Reklama

Reklama

Kletba

  • USA Spell
Trailer 1

Obsahy(1)

Úspěšný právník žijící ve velkoměstě se jednoho dne doslechne o smrti svého otce, se kterým neměl nejlepší vztahy. I přesto se však rozhodne navštívit své rodné místo a s otcem se naposledy a pořádně rozloučit. Aby se nenudil, na cestu si pozve i svoji čtyřčlennou rodinu. Letadlo však při bouři havaruje a hlavní postava se po probuzení nestačí divit... (Eliott)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (48)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak bývá rodinný vztahy jsou různý a ikdyž se Marquis s otcem od dětství neviděl(má k tomu svoje důvody) zpráva o jeho smrti ho přiměje zúčastnit se jeho pohřbu a navštívit tak svoje rodné místo. Na cestu se s ním vypraví i jeho manželka, dcera a syn. Vyrazí letadlem který Marquis sám pilotuje. Při letu je zastihne bouřka a letadlo havaruje. Když se Marquis probere zjišťuje, že je zraněn a ocitl se u nějakých staroušků. Nejsou to ale ledajací starouškové. Především bábrle je jakousi místní čarodějnicí koketující s Voodoo v tomhle případě Hoodoo. A pro filmy s tématikou černé magie, Voodoo, čarodějnictví, atd. mám slabost. Takže já jsem byl spokojen. PS. Nechybí ani Voodoo panenka zde jí však říkají Boogity. Lepší 3hvězdy. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ucházející černošský film, kdy úspěšný právník i se svoji novou čtyřčlennou rodinou jede dát své poslední sbohem otci. Letadlo však havaruje a po nehodě jsou zachráněni prazvláštní rodinou....K hodnocení: Film je to poměrně jednoduchý a hraje zde jen minimum herců. Přestože se zde nachází spousta nelogičností a podivuhodného chování některých postav, chválím především poměrně dobře vybudovanou atmosféru a pak také závěr filmu, který se povedl. Také jsem rád viděl, že někdo opět oprášil magii ve stylu voodoo. 55-60% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Voodoo (zde má ale podobu hoodoo) a trocha kanibalismu. Marquis je úspěšný a bohatý právník, co ale nezapomíná na peklo dětství. To se mu nyní připomene, když se s rodinou vydá na otcův pohřeb do místa, kde vládne temná magie. Eloise je typická čarodějnice s laskavým úsměvem, co dá němým kočičí jazyk a slepým kočičí, respektive kozí oči. Panenky jsou výborná věc, jen Eloise zapomíná, že s čím se zachází, s tím se také schází. I když stopáž je průměrná, přišlo mi, že film trval dvě hodiny. Než se pořádně rozběhne děj, chvíli to trvá. Nejnapínavější jsou Marquisovy útěky, vytahování hřebu či patálie s telefonem. Po formální stránce velmi dobré. Konec má spád a napětí. 3,5* ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Vúúúú-do prdele-Dúúúú je černočerná magie, dokonce tak černá, že by mohla z fleku jít sklízet bavlnu. A to si piště, že vím, o čem mluvím, páč sama vyrábím nonstop Boogity Zemana, Babiše a Okamury, buddhožel zatím do nich asi blbě píchám, jelikož výsledek žádnej. To Matumba ze zapadákova je jinej level. Její Boogity fungujou na pána už přes 160 let a tak spolu se svým manželem a retardovaným obrem vúdujou koho můžou, aby si sami prodloužili život a jako bonus i všem negrům v okolí. Do tohoto blázince jim spadne z nebes (doslova) Omari se svou rodinkou a jelikož se blíží krvavej úplněk, tak je to pro místní jackpot a pro Omariho průser. Ten se, chudák, vzbudí domlácenej jak cikánský hračky, u Matamby na půdě a ta ho zcela nadšeně jde kurýrovat a zároveň zcela ignoruje jeho vcelku logické dotazy. Mě by na jeho místě taky zajímalo kde mám rodinu, proč mě nepřevezou do špitálu a proč mě tak kurevsky bolí pata, když nejsem Achilles. Matumba je tajemná jak hrad v Karpatech, do okna mu nasere Boogity, kterej ho má vyléčit ze všech problému, včetně zvětšený prostaty a problémů s erekcí, a v mezičase ho krmí vývarem z Omariho synátora. No nevím jak vy, ale já bych se jí na takovou léčbu taky hodně rychle vysrala, vzala věci do svých rukou a šla hledat zbytek své famílie, nebo toho, co z ní zbylo. Pravda, půlmetrovej hřeb v patě by mě taky solidně limitoval v chůzi, ale Omari je kurevsky odolnej borec a tak pak hřeb vytahuje a nandavá do paty, jak rytíř meč do pochvy (nehledejte v tom dvojsysl). A teď bez prdele - Kurevsky mě to bavilo a lepší voodoo film sem ještě neviděla. Sice se, dle hovnocení, asi jediná kdo si z toho sednul na prdel, ale to je mi fuk. Plná palba a komu se to nelíbí, tomu vyrobím Boogity. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Není negr jako negr, někteří si lítají po Státech soukromou Cessnou a mají doma dveře od koupelny z dovozu za 1500 babek, zatímco jiní žijou v dřevěných barabiznách v Apalačích a praktikují vúdú. A když se pak takový uhlazený městský negr dostane do spárů divokým horským negrům, jde barva kůže stranou a je z toho brutální střet civilizací. Nevzpomínám si, kdy (a jestli vůbec) jsem viděl nějaký lepší film s vúdú tématikou než tenhle. Celá situace s domácím vězněním je správně šílená, čarodějnická babizna je správně zlověstná, stodolní seance s kočičím jazýčkem a kozíma očima má správné grády, čarodějné kůstky a obsah polívky slibují nečekaná (a nepříjemná) překvapení, hřeban v noze je cool piercing... Ovšem nelogický střih scén na konci a otravný happyend mě dost roztrpčili, takže celkově hodnotím jen průměrně. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se udává, že panenka Boogity je kopie dané osoby a na její vytvoření je potřeba pár věcí z osoby, na kterou se váže. Na konci tedy nemohl mít Marq plnou bednu Boogity na všechny stoupence kultu. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama