Reklama

Reklama

Růžoví plameňáci

(festivalový název)
  • Česko Pink Flamingos (festivalový název) (více)
Trailer

V karavanu, kde v baltimorském podsvětí žije notoricky známá Divine, byste bydlet nechtěli. A čert vem, že tam kromě téhle makabrózní figurky žije také její hipíkovský syn Crackers a přes křeslo přetékající tunová matka Edie. Divine se totiž ne náhodou honosí titulem „královna oplzlosti“. Jen potkat ji by vás mohlo stát obsah vašeho žaludku, nedej bože s ní rovnou promluvit. A co je nejhorší, právě se odkudsi vynořila vydařená rodinka Marbleových, jež se rozhodla o korunku pro nejnechutnější osobu na planetě srdnatě zabojovat. Začíná šílená série zvrácenosti, odpornosti a nevkusu, která i divákům pražského festivalu Týden otrlého diváka zmrazila krev v žilách, a velmi hlasitě položila otázku, kam až by si měl režisér ve svých filmech dovolit zajít. Každopádně John Waters zašel nejdál, jak jen to bylo možné. A při tvorbě komedie Pink Flamingos, jež je určena jen skutečně srdnatému obecenstvu, se evidentně dobře bavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

ORIN 

všechny recenze uživatele

"Hello, moviegoers. This is Mr. Jag speaking to you for Dreamland Studios. This beautiful mobile home you see before you is the current hideout of the notorious beauty Divine, the filthiest person alive. Because of this cover story in one of your sleazier national tabloids she has been forced to go underground disguising her appearance and adopting the alias of Babs Johnson. With her live her trusted traveling companion Cotton, her delinquent son Crackers and her mentally ill mother Miss Edie. Let's take a peek inside." [==] Ten film je špatný snad ve všech směrech, vysloveně amatérsky natočený, přesto nebo právě proto to lze považovat za jeho hlavní devizu. Příběh sám je ve své podstatě nesmírně prostý a konvenční, soupeření mezi dvěma nechutnými rodinnými klany je možné přirovnat k běžným sousedským sporům, jen s rozdílem vzájemného vyobrazení - zvrhlé komično, explicitnost násilností, nechutností, perverzností, sadismu a masochismu prostupuje celým filmem, určitý odklon představují paradokumentaristické vložky obohacené "vkusným" hudebním doprovodem. Sebeparodizující scény, které se občas jakoby mimoděk objeví, jsou natočeny s lehkostí hodnou talentu Johna Waterse, např. narozeninová oslava zvrhnuvší se v kanibalistický večírek odkazuje na levné céčkové horory, kterých v té době vznikalo přehršle. Suma sumárum mé první seznámení s tvorbou Johna Waterse a jeho úchylným týmem stálých spolupracovníků nedopadlo vůbec špatně. [==] "The filthiest people alive? Well, you think you know somebody filthier? Watch as Divine proves that not only is she the filthiest person in the world, she is also the filthiest actress in the world. What you are about to see is a real thing." ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Sexem přetékající a drogama se neomezující 60tá léta, jistě zanechala stopy nejen v Johnu Watersovi, ale celému jeho "hereckému" týmu. Recese na lidský hnus? Nebo přístup typu "jo hele, tak doženeme perverznost do extrému, haaaa!" Oba tyto možné pohledy vystihují dva druhy komentářů, které se tady objevují. Bezcenný odpad, nebo perverzní umění. Oba pohledy jsou možné. Film Tě buďto královsky pobaví, nebo Ti udělá bordel v žaludku. Absurdní, přesto kvalitně se rozvíjející děj, je plný humoru a překvapivě zdařilých dialogů i monologů, samozřejmě ve vší perverznosti. Nenahraditelná/ý Divine a vlastně i Connie a jejich konkurenční boj, je vrchol absurdnosti celého snímku a je jasným poselstvím, že film je potřeba brát s velikou rezervou. Neoddiskutovatelnou kvalitu filmu podtrhuje výborný a perfektně s dějem ladící hudební doprovod. ()

Reklama

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

nostalgický odpad* Zdejší trailer mi pomohl oživit vzpomínky na tuhle hrůzu, kterou jsem kdysi zhlédl a kupodivu má dnes už kultovní charakter (viz. 1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE). Naštěstí nemám potřebu si ji opakovat, abych to všechno prožíval znovu. Co taky čekat od filmu, kde se soutěží o to, kdo bude víc odpornější či nechutnější? Doba hippies asi těmto nezávislým dílkům přála a našla u nich i obdiv, jak vidím u některých místních volnomyšlenkářských a otrlých diváků. Je to každého věc a asi to má i nějaký smysl, který mi jaksi uniká. Za mě však palec míří jasně dolů. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 2 /// STYL: 0 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] … A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu novému a omezujícímu pravidlu pro recenze (podrobné vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vejce, vejce, vejce............. Teda nevěděl jsem co nebo kdo je Divine, ale teď už to vím a žasnu. Dokoukal jsem to z velkým odporem a to jen ze zvědavosti, co vše dokážou lidé natočit. CITÁT - Skutečně posraná kunda........... Ujeťárna jako prase někdy se mi zvedal i kufr. Film má velice dobrou hudbu, to se musí nechat. Nikdy více. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Snad ještě nikdy jsem při hodnocení filmu nebyl tak nerozhodný jako nyní. Rozhodně nesouhlasím se zařazením filmu do komedie. Za celý film jsem se neusmál ani jednou. O tom, že by měl film něco společného s krimi, by se jistě dalo s úspěchem pochybovat. Film je opravdu snůška všelijakých zvráceností, které jsou poskládány do celkem chabého děje. Kamera působí hooodně amatérsky. Ovšem ne až rušivě. Třeba to byl záměr. Opravdu se nemohu rozhodnout mezi zcela zbytečným filmem, který kdyby nevznikl, tak společnost o nic nepřišla, a mezi skvělým nadčasovým nekonvenčním dílem. Proto dávám filmu ***. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Postavu Divine ztvárnil ve skutečnosti muž – transvestita. (Mefistofelle)
  • Tato šílená komedie, překračující běžné estetické hranice, si vysloužila spoustu lokálních zákazů po celém světě. (ČSFD)
  • Film byl natočen za pouhých 10 000 amerických dolarů a dokázal vydělat více než 7 milionů dolarů. (ČSFD)

Reklama

Reklama