Reklama

Reklama

Jak jsem se zamilovala do gangstera

  • Polsko Jak pokochałam gangstera
Trailer
Polsko, 2022, 184 min

Režie:

Maciej Kawulski

Kamera:

Bartek Cierlica

Hrají:

Tomasz Włosok, Aleks Kurdzielewicz, Antoni Królikowski, Agnieszka Grochowska, Magdalena Lamparska, Krystyna Janda, Julia Wieniawa-Narkiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemná žena vypráví o vzestupu a pádu Nikodema „Nikośe“ Skotarczaka, jednoho z nejproslulejších polských gangsterů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když mi nějaký polský film doporučí kamarád Enšpígl, tak bych měl počítat s velkým zážitkem. A tenhle film velký zážitek jednoznačně je. Neuvěřitelně sebevědomá filmařina plná sexu a drog. U těch to ale samozřejmě nezůstane. Jen těch mrtvých je tu ve výsledku míň, než byste v gangsterce čekali. Nikodem Skotarczak každopádně byla  neskutečně zajímavá postava a musím se přiznat, že jsem v jistých ohledech jeho život sledoval s neskutečným zaujetím. Pravda, že poslední hodina už byla jasná, kam spěje a ten pád tu trval déle, než by bylo záhodno. Pořád tu ale byly geniální herecké výkony a spolu i neméně skvělé scény, které v kombinaci s výbornou hudbou vytvořily perfektní trojku, ze které jsem nedokázal spustit oči. Všichni tu byli naprosto skvělí, jen teda, pravda, parťák Silvio se svým feťáckým pohledem byl ještě o úroveň jinde. Neskutečný zážitek a konečně zase Polsko, které mám tak rád. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE LEPŠÍ PROŽÍT ROK JAKO TYGR, NEŽ DVACET JAKO ŽELVA…“  Ze života gangstera, kterej zbohatl okrádáním západních turistů a prodejem kradenejch aut. Taky takovej malej průvodce socialistickým Polskem... Předně – „Nikoš“ není zrovna sympatickej člověk, takže i přes ohromnou (ale neohromující!) dýlku, ty jeho životní eskapády moc mých sympatií nezískavaj. Jinak jde samozřejmě o kvalitní řemeslo.  ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Děj filmu je založen na životním příběhu Nikodema "Nikosia" Skotarczaka. S vyzněním snímku není spokojená jeho poslední manželka a vdova Edyta Skotarczak. Ta o něm napsala dvě knihy: „Nikoś” Ruletka życia (2022) a „Nikoś" Ostatnia Ruletka (2023).  2.) Thx za titule „Michal Herman“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Ma to zapletku teenagerskeho filmu. Mel jsem pocit, ze film napodobuje zname veci z tohoto zanru jako Zjizvena tvar, Narcos ci Mafiani, protoze je zde prehlidka klise.Ale kamera,herecke vykony, hudba a scenar byli dobre a docela zabavne. Ale asi by to lip fungovalo jako serial. Stopaz je tri hodiny muceni. Thrailer ma minutu a pul a ukazuje vsechno, co potrebujete vedet ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No, akože nudnejší mafiánsky film som už dlho nevidel. Skutočne to muselo mať 3 hodiny? Prvá polka ešte ako tak, ale tá druhá bola na gulku. Stále o tom istom, jeho pred v závere som mal u prdele, nemalo to konca kraja aby sme sa dozvedeli čo? Že drogy sú zlé a nedá sa byť s každým kamarát? Nenašiel som v tom hlbší zmysel. 2 z 5 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání. Přepálená stopáž, bez dynamiky a přespříliš banálních dialogů o životě hajzla, který uvěřil, že ten jeho strom přece jen do nebe vyroste. Nepříliš sympatický Nikoś Skotarczak, naopak mě bavil Silvio jako správný šílenec a Stól z powylamowanymi nogami! Na víc, než tři hvězdy to nestačí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Okrem Poľska sa natáčalo aj v Litve. (MikaelSVK)
  • Ve filmu zazní píseň „Big in Japan“ ve dvou verzích, a to od Ane Brun a od kapely Guano Apes. (pornogrind)
  • Ve filmu zazní mimo jiných známých interpretů (Scorpions atd.) i norská skupina Wardruna, konkrétně jejich skladba „Odal“. (WolfIssen)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama