Reklama

Reklama

Sucho

Trailer 2

Agent Aaron Falk (Eric Bana) se po dlouhých dvaceti letech vrací do rodného města, aby se zúčastnil pohřbu dávného přítele z dětství Luka, který údajně zabil svou ženu a dítě a poté si vzal život. Zřejmě se stal obětí šílenství, které sužovalo místní obyvatele po více než desetiletí strašného sucha. Falk neochotně přislíbí, že se na chvíli zdrží, aby případ vyšetřil. Jeho návrat však otevře staré rány a odhalí temná tajemství odlehlého městečka, například nevysvětlitelnou smrt sedmnáctileté Ellie Deaconové. Falk má podezření, že spolu obě tragické události nějak souvisejí, přestože je od sebe dělí desítky let. Snaží se dokázat svou i Lukovu nevinu a naráží přitom na hradbu předsudků a nahromaděný vztek vyděšené komunity. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

silentname 

všechny recenze uživatele

V podstate súhlasím so slovami EvilPhoEniXa. Pretože presne také "The Dry" je. Hoci som bol v závere celkom slušne prekvapený a film má niekoľko dobrých zvratov, ktoré stoja za to vidieť, tak pri tej celkovej stopáži som miestami s filmom vyslovene bojoval, lebo som sa vrcholne nudil. Nemal som pocit, že by herci odviedli zlú prácu, je fajn, že to skombinovali trošku aj s históriou nášho hlavného hrdinu, no filmu niekto absolútne zobral všetky chute a energiu a pôsobí dokopy ako Coca Cola Light so všetkým čo k tomu patrí. A to nie je typ filmu, ktorý ma zrovna baví. Neviem ani čo reálne o ňom povedať, lebo dokopy s výnimkou záveru nemá jedinú momentku, kde by ma vyslovene zahákol. Žiadna zaujímavejšia postava, žiadny wow moment, pomalé tempo a vyslovene ubíjajúce suché prostredie Austrálie, ktoré prišlo o všetku svoju vlahu. Film ma úprimne nebavilo sledovať a nebyť toho zaujímavého konca, rating by išiel ešte nižšie. Hodnotenie: C ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa ubrániť podobnosti s filmom Wind River- máme tu odľahlé miesto(na rozdiel od zasneženého mestečka tentokrát nejaký austrálsky zapadákov v púšti), celkom brutálnu vraždu ktorou sa film zaoberá, pomalé tempo rozprávania a v závere výborné vyvrcholenie. Z hľadiska akcie alebo nedajbože nejakého gore Dry príliš neponúkne, no absolútne mi to nevadilo. Hlavným ťahúňom filmu je jednoznačne scenár. Dej je dobre vymyslený a plynule sa flashbackmi prelína s jednou nevyriešenou vraždou z minulosti. Práve častými flashbackmi, postupným odkrývaním tajomstiev mestečka, okolnosťami vrážd a aj minulosti jednotlivých postáv si ma Dry dokázal udržať a prinútil ma premýšľať nad tým kto a prečo zabíjal. Herci na čele s Ericom Banom zahrali solídne, chválim aj soundtrack a najlepšou časťou je ako som už spomínal dramatické vyvrcholenie a odhalenie vraha. Určite to nie je pre každého, ale kto môže podobné zamotané krimi trilery kde neuhádnete vraha v prvých 20 minútach, ten bude spokojný. 75% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nijak převratná detektivka, která úplně kašle na nějaké zásady vyšetřování a Erica Baneho, kterého jinak mám docela rád, čistě vhodí do australského maloměsta a nechá ho tam tak nějak působit. A děj se na něj postupně nabaluje. Pravda, má to pár světlých momentů, ale ty přichází hlavně se závěrem filmu, ke kterému je třeba se řádně protrpět. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kiewarra Black Hole. Troud připomínající krajina čeká na déšť, federální agent čeká, až se objeví klíčová stopa a ten samý muž čeká, jestli klesající hladina času náhodou neodhalí dávné hříchy. Trochu budu spoilerovat, ale z jednoho mráčku nezaprší.. Slow burn drama, které spíše jen doutná a to i okamžicích, kdy jsou vidět plameny. Je pozoruhodné, jakou tady, v La Isla mínima nebo třeba Šarlatové soli hraje roli člověka pohlcující prostředí a jeho v proudu času pozvolna se měnící charakter. Pokud je vhodně zvolené, je pro tvůrce požehnáním.. Škoda, že pár let poté, co z něj Pitt udělal přívěsný vozík, začal pan Banadinovič scházet z očí a tím pádem i divácké mysli.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kriminálka bez vražd je jak bordel bez šlapek bohužel, tady se Se7en nekoná. The Dry je sice relativně hezky natočené a hezky zahrané Drama ( těch krimi prvků je zde až žalostně málo), žádný pořádný vyšetřování ani sbírání důkazů. 2 hodiny se táhnou jak chrchel po zdi, nic se tam vyloženě zajímavého, inovativního a refrešujícího za ty 2 hodiny nestane a já osobně nemám potřebu nad něčím takovým ztrácet čas. Závěr relativně ušel a zaujala hudba, ale to extrémně nezáživné pomalé tempo je vražedné. 4/10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočený podle stejnojmenného bestselleru jedné z nejúspěšnějších současných australských spisovatelek Jane Harperové a v roce 2021 patřil v Austrálii k nejnavštěvovanějším filmům. (Aussie & Kiwi Film Fest)
  • Pieseň, ktorú počas filmu spieva postava Ellie Deacon (Bebe Bettencourt) a v jej podaní zaznie aj počas záverečných titulkov, sa volá "Under the Milky Way" a pôvodným autorom je austrálska skupina The Church. (Trip)

Reklama

Reklama