Reklama

Reklama

Bílý tygr

  • Indie The White Tiger
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jestli chce ambiciózní řidič bohaté indické rodiny uniknout před chudou a začít podnikat, musí vzít rozum do hrsti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že "The White Tiger" mohol byť silnejším filmom. Nedá sa povedať, že by na mňa nijako nezapôsobil, ale filmu nejako chýbali momentky, kde by ma skutočne zahákol. Kde by som nejakým spôsobom chcel vidieť Balrama ako sa dostal zdola hore. Sú tu scénky, ktoré sú silné a myslím si, že najlepšie časti filmu sú práve v strede kde sa začína meniť Balramova situácia. Nehoda, papier a odchod jednej postavy (aby som nepísal spoilery) sú pre mňa najväčšími momentami filmu, ktoré skutočne fungovali. Môj problém s filmom je najmä ten, že je ťažké nejakým spôsobom si vybudovať vzťah k postavám. Pretože hoci v prvej polke filmu pôsobia zaujímavo a nejako sa vyvíjajú a ukazujú aká je ich tvár, tak počas druhej polky sa veci začnú meniť a tón filmu je oveľa temnejší. A nemôžem povedať, že by mi to vnútorne skutočne zapasovalo. Prvá polka síce bola trošku viac odľahčená, ale prišla mi zaujímavejšia, uvoľnenejšia a film ako taký ma oveľa viac bavil. No potom sa musia veci skomplikovať a stane sa z toho skutočne temná jazda, ktorá mi miestami až liezla na nervy. Je tu jasne vidieť, že Ashok je v jadre obrovský pokrytec a má tvár pred svojou rodinou a pred Balramom samotným. A čo sa konca týka, tak tu to podľa mňa tvorcovia úplne nezvládli. Neviem či si mám záverečné slová, že svetu budú vládnuť hnedí a žltí zapísať za uši a pripraviť sa na novú dobu, alebo či je to posolstvo, ktoré si máme z filmu vziať. Je vidno, že dá sa dostať zdola hore. Ale skoro nikdy to nepôjde po čestných chodníčkoch. Ale áno. Buď si pán, alebo si niekoho sluha. Iná cesta nie je. A možno mnohí sú so svojim osudom zmierení, no niekto chce niečo viac. Zaujímavý film, ktorý ale mal podľa mňa na viac. Hodnotenie: B ()

campix 

všechny recenze uživatele

Drsnější pohled na Indickou společnost než který nabízí většina podobných filmů a je nutno podotknout, že je to také pohled hodně evropský. Tady nemůže být řeč a indické produkci. Všechno je skrz na skrz točeno západní optikou se západními postupy. Možná o to atraktivnější pro nás Bílý tygr je. Nabízí zároveň nesmlouvavý pohled na indickou kastovní společnost provázanou se zkorumpovaným statním aparátem, ze které je velmi těžké se vymanit a většina lidí v Indii je s tím naprosto v pohodě. V některých směrech je ta až skoro Hollywoodská stylizace na škodu, ale jako celek je tohle velmi povedené dílo. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

V první řadě je třeba napsat, že Bílý tygr není indický film. Prostředky, které využívá k vyprávění jsou ryze západní a patří do ranku těch nejpovrchnějších a nejnudnějších. Snaha do příběhu občasně zatáhnout kasty, či náboženské problémy je trapná a zůstává spíše jen u pár slov či gest. Dějově je snímek značně rozdrobený a ke spojení jednotlivých fragmentů a dovysvětlování používá vnitřní komentář hlavní postavy. Díky tomu na povrch jasně vystupují kontury knižní předlohy, která nebyla úplně zdatně převedena do filmové podoby. I tak bylo po delší době fajn vidět Priyanku Chopru, která svou hereckou přirozeností vyniká nad ostatními protagonisty. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Překvapení a milé...první polovinu filmu bych popsal jako příjemnou komedii s lehkou nadsázkou, která mi sedla....druhá polovina byla již bez úsměvu a chvíli mi trvalo než sem to skousnul, ale i této druhé půlce filmu jsem přišel na chuť. Umím si představit, že popsané sociální a politické problémy tam v této podobě fungují....tam by i náš zlodějský premiér byl jen malá rybka a proto se usadil asi u nás...bohužel... Herec v hlavní roli byl super a zahrál to brilantně, rád jsem po delší době viděl ve filmu i Priyanku. Pěkné... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Divak se asi sotva ztotozni s nejakou postavou, ale o to tady myslim ani nejde. Jinak spousta trefne kritiky na celou Indii, ale hlavne konstatovani skutecnosti. Ne, ze bych jim neco zavidel, ale obdivuji jejich jinakost, at uz ve zpusobu zivota, filmu, humoru nebo jidla. Indicky film ma budoucnost, o tom zadna... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Väčšina hlavných postáv je vykreslená ako zvieratá, ktoré symbolizujú ich povahu. Napríklad biely tiger Balram (Adarsh Gourav) za to, že bol vypočítavý a nebezpečný, jahňa Ashok (Rajkummar Rao) za to, že bol mäkký a rozmaznávaný, Mukesh (Vijay Maurya) ako mungo a otec (Mahesh Manjrekar), ako bocian. (belinko)

Reklama

Reklama