Reklama

Reklama

Neskutečná Anna

(seriál)
  • USA Inventing Anna
Trailer 1
USA, 2022, 10 h 8 min (Minutáž: 59–83 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Odvážná podnikatelka, nebo mistrná podvodnice? Novinářka zkoumá případ Anny Delvey, která si jako údajná dědička obrovského jmění naklonila newyorskou smetánku. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (73)

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

Já vám řeknu, co je na tom odpad! Scénář, který nemá vůbec spád a nudí te se a pak hlavní postava Anna. Její představitelka nehraje. Patrně nemá ani mimické svaly v obličeji. Tváří se pořád stejně, pořád stejně na facku. Někoho tak nesympatického jsem dlouho neviděl. Koukal jsem se na její filmografii a ta osoba "hraje" ve všem pořád stejně! Neskutečné. I v Mlčení jehňátek jsem Hanibalovi fandit víc, než této nudné a otravné osobě. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený seriál, který byl ale místy zbytečně natahovaný. Styl hraní Julie Garner mi v případě Anny nevadí, naopak, z toho, co jsem viděl působila skutečná Anna také dost chladně a téměř "roboticky". Trošku nepříjemný je přízvuk, ale co mi asi vadilo nejvíc je to, že se seriál zřejmě snaží udělat z hlavní postavy jakousi hrdinku nebo Robina Hooda v sukních. Tahle glorifikace podvodníků není moc zábavná. ()

Reklama

phamphi 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré vystavení hlavní charakteru anti-hrdinky na nejistotě, zda je legit, nebo ne, což je vtěleno i do celého konceptu seriálu, který v disclaimeru náležitě upozorňuje, že "vše je podle pravdy - kromě toho, co je kompletně vymyšlené." Skvělé postavy obsazené skvělými herci. Vše je krásně uvěřitelné a zároveň neuvěřitelné :) Btw zneužití cizí kreditky tímto způsobem by v EU nebylo možné. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Série má dvě linky a dvě hrdinky. Soupeřily o to, která z nich mě štve víc. Jestli zaťatá těhotná Sněhurka s redukovanou suitou obstarožních trpaslíků, kteří jí pomáhají s článkem a dobrou radou, nebo protivně namachrovaná Anna, která občas propadala záchvatům sebelítosti a hysterie. Dle mého osobního soudu doběhly v cílové rovince ve stejném čase. Obě byly nepříjemné jak osina v zadku. Zločinu se ale dopustila jen jedna……   Do jisté míry souhlasím s uživatelem liskam, přestože odpad bych – jako on - sérii nedala. I mě však je proti srsti bagatelizování Anniných podvodů. Ona nebyla žádný Robin Hood a okrádala bohaté i chudé bez rozdílu, jak se jí kdo namanul (viz její kamarádka). Proto, když série Annu podprahově obhajuje záběry na D. Trumpa (taky podvodník a tlučhuba), setkáními s dalšími podvodníky (zbohatličtí snobi, co např. blábolí o umění a nevědí, o čem melou) nebo chamtivou elitou (prachatí obchodníci, kteří přesto lační po dalších penězích, a proto dychtivě skočí Anne na lep) – tak pro mě je taková obhajoba nepřijatelná. Protože, i když žije a velmi dobře si žije spousta podvodníků, ještě to neznamená, že takové chování je v pořádku, a že když se k nim přidáš, tak nikomu neublížíš. Protože, ano, ona ublížila lidem a vše dělala jen pro vlastní prospěch……  Série je natahovaná, 9 epizod je zbytečně moc. A tak snaží nahnat čas nadbytečnými a nudnými scénami z rodinného života Anna obhájce nebo novinářky, která o ní píše. V tomhle případě to bylo obzvlášť nesnesitelné, protože proč by mě měly zajímat rádoby humorné skeče o peripetiích novinářčina těhotenství? Víc by mě zajímalo pozadí podvodů, zde se ale děj víc soustředil jen na pozlátko Anniných exkluzivních kontaktů a různých snobských akcí. SHRNUTÍ: Ano, série staví hlavně na škodolibé radosti diváka, jak jedna mladá holka zesměšnila newyorskou smetánku. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nebýt seriálu Ozark tak na tohle asi ne kouknu. To jen kvůli Julii Garner, která mě tam hodně padla do oka. Tady hraje sebestřednou na myšlenou mrchu. Která nosí nos hodně vysoko a obírá kde koho. A lidi jí to žerou. Já jí nevěřil ani prd. Strašně jsem si přál aby pořádně spadla na držku. Kupovat si za cizí peníze něčí přízeň a kamarády je hnus. Zajímavé bylo že se nesnažila to dělat přes postel. Měl jsem chuť jí dát přes držku. Ale zahrála to výborně. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (12)

  • V rámci příprav herečka hlavní role (Julia Garner) navštívila skutečnou Annu Delvey (Sorokin) ve státním vězení Rikers Island. Po dobu její návštěvy byla přítomna i skutečná novinářka (v seriálu Vivian Kent) Jessica Pressler, která se podílela na tvorbě scénáře. Herečka Julia Garner zjistila po čase debaty s Annou Delvey, že opravdu někdy zastrašuje. „Jak probíhá natáčení,“ zněla chladně položená otázka směřující herečce, která opáčila, že to jde dobře a poděkovala. Sorokin se rázně zeptala na to, jak ji bude hrát. Když Garner začala mumlat neidentifikovatelným přízvukem, tak se začalo napětí mezi nimi uvolňovat. (dan4815)
  • Skutečná Anna Sorokina dostala od Netlixu 320 000 amerických dolarů za práva k natočení jejího životního příběhu. Musela ale část použít na úhradu škod, které způsobila. (Sidarius)
  • Skutočná Rachel Williams žalovala Netflix za použitie jej skutočného mena a biografických detailov z jej života. Podľa jej slov ju seriál vykreslil ako chamtivú, snobskú, nelojálnu, nečestnú, zbabelú a oportunistickú osobu. (matthew.17)

Související novinky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

13.02.2022

Předstírej, dokud to nedokážeš. S takovou myšlenkou Anna Sorokin, jejíž skutečný příběh je předmětem novinky Netflixu Neskutečná Anna, přišla do Spojených států a několik let si žila jako královna.… (více)

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

17.05.2021

Seriálový hit Bridgerton streamovací služby Netflix se kromě nedávno potvrzených tří dalších řad dočká čerstvě také spin-offu. Ten zástupci Netflixu potvrdili před pár dny a děj se tentokrát zaměří… (více)

Reklama

Reklama