Reklama

Reklama

Le Calendrier

  • angličtina The Advent Calendar
Trailer

Obsahy(1)

Žena na vozíčku dostane od své nejlepší kamarádky darem adventní kalendář, z něhož si každý den má vzít jednu čokoládu. Ovšem časem se ukáže, že to, co vypadalo zpočátku jako nevinná zábava, je ve skutečnosti věc posedlá dávným démonem a že každé další otevřené políčko nevěstí nic dobrého. (TheEvilTwin)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nápaditá variace na sérii Hellraiser, jen namísto pekelné kostky tu coby magický předmět figuruje pekelný adventní kalendář. Není vůbec podobný těm papírovým z Lidlu nebo Tesca, je dřevěný, krásně retro, mluví německy a prokazuje majiteli jisté nadstandardní služby. Jen nezapomeňte, že v magii, lhostejno zda bílé či černé, není nic zadarmo, takže naše milá paraplegička by si měla dobře rozmyslet, jestli do tohohle pochybného holportu půjde. A mimomochodem jak už se křečovité obsazování zástupců všemožných menšin stalo v posledních letech směšným ba otravným klišé, tak v tomhle případě to absolutně neplatí, skvělý příběh, skvělá hlavní představitelka (v reálu samozřejmě chodící) a když necháte mozek běžet jen zhruba na půl výkonu, čeká vás možná hodně příjemný divácký zážitek. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Poměrně nezajímavé béčko, které se může pyšnit celkem obstojným a zábavným námětem, kdy dívka odkrývá každý den jedno pole adventního kalendáře, jež jí přichystá pokaždé jinou hrůzu, ale celý zbytek nestojí příliš za zmínku. Atmosféra je velmi slabá, herecky podprůměr, vizuálně nevýrazné a jako celek film zkrátka nedrží pokupě a působí dost kostrbatě. Čím víc se film blíží ke konci, tím míň už pak diváka zajímá. Škoda, tomuhle jsem celkem naivně věřil, ale zde není jednoduše nic dobře. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Adventní kalendář byl jeden z posledních letošních hororů, který měl šanci prorazit, ale bohužel i ten se zařadí jen k těm průměrnějším kouskům. V zahraničí je film však docela chválený, ale hádám spíš proto, že se jedná především o drama s lehkými hororovými prvky a to mají lidé většinou rádi. Příběh o atraktivní dívce na vozíčku, která od kamarádky dostane antický adventní kalendář, kde každý den musí jíst čokoládku a překvapení, které se zjeví bude pár lidí stát život. Námět je fajn a kdyby byli tvůrci hravější, odvážnější a odvázanější, tak z toho mohl být bratříček Nezvratného osudu, ale ani jedna vražda mě zde nezaujala, atmosféra ani napětí se zde téměř nevyskytuje a jediné, co z hororové stránky může potěšit je slušná maska démona, který se však moc často nezjevuje. Ten zbytek totiž za moc nestál. Škoda, tady se Francie držela hodně při zemi, chvílemi se film i docela táhne, ale díky originálnímu námětu a pár zajímavým scénám to k zahození vyloženě není. Příběh 3/5, Akce 1/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 2/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 3/5. 5/10. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Invalidka dostane od kamošky posadnutý adventný kalendár, takže každý deň musí povinne žrať bonbóny, občas sa jej zjavuje démon (jeho vizáž je asi to najväčšie plus) a zopár ľudí v jej okolí otrčí kopytá. Za mňa čistý priemer – nebolo to zlé, ale žiadne krvavé orgie a ani veľké napätie sa nedostavilo. Od belgicko-francúzskej spolupráce som čakal omnoho viac. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No jo, no, tak začnu zápory, ať je mám z krku. 1) Příběh je notně neoriginální, protože jde o několikerou variaci na snímky, které jsem už viděl. 2) Nemám Francouze v oblibě. 3) V noci půjdu na záchod, aniž bych se ozbrojil a rozsvítil ve všech místnostech. 4) Nemám psa a má kočka by mě sejmula během okamžiku, a ještě by to narafičila jako nehodu při hře. No, to by bylo asi tak všechno, pokud nepočítám fakt, že nešlo o žádný velký nápor na mozkovnu. Přes všechny výše zmíněné zápory mě ale film překvapivě bavil a francouzští tvůrci mě mile překvapili absencí všech feministických, BLMáckých a celoabecedně kapitálkovních úliteb dnešnímu celosvětovému, politicko- korektnímu kurzu. A tak se místo různých přistěhovalců a muchlujících se spermoňů konečně dostalo i na nás. Na kriply. Pravda, hlavní hrdinka to jen hrála, ale hrála to přesvědčivě, navíc to i přes přibývající kruhy pod očima nebyla žádná ohyzda, takže jsem jí mohl po celou dobu fandit a po delším čase jsem zase rád viděl někoho z cenobitů. Byla to taková připomínka celé řady hororů na dané téma lehce líznutá Hellraiserem a Sofiinou volbou, která na mě fungovala tak, že jsem se sice necítil být patřičně vybubán, ale za celou dobu jsem ani na moment nepolevil v pozornosti, a to už je co říct. / Poučení: To by jeden neřekl, co všechno se dá rozchodit. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama