Reklama

Reklama

Kletba

  • USA Spell
Trailer 1

Obsahy(1)

Úspěšný právník žijící ve velkoměstě se jednoho dne doslechne o smrti svého otce, se kterým neměl nejlepší vztahy. I přesto se však rozhodne navštívit své rodné místo a s otcem se naposledy a pořádně rozloučit. Aby se nenudil, na cestu si pozve i svoji čtyřčlennou rodinu. Letadlo však při bouři havaruje a hlavní postava se po probuzení nestačí divit... (Eliott)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (48)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Muž se svou rodinou po cestě na otcův pohřeb havaruje s malým osobním letadlem a když se probere, ocitá se ve spárech zdánlivě starostlivé rodiny, která má ovšem velice blízko k voodoo. Sice se jedná o čistě černošskou záležitost, ale není to nic angažovaného, takže potud v pořádku. Něco do sebe měly i panenky, které se dost lišily od toho, na co jsme v podobně laděných filmech zvyklí a Tonderai nabídl i pár zajímavých momentů a u mě jednoznačně vede oční rituál. Naopak mi chybělo trochu víc gore a hřebík v noze to fakt nevytrhl, chybělo mi napětí a co mi lezlo na nervy zejména, byl hlasový projev záporáků. Vadila mi jak dikce, tak zabarvení. Naopak Hardwick v hlavní roli sice nebyl žádnou výhrou, ale dalo se mu v pohodě fandit. Celkově mi to vychází na průměr. 50% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Působivý černošský horor hodně skřípe v logice či návaznosti, ale jinak je dobře natočený a rituální vidláci (hoodoo babka bylinkářka s "boogity" panenkami), věznící a k čemusi nepěknému si vykrmující moderně povýšeneckého tátu z města, dostatečně zneklidňují. Ze scén s hřebem v noze (3x!!) se mi neudělalo nejlíp. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ten Netflix vážně nabízí širokou škálu možností. Černošský filmy s podobnou tématikou (My, Uteč) umí vytvořit solidní atmosféru. V každým směru znepokojující. Nevím ani kdy naposledy, jsem viděl horor s voodoo panenkou. Sympatickej hlavní hrdina, super vidláci a chybějící gore mi vůbec nevadilo. Vlastně to ani nebylo potřeba. Vynikající. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Černá rodina letí na pohřeb svého dědy a po cestě havaruje. Zachrání je jiná černošská rodina (ženská, manžel a retard) , která na tom manželovi praktikuje voodoo a podobné sračky a to je celý film. Gore zde je pouze hřebík v noze a o horor to taky moc nezavadilo závěrečné zúčtování taky nemá koule přes 5 roků staré Voodoo Umění Ďabla 1 a 2 má daleko větší koule a ukázalo tehdy více než tohle. Herec z Kořisti 2007 herečka z Sinistera 2 herečka z Temné Legendy. Díky za titulky dj sulo ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dám 4* a nehanbím sa za to! No dobre, trochu áno, lebo toto má k vyložene výbornému hororu pomerne ďaleko. Hlavne scenáru dali zabrať šialene nelogické koniny. Prečo nevypli mobil? Prečo mu vôbec šerif volal späť? Prečo si musel vyťahovať klinec? Mohol predsa skackať, nie? Prečo si nevšimla, že mal špinavé nohy? Veď stále iba ležal, mal ich mať čisté. A tiež by som povedal, že človek, ktorý zistí, že sa nechtiac stal kanibalom, by to prežíval trocha ťažšie a nie ako keby sa práve dozvedel, že mu banka minulý týždeň poslala novú bankomatovú kartu a ona stále neprišla. Podobných chujovín by sa našlo viac, ale Omari Hardwick je (napriek svojim limitom) sympaťák, Loretta Devine mrazivá, má to takú skvelú dusnú woodoo (hoodoo?) atmosféru a mix MiseryKľúču je atraktívny (oba spomenuté filmy zbožňujem), že nedokážem dať iba 3*. Temné noci, dažďové obdobie, ponuré rituály, staré obrady a plno zlovestného zla ukrývajúceho sa pod maskou na prvý pohľad slušných a usmievaných konzervatívnych kresťanov. Produkcia: herec Morris Chestnut (Anakonda 2, Tiesňová linka). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se udává, že panenka Boogity je kopie dané osoby a na její vytvoření je potřeba pár věcí z osoby, na kterou se váže. Na konci tedy nemohl mít Marq plnou bednu Boogity na všechny stoupence kultu. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama