Reklama

Reklama

České rybí legendy - Série 1 (2021) (série)


Štika (S01E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Jakuba vždy fascinoval příběh dravce, který je agresivní, ale zároveň krásný. Jde o zubatou královnu našich vod, štiku obecnou. Obrovským štikám říkají rybáři krokodýli. Mezi spadanými stromy, kameny nebo v jámách na dně, trpělivě čekají na svou kořist, aby na ni zaútočily ze zálohy. S Jakubem se za štikami vydáme na vodní nádrž Nechranice, která existuje přes padesát let. Dostat na háček velké zubaté monstrum se většině rybářů za celý život nepodaří. I když o ulovení takové trofeje většina z nich sní, na krokodýla si sáhne jen nepatrný zlomek toužících. Bohumilu Fialovi se to podařilo 18. 6. 1989, v době, kdy byl Jakub ještě chlapec, který si zálibně o lovu ryb četl v rybářských časopisech. Tehdy ho štika o délce 1,33 metru a váze 19,5 kg okouzlila. Dnes by podobnou kořist rád dostal i na seznam svých ulovených gigantů. Splní se mu sen o krokodýlovi z Nechranic? (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znám určitě všechny přehradní nádrže u nás, nevím jestli třeba někdo zná Těrlicko u Havířova. Ale tuto zapadlou Nechranickou nádrž na kraji obřího povrchového hnědouhelného dolu v trojúhelníku mezi Chomutovem , Kadaní a Žatcem vůbec neznám. O to více byl díl pro mě přitažlivější. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý nápad, představit i naše vody a jejich obyvatele, včetně těch nerybích. Scénář je sice ohraný - klasické schéma s "překvapivým" závěrem. Ale Jakub Vágner toho pro české rybářství dělá hodně, na přehradě v zimě nocoval pod deštníkem, takže si svého krokodýla zasloužil. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama