Reklama

Reklama

VOD (1)

Dívka se po přestěhování do nového města stane svědkyní bizarní vraždy na večírku, kterého se zúčastní. Navíc začne mít podivné vize a nezvyklé touhy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (93)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačích hororů není nikdy dost, ale těch dobrých ani po včerejšku nepřibylo. Vlk Viking je klasický Netflix jako byl třeba poslední Troll. Se vším co k tomu patří. Komu stačí tyhle slabší béčka sledovat, nechť si okamžitě běží pořídit předplatné. Někdo jiný místo toho raději sáhne po nějaké kvalitě ve vlastní filmotéce. 50% ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Nakoľko mám horory o vlkolakoch rád, tento ma sklamal do určitej mieri. Prvá polovica nudná a dosť veľké klišé. Druhá už nabrala na obrátkach so slušným CGI vlkolakom. Trol je na dosť veľkej úrovni, ktorý mal dej a aj atmosféru preto som očakával niečo podobné z nórskej mytológie aj v tomto prípade. Za mňa, ako fanúšika to až taká strata času nebola, ale beriem to celé s rezervou. V porovnaní s céčkovými papierovými drakmi, ktoré sa produkujú pre americké televízne kanály, je tento o niečo lepší. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Neurážajúci príspevok do vlkodlačieho subžánru. Technicky (tak ako býva zvykom na Netflix) v pohode a rutinne natočený, dejovo predvídateľný, s mytológiou rešpektujúcou klasiky žánru a pridávajúcej minimum niečoho nového. Vyslovene strašidelný Vlk viking nie je, na druhej strane atmosféry a gore sa dočkáme, avšak znova žiadny z týchto aspektov nebol výnimočný. Kto nečaká veľa, môže byť spokojný, ten kto by chcel v danom subžánri niečo hororovejšie, odporúčam debut Neila Marshalla. A kto by chcel niečo podobne mytologické a hororovo odľahčené, tak odporúčam nedávneho, taktiež nórskeho, Trola. 55% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

od norského netflixáckého béčka se asi těžko dal čekat zázrak a výsledek je tak koukatelná vlkodlakárna s řídkou atmosférou, nějakými těmi rodinnými hodnotami, relativně slušně vypadajícím vlkodlakem (na podobnou produkci) a samozřejmě bez krve, nejspíš proto aby u vlka vikinga mohly usínat děti ve školce při poledním klidu. Horor to zcela určitě není, protože bát se tady opravdu nebudou ani pětileté děti, ale jako moderní fantasy to nakonec celkem ujde...50% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí horory jsou moje slabost a viděl jsem jich opravdu hodně. Tento norský příspěvek bohužel patří mezi ty slabší. Na vině je nejen průměrný a předvídatelný scénář, ale i digitální vlkodlak jako ze "Stmívání", který mnoho hrůzy nenažene. Celý film není vyloženě špatný a sem tam se daří přijít se záběrem nabitým atmosférou, ale takových momentů je pohříchu málo. Tvůrci se navíc snaží ukotvit příběh více v realitě (přicházejí s vlastní mytologií ohledně existence lykantropů), což má naprosto opačný efekt. /40%/ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní hrdinka Thale (Elli Rhiannon Müller Osborne) trpí tzv. heterochromií neboli symptomem různobarevných očí (velmi vzácná genetická porucha). Pravé oko má oříškově hnědé, zatímco levé oko je jasně modré. (Haymar)
  • V cca 28. minutě, když si lovec lykanů Lars Brodin prohlíží zohavené tělo první ženské oběti Elin Gran (Silje Øksland Krohne), je jasně vidět na dívčině krku silně pulzující tep. (Haymar)
  • Časti dialógu v scéne pitvy sú priamo prepísané z pitvy Chrissie vo filme Stevena Spielberga Čeľuste (1975). Pocta tomuto filmu sa objaví ešte niekoľkokrát. (Arsenal83)

Reklama

Reklama