Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři marseilleští policajti už mají po krk chytání malých rybek a hodlají rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Klíčová informátorka si ale za svoje služby řekne trochu moc. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Už jen za odvahu něco takového v dnešní době natočit mají tvůrci můj respket a obdiv. UKázka toho, že některé západní země by si měli ze svého uzemí odečíst, některé čtvrti svých velkých měst, protože ty už dávno nemají pod svou kontrolou, pod čí kontrolou jsou víme asi všichni, ale nesmíme to říkat, protože různé neziskové spolky by okamžitě přispěchali z nálepkou a obviněním. Musím říct, že jsem to celý prodíval v absolutním šoku z toho, že se západního světa čím dál tím více stává svět anarchie, drog a zločinu a vrcholem všeho je hájení takového způsobu života na nejvšších místech. Pěknej film, moc pěknej, dívá se teda na něj značně depresivně, ale dobrou chuť všem. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Kromě příběhu samotného, který byl velmi dobře natočen, obsazen, mělo to švih, styl, grády, je osvěžující, kterak se toho tvůrci politicky korektně nebáli a naservírovali nám v doprovodných záběrech zajímavou podívanou na způsob žití sociálně slabých, emocionálně křehkých, ustrkovaných etnických skupin, kterým je třeba odevzdat nejlépe vše, ideálů včetně. Pro někoho normální povinnost, která ho dělá lepším, ještě lepším, nejlepším, protože jinak by byl asi naprosto nezajímavou existencí, však pro realistu náhled na cosi, co  už někde po světě viděl a nedokáže to dostat z hlavy (třeba v jihoafrickém Shittownu řekněme před dvaceti lety, od té doby a už tam turistiku nesměruje..) nebo to může divák méně zcestovalý, kovaný jen bazénovými destinacemi s all inclusive servisem, znát ze slavného bijáku, který jiní filmařští kabrňáci nazvali Černý jestřáb sestřelen, a našlo by se jistě více starších kousků... Neskutečný bordel, anarchie, anti systém, stát ve státě, Kábul v Marseilles... V takových oblastech být policajtem nebo sousedem musí být chuť. Pěkné. No. Pokud má někdo, při pohledu na tohle, problém s Luníkem IX., možná by měl překopat žebříček hodnot. Zlaté ohně, panely bez drátů, kradené slepice v dírách po oknech, světlíky bez stupaček, či noční zpěvy s kytarou... Já byla v Marseilles v roce 1999. Budu si ji tedy pamatovat takovou, jaká bývala. Tím nic nepokazím. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelý film, ale neubránil som sa pocitu, že sa premrhal obrovský potenciál. Nechýbalo veľa, aby vznikol fakt výnimočný film. Keby to šlo ešte viac do hĺbky, viac sa pohrať s postavami, vrátane tých hajzkov zašitých v  špinavých ghetách . to by len bola jazda...Z nášho pohľadu neuveriteľné, aby sa feťáci vysmievali policajtom do ksichtu, ale toto je tá migračná politika, Francúzi si teda naložili a úprimne toto už lepšie nebude, len horšie. Ak je toto len z polovice pravda, tak sa ani nedivím,že vláda ani polícia nemajú snahu riešiť takéto problémy. Ja by som tam nahnal armádu, obkľúčil celé mesto a pozbieral úplne všetko. Drogy, peniaze , zbrane...a o rok znova. Oplatí sa vidieť a napadá mi, či neposlať link Merkelovej, nech vie čo ich v Nemecku čaká. 80%. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Ale jo, vlastně tomu nemám co vytktnout. JIž trošku klasická francouzká krimi, kde jsou hrdinové trošku i špatní, ponuří a policie není bílá, ani černobílá. Ale prostě to zas fungovalo navíc s twistem do druhé vězeňské části. Ok,s odřenýma ušima, ale za 5 hvězd ok, sic to nebylo nic s otevřenou pusou a mrazivým zážitkem, ale prostě dobré a dobré. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Súčasná francúzska drsná škola v priamom prenose. Šialenosť policajných zákrokov spočíva predovšetkým v rezignácii štátnych orgánov, ktoré dovolili vytváranie nepriedušných get, ktoré zomelú každého vnútri a budia oprávnené pohoršenie okolia. Sledujeme márny boj troch policajtov, ktorí sa snažia aspoň okresať ak nie zlikvidovať drogové brlohy. Za každý dobrý čin však príde odplata. neviem posúdiť do akej miery je film natočený podľa skutočnej udalosti, ale som presvedčený, že mnohé aktivity polície dopadnú podobne. Snímok je natočený s dôrazom na rýchlosť, dynamiku a atraktivitu, takže sa nudiť nikto nemôže. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo 5. srpna 2019 a trvalo 10 týdnů. Natáčelo se v Marseille a okolí. (bianci)
  • Počas policajnej razie v dome jedného z hl. hrdinov môžeme počuť policajta kričať na iného policajta menom Emilien. Pravdepodobne sa jedná o odkaz na slávnu francúzsku sériu Taxi, v ktorej Frédéric Diefenthal stvárnil Emiliena, policajta z Marseille. (Real Tom Hardy)
  • Pôvodne sa malo reálne natáčať na notoricky známom sídlisku la Castellane, od nápadu sa však, logicky, upustilo. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama