foto

Frédéric Diefenthal

  • nar. 26.7.1968 (51 let)
    Saint-Mandé, Val-de-Marne, Francie

Biografie

Fréderic Diefenthal se narodil 16. července 1968 v Saint-Mandé ve Francii. Měří pouze 171 cm, ale přesto je to jeden z nejoblíbenějších a nejobsazovanějších francouzských herců tzv. nové generace... Než se stal hercem, živil se např. jako holič. Poprvé dal o sobě více vědět v komedii La Totale! (PODTRŽENO SEČTENO), kterou v roce 1991 natočil slavný francouzský režisér Claude Zidi.

Zlom přišel v roce 1998 kdy ho Luc Besson obsadil do své nadpozemsky rychlé komedie Taxi, kde si Frederic zahrál smolařského policistu Daniela. Taxi mělo obrovský úspěch nejen ve Francii, ale i za oceánem. Objevuje se také v mysteriózním hororu Belphegor: Fantom Louvru, který příliš nenadchl.

V roce 2006 natáčí novou šestidílnou tv sérii David Nolande, kde předvádí solidní herecký výkon. Nicméně Belphegor ani Nolande nepřekonali slávu Taxíků a tak se Frederic pouští do natáčení Taxi 4... jednoznačně nejslabšího dílu celé série. Je ženatý, v roce 2004 se mu narodil syn Gabriel.

fandalehy

Herecká filmografie

Filmy

2019 CDD : Corpus Crisis
2018 Les Fantômes du Havre
2017 Meurtres en Auvergne (TV film)
2016 Le Chapeau de Mitterrand (TV film)
2015 Je préfère qu'on reste amis (TV film)
2014 Meurtres à l'abbaye de Rouen (TV film)
2013 Dors mon lapin
Le Renard Jaune
Pauvre Richard!
Une bonne leçon (TV film)
2012 Jeux dangereux (TV film)
2011 Furieuse (TV film)
2010 Chateaubriand (TV film)
Gendre idéal 2, Le (TV film)
L'homme sans nom (TV film)
2009 Cartouche (TV film)
2008 Ideální zeť (TV film)
2007 Taxi 4
2006 Anděl ohně (TV film)
Jen žádnou paniku (TV film)
2005 Alex au pays des merveilles
Avant qu'il ne soit trop tard
Comme sur des roulettes (TV film)
Krtek
Lišák Renart
Voisins, voisines
2004 L'Incruste, fallait pas le laisser entrer !
Obchod je obchod (TV film)
Poldou na 24 hodin
2003 Acharnés, Les
Dédales
Plat du jour
Taxi 3
Un homme par hasard (TV film)
2002 Soukromé záležitosti
2001 Belphegor: Fantom Louvru
Jeu de cons
Le nouveau big bang
Les Âmes fortes
2000 Americká stopa
Petite copine
Taxi, taxi
1999 Je veux tout
1998 Taxi
1996 Kapitán Conan
Une histoire d'amour à la con
1995 Douce France
1994 Parlez après le signal sonore
1993 Les gens normaux n'ont rien d'exceptionnel
1991 Podtrženo, sečteno!

TV seriály

2019 Demain nous appartient (TV seriál)
Episode 97 (S03E97)
Episode 90 (S03E90)
Episode 89 (S03E89)
další epizody (96)
2018 Caïn (TV seriál)
Jardin secret (S06E03)
2017 Crimes Parfaits (TV seriál)
Aux innocents les mains pleines (S01E02)
La Forêt (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2013 Meurtres à... (TV seriál)
2011 Policajti (TV seriál)
Mourir libre (S02E04)
Coup d'arrêt (S02E03)
Entre deux rives (S02E02)
další epizody (4)
2010 Virtuoses, Les (TV seriál)
2008 Policajti (TV seriál)
Engrenage (S01E04)
Les Flics ne dorment pas la nuit (S01E03)
Le Jour des morts - 2ème partie (S01E02)
další epizody (4)
2006 David Nolande (TV seriál)
2005 Clara Shellerová (TV seriál)
Un cadeau de la vie (S01E06)
Oublier Paris (S01E05)
14 juillet (S01E04)
další epizody (6)
Elodie Bradford (TV seriál)
Les crimes étaient presque parfaits (E02)
1993 Alice Neversová (TV seriál)
1992 Goal (TV seriál)
1991 Myster Mocky présente (TV seriál)
Salut les copains (TV seriál)

Host

TV pořady

2014 Un soir à la Tour Eiffel (TV pořad)
2010 Comment ça va bien! (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2003 La méthode Cauet (TV pořad)
2002 Le journal des bonnes nouvelles (TV pořad)
2001 AlloCiné talkshow (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1998 Union libre (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1986 Élection de Miss France (TV pořad)

Fanoušci tvůrce