Reklama

Reklama

Pepek námořník

(seriál)

Obsahy(1)

Najslávnejší rozprávkový námorník a konzument špenátu Pepek súperí zo zákerákom Blutom, ktorý sa vždy objaví v nesprávny čas na nesprávnom mieste. Bluto a Pepek aj s priateľkou Oliv Oylovou a svojimi synovcami prinášajú v každom dieli dávku zábavy a ponaučenia. (Makky)

Recenze (121)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tady mám možnost zveřejnit svůj dlouholetý výzkum a analýzu palčivého společenského problému - existence supermlátičů a jejich obliba. Pepek jí špenát, Asterix s Obelixem potřebují nějaký dryák tajného složení, Spencer s Hillem potřebují jen pořádně vytočit a rozzlobit, OldShatterhand brání svou olověnou pěstí zákon, Arnieho žene vpřed rozpočet a Prince z Persie sexuální půst vlivem únosu princezny. Všichni by u dopingové kontroly neobstáli. Jen u Pepka mám dojem, že mu tu sílu dává hysterická Oliv, z toho by jednomu pnulo v pěsti jedna báseň. Parádní seriál propagující zdravou výživu a zvýšené kulinářské využití zeleně:). ()

stenrik 

všechny recenze uživatele

Proč nemám rád Pepka? Protože je to nuda. Proč? Protože každá epizoda je vlastně do mrtě stejná. Pepek něco dělá s Olivou, Brutus ji zblbne a Pepek nakonec vše zachrání a sem tam se tam objeví čarodějnice. Jinak náš dabing se Stanislavem Fišerem, Inkou Šecovou, Davidem Suchařípou a Dalimilem Klapkou je skvělý ačkoliv vznikal až v roce 1994. Nejvíc mě baví když se do toho stereotypu nachomýtne ten tlouštík a říká "Rád vám za hamburger dnes zaplatím zítra". Ale alespoň za tu nostalgii musím dát průměr. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem v mládí. Ale jinak víc pochval už asi nebude, protože už si z toho moc nepamatuji (například to, že hlavní postavu nadaboval můj oblíbený dabér Stanislav Fišer), což není, ale taky nemusí (Ruská ruleta) být zárukou kvality. Nicméně musím i po letech uznat, že Pepek je výborná & hlavně klasická postava, na kterou se nezapomene. Stejná slova mám i na úvodní znělku. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Šialený špenátový hrdina. Toto je ďalšia z výborných rozprávok, mňa ale až tak veľmi nezaujala ako iné. Bolo to svojské. Odniesol som si z toho však, že ak budem jesť zeleninu a špeciálne špenát môžem byť silný a zdravý a to je pre deti pekný odkaz. Takisto som si spieval zvučku z tohto seriálu a dodnes si z nej niečo pamätám. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: King Features Syndicate, Famous Studios (1960-1962), Gene Deitch Associates (GDA) (1960-1962), Halas and Batchelor Cartoon Films (1960-1962), Jack Kinney Productions (1960-1962), Larry Harmon Pictures Corporation (1960-1962), Rembrandt Films (1960-1962), TV Spots (1960-1962) // ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Příběhy Pepka námořníka patří se svými 220 epizodami vůbec k nejdelším kresleným seriálům. (kapsomut)
  • Jack Mercer, dabér Pepka námořníka, tuto práci vykonával celých 45 let. [Zdroj: didyouknow.org] (ČSFD)

Související novinky

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama