Reklama

Reklama

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi v životě šerifa Buforda Pussera z Tennessee, který se rozhodl vzít spravedlnost do svých rukou a vyčistit rodné město od zločinu a korupce... (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film, ktory je oproti rymejku s Dwayne - Skalou -Dzonsonom o hodne vyssie. Vyborne su vykreslene realie USA 70. rokov, pribeh nenudi a film ma dobre tempo. Snad len v strede sa najde trochu nudy, ale to je vec tolerancie. Joe Don Baker /bondovky Golden Eye, Tomorrow never Dies/ to ustal velmi dobre. Najdu sa aj vybuchy, takze za mna spokojnost : 77 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Začiatok vyzeral sľubnejšie, ako to napokon celé dopadlo. Hlavne dopláca na slabšie, skoro až televízne, spracovanie a naivný scenár. Hl. hrdina fajn, s tou bejzbalovou pálkou mu to seklo a scéna kde rozmátil miestny 'saloon' patrila k top, vlastne po nej už nič také dobré neprišlo. Dnes už nič podobné nie je možné vidieť - mám na mysli bitky 60-ročných starcov, čo je chvalabohu dobré. Mal som problém ešte s jednou vecou, a to s voľbami na šerifa - neviem, či 19. storočie a obdobie divokého západu už dávno neskončilo, ale súčasný šerif policajné vzdelanie musí mať - zatváranie ľudí bez poznania trestného práva, rôzne spôsoby vyšetrovania pre vraždy, krádeže a pašeráctvo, dopravné predpisy, práca so strelnými zbranami - ale asi vyslúžilí wrestleri majú všetko toto v malíčku. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Bacha na to, do čeho jdete. Tohle nené laciná béčková sedmdesátková atrakce se střílečkama a instantním drsňákem, který dává všem na prdel. Tohle je ambiciózní (125minut, podle skutečných událostí) drama, kde se nestřílí od boku a postava se vyvíjí. Joe Don Baker je na začátku jelito a na konci chlápek, ze kterého máte respekt. Film, který mě emocionálně dostal tam, kam přesně chtěl (a věřím, že na 90 minutách by se to nepovedlo) a finále jsem prožíval. Dobrá práce. To, že remake s The Rockem nemůže být dobrý, je jasné už z toho, že tvůrci neměli koule na to nechat hlavní postavě jméno Bufford Pusser. P.S. Hellfire: Já si ničeho nevšiml a mimochodem mikrofon je třeba vidět i v prvním Rockym. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hodně se dá bavit tím přímočaře černobílým pohledem na spravedlnost, kdy se "dušínovsky" rovný, nelhostejný občan (vysloužilý wrestler), posléze šerif, rozhodne vymýtit hazard, prostituci, korupci a nelegální palírny ze svého městečka. Čiré sedmdesátkové skorotelevizní béčko velebí zbraně (ve správných rukách!) přesně po vzoru smýšlení amerických "jižanských buranů". ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Originál Kráčející skály, dnes známý už jen z remaku s Rockem. A jako originál taky před svým remakem obstál se ctí. Výsledný dojem trochu kazí drobné vady na kráse, jako např. v několika záběrech dobře patrný mikrofon, který někdo "omylem" nechal v záběru (podobnou věc jsem viděl jen ve "filmech" Uwe Bolla). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Jeden z mála filmů s ratingem PG-13, kterému bylo povoleno použití slova „fuck“ více než jednou při zachování tohoto ratingu. (HellFire)
  • Dvě z hereček, které ve filmu hrály, spáchaly sebevraždu: Elizabeth Hartman vyskočila z okna svého bytu v Pittsburghu v pátém patře v červnu 1987 a Brenda Benet si vzala život v dubnu roku 1982. (HellFire)
  • Koordinátor kaskadérů Carey Loftin si zahrál ve filmu cameo jako muž, kterého Pusser nachytá při podvádění. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno