Reklama

Reklama

Růžoví plameňáci

(festivalový název)
  • Česko Pink Flamingos (festivalový název) (více)
Trailer

V karavanu, kde v baltimorském podsvětí žije notoricky známá Divine, byste bydlet nechtěli. A čert vem, že tam kromě téhle makabrózní figurky žije také její hipíkovský syn Crackers a přes křeslo přetékající tunová matka Edie. Divine se totiž ne náhodou honosí titulem „královna oplzlosti“. Jen potkat ji by vás mohlo stát obsah vašeho žaludku, nedej bože s ní rovnou promluvit. A co je nejhorší, právě se odkudsi vynořila vydařená rodinka Marbleových, jež se rozhodla o korunku pro nejnechutnější osobu na planetě srdnatě zabojovat. Začíná šílená série zvrácenosti, odpornosti a nevkusu, která i divákům pražského festivalu Týden otrlého diváka zmrazila krev v žilách, a velmi hlasitě položila otázku, kam až by si měl režisér ve svých filmech dovolit zajít. Každopádně John Waters zašel nejdál, jak jen to bylo možné. A při tvorbě komedie Pink Flamingos, jež je určena jen skutečně srdnatému obecenstvu, se evidentně dobře bavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Extra úchylná bizarná šialenosť patriaca k topu daných filmov, pri ktorej sa už spomínané extra pojmy zahanbia už pri samotnej myšlienke na Pink Flamingos. Spracovanie veľkého štýlu, ktorý si divák proste s otvorenou pusou obľúbi alebo ho hneď odsúdi. Žiadne polovičatosti John Waters nedopustil. Štipľavý slovník, úchylný humor, výrazné charaktery, násilie, nadšenie. Aj najspodnejšie umenie je umenie aj keď niekedy trocha fekálne, že. ”People around you can make you sick.“ ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Trochu nadhľadu, trochu dobrej civilnej nálady a trochu nespravnej filmovej absencie a kult je namieste. John Wates zrobil z manifestu zvratenosti a uchylarien, naprostú skvelú, milú a presvedčivú komédiu. Scény, ktoré sa nedajú popisať a nápady, ktoré sa už nedajú okopirovať. Maximálne originálne a maximálne svojské, až mi z toho tečú slzy od dojatia. ()

Reklama

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Snad ještě nikdy jsem při hodnocení filmu nebyl tak nerozhodný jako nyní. Rozhodně nesouhlasím se zařazením filmu do komedie. Za celý film jsem se neusmál ani jednou. O tom, že by měl film něco společného s krimi, by se jistě dalo s úspěchem pochybovat. Film je opravdu snůška všelijakých zvráceností, které jsou poskládány do celkem chabého děje. Kamera působí hooodně amatérsky. Ovšem ne až rušivě. Třeba to byl záměr. Opravdu se nemohu rozhodnout mezi zcela zbytečným filmem, který kdyby nevznikl, tak společnost o nic nepřišla, a mezi skvělým nadčasovým nekonvenčním dílem. Proto dávám filmu ***. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Divine ( vlastním jménem Harris Glenn Milstead *1945 +1988 ve věku 42 let na zástavu srdce ve spánku) - zpěvák a herec ( v převážně ženských rolích s výrazným a výstředním makeupem) natočil několi filmů s kamarádem ze sousedství - J.Watersem. Tahle černohumorná mozaika nechutností patří k těm skandálním. A Divine se nezastavil/a před ničím! Když na ulici pes vykonal potřebu, okamžitě přiskočil a s chutí posvačil - žádný trik, žádný střih, žádná čokoláda ( jako v Pasoliniho Saló). Waters v směsici nechutností ve skutečnosti odhaluje nahotu společnosti. Doznívá tu svoboda a nevázanost éry 60.let a začíná se projevovat počátek krize, na kterou zareaguje hnutí punk. ()

prasacimor 

všechny recenze uživatele

100% tvorčia voľnosť je tu viditeľná ako málokde inde, takisto ako radosť z točenia úchylného filmu podľa scenára napísaného pod vplyvom marihuany. Waters dokonca prizná, že v jednej scéne ani on sám nevie o čom je. Nespočet zvrátených a úchylných momentov, podaných ale veľmi simpaticky a úprimne, nie vykalkulovane a nasilu ako napríklad v Human Centipede, robia z toho filmu veľmi podarenú podívanú. Taktiež dlhé, stupídne dialógy a monológy, kde namiesto strihu je použitý len zoom na postavy, majú tiež svoje čaro. Jednoducho treba vidieť, ale ako film v kruhu rodinnom na sobotný večer, to neodporúčam. Nemuselo by to dobre dopadnúť:) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Pri scéne, v ktorej sú dve živé sliepky použité ako sexuálne nástroje, najmenej jedna z nich zahynula, keď bola stlačená medzi dve nahé telá. (whack)
  • Jak asi většina ví, ono lejno, které hlavní postava na konci pojídá, je skutečný psí výkal, žádná náhražka... (matestlust)
  • Režisér John Waters napsal scénář k sequelu s názvem "Flamingos Forever", který se odehrává 15 let po událostech v Pink Flamingos. V něm se zpátky do Baltimoreu vrací Divine, Cotton, Crackers a babička Eddie se svým vnukem Dwaynem, osmiletým trasnvestitou. Tentokrát mají bojovat proti Veře Venningerové, sestře Connie Marble, a jejímu manželovi Wilburovi, nekrofilovi vlastnící márnici. Film měla financovat Troma, ale nakonec z natáčení sešlo kvůli Waltersově nespokojenosti s velmi zastaralým střihačským zařízením a především kvůli smrti Edith Massey (babička Eddie) a Divine, které byly pro příběh nenahraditelné. John Waters nechal později scénář aspoň knižně vydat. (Nin)

Reklama

Reklama