Reklama

Reklama

Jak jsem se zamilovala do gangstera

  • Polsko Jak pokochałam gangstera
Trailer
Polsko, 2022, 184 min

Režie:

Maciej Kawulski

Kamera:

Bartek Cierlica

Hrají:

Tomasz Włosok, Aleks Kurdzielewicz, Antoni Królikowski, Agnieszka Grochowska, Magdalena Lamparska, Krystyna Janda, Julia Wieniawa-Narkiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemná žena vypráví o vzestupu a pádu Nikodema „Nikośe“ Skotarczaka, jednoho z nejproslulejších polských gangsterů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE LEPŠÍ PROŽÍT ROK JAKO TYGR, NEŽ DVACET JAKO ŽELVA…“  Ze života gangstera, kterej zbohatl okrádáním západních turistů a prodejem kradenejch aut. Taky takovej malej průvodce socialistickým Polskem... Předně – „Nikoš“ není zrovna sympatickej člověk, takže i přes ohromnou (ale neohromující!) dýlku, ty jeho životní eskapády moc mých sympatií nezískavaj. Jinak jde samozřejmě o kvalitní řemeslo.  ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Děj filmu je založen na životním příběhu Nikodema "Nikosia" Skotarczaka. S vyzněním snímku není spokojená jeho poslední manželka a vdova Edyta Skotarczak. Ta o něm napsala dvě knihy: „Nikoś” Ruletka życia (2022) a „Nikoś" Ostatnia Ruletka (2023).  2.) Thx za titule „Michal Herman“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Úmorná akože gangsterka o poľskom podvodníkovi, ktorý nelegálne zarábal v NDR a vedel sa prispôsobiť dobe. Divák na veľkom priestore sleduje hrdinu, ktorý je obklopený všakovakými postavičkami, manželkami, detičkami a milenkami. Žiadna z týchto vedľajších postáv nie je poriadne vykreslená až na Černovlásku. To je vzhľadom k stopáži amatérske. Presexované, ako inak v šatách, v poslednej tretine prekoksované, no a záver taká klasika. Plné vaty, otrasných karaoké - Big in Japan je jeden hnus v takomto podaní a to vo filme odznie rovno dvakrát, a konvenčnej réžie. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Ma to zapletku teenagerskeho filmu. Mel jsem pocit, ze film napodobuje zname veci z tohoto zanru jako Zjizvena tvar, Narcos ci Mafiani, protoze je zde prehlidka klise.Ale kamera,herecke vykony, hudba a scenar byli dobre a docela zabavne. Ale asi by to lip fungovalo jako serial. Stopaz je tri hodiny muceni. Thrailer ma minutu a pul a ukazuje vsechno, co potrebujete vedet ()

zette 

všechny recenze uživatele

Opet povedeny gangstersky film od Kawulskeho. Zabavne natocene retro o jednom z nejznamejsich polskych mafianu. Ja o jeho zivote tedy nevim nic a netusim, jak moc je film dejove verny skutecnosti... Ale i pres trihodinovou delku, jsem se nenudil a az na par hluchych mist, me to bavilo. Uzasny soundtrack! ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Na to, že nejde o klasickou gangsterku nebo akčňák, má to brutální délku. Více to zavání hraným dokumentem, navíc snad jako polská oslava národního hrdiny. Nevyskytují se konkrétní akce s napětím, jako v západních gangsterkách, vše je pohodově odvyprávěno. Je zde hodně vyprávění - dějových okomentování od různých postav. Tak jak filmové "komenty" nemám moc rád, tady mě vůbec nevadily. A pak to má neuvěřitelné plusy. Kamera, dobová atmosféra, střih a zároveň hudba - dobové pop skladby (ne polské) perfektně vložené do děje. Rozdělil jsem dívání na dvě části po 1,5 hodinách a mám dva odlišné pocity. Dějové zpracování bez úžasu a vizuální pocit s úžasem. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu zazní píseň „Big in Japan“ ve dvou verzích, a to od Ane Brun a od kapely Guano Apes. (pornogrind)
  • Ve filmu zazní písnička „Gyöngyhajú Lány“ od skupiny Omega, kterou v ČR známe pod názvem „Dívka s perlami ve vlasech“ od Aleše Brichty. Také zde zazní píseň „Big in Japan“ od německé skupiny Guano Apes. (Skarface)
  • Okrem Poľska sa natáčalo aj v Litve. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama