pěny dřív, než Plankton změní Bikini Bottom v Planktopolis? Možná ano, vždyť má na své straně Neptunovu dceru Mindy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Úvod obstarají piráti, jež běží s popkornem do kina. Nepochopitelné. Prvotním problémem je vynechání plátku eidamu 30% v burgeru (díky bohu za správné umístění okurky - je důležité dbát na postup především!). Zloduchem je netradičně pan Plankton, jež zbrojí proti panu Krabovi. Plankton se vydává na svou temnou pouť jackpackem, což kluka jménem Houba nechává zcela v klidu (což se projevuje ládováním se trojitou burákovou zmrzlinou v Bikiny Landu). Posseidon nahradil zlatou korunu papírovým sáčkem z Wall-Martu a v návalu zlosti zmrazil pana Kraba. Chlapec Houba a chlapec Hvězdice (vypadá jak penis) se vydávají v burgermobilu vstříc zachráně čórnuté koruny. Kpt. Nemo po měsících nic nedělání vytáhl paty z Nautilu, a hned čapl Houbu a Penise. Naštěstí se jim podaří pláchnout a s pomocí boží (konkrétně pomocí Dejvida Házelhofa) získávají korunu nazpět. Na závěr si Houba zazpívá I Wanna Rock! a pan Plankton je umístěn do věznice pro pidi zločince. 65% Celosvětový výdělek k 6. 6. 2013: $140,161,792, což je 4,67 násobek budgetu ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Po prvních deseti minutách jsem se tetelil blahem a říkal si, konečně je tu nástupce geniálního Rena a Stimpyho. Jenže jak šel čas, postupně se ukazovalo, že Sponge Bob a Patrick Star jsou sice lépe nakreslení, ale ani zdaleka tak zábavní, vtipní ani úchylní jako Ren a Stimpy. Pár momentů je sice kulervoucích, ale jinak se autoři možná zalekli být příliš ulítlí a zapomněli, že bez dostatečné porce šílenosti zůstane stupidní a dětinský příběh jen obyčejným stupidním a dětinským příběhem a ničím víc. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt meganářez nejhustější je ten SpongeBobův kámoš Patrick ten je fakt rulezz. Pak killer Dennis je taky OK ale uplně nejvíc jsou ty dva burani u benzínky jak se vždycky plácnou do kolen a začne hrát Country hudba to se musí vidět. Mimochodem z Hasselhoffa se na starý kolena stal komediální genius. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Klasická Spongebobovská zábava s bláznivými a občas aj pekne bizarnými situáciami tak, ako sme na to zvyknutí. Narážky, ktoré pochopí iba dospelejší divák, ako napríklad "opití" Spongebob a Patrick boli pre tvorcov záležitosť, ktorá v Spongebobovskom celovečeráku nemohla chýbať. To, že to bude v podstate iba dlhšia epizóda seriálu muselo byť hneď od začiatku jasné a bohužiaľ tu boli niektoré scény trochu zbytočné, ale aj tak je toto filmové spracovanie celkom úctyhodným konkurentom epizód seriálu, ale ich kvalite sa však rozhodne nevyrovná. 7/10 (Videné 5.4.2020, CZ dabing) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Opět jsem podlehl kouzlu neskutečně vtipné SpongeBobovy demence. Několik scén mě rozsekalo, například barová scéna s Patrickem, setkání s Dennisem a nejvíc závěrečné pěvecké číslo Goofy Goober. Když jsem si později uvědomil že jednu z postav namluvila Scarlett Johansson nebylo co řešit. Povedený kousek, který určitě nesedne každému. 80% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Keď "Kyklop" chytí SpongeBoba a Patricka, môžeme si všimnúť, že potápač nemá žiadnu potápačskú výstroj na prívod vzduchu. (Carol Pifková)
  • Pôvodná dejová línia mala byť o tom, ako sa SpongeBob vyberie zachrániť Patrika z rúk floridského rybára. Tom Kenny však neskôr priznal, že to bol len krycí manéver, ktorý mal svojou podobnosťou s príbehom filmu Hľadá sa Nemo (2003) rozprúdiť diskusiu medzi fanúšikmi. (HelenOfTroy)
  • Keď kráľ Neptun navštívi reštauráciu Krusty Krab 2, môžeme v okne vidieť, že žiadna reštaurácia Krusty Krab tam nie je. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama