Reklama

Reklama

Neskutečná Anna

(seriál)
  • USA Inventing Anna
Trailer 1
USA, 2022, 10 h 8 min (Minutáž: 59–83 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Odvážná podnikatelka, nebo mistrná podvodnice? Novinářka zkoumá případ Anny Delvey, která si jako údajná dědička obrovského jmění naklonila newyorskou smetánku. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (73)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[71%] Ale jo, mě se to líbilo. Rozhodně to mělo co do sebe a nenudilo to. Samozřejmě, některé epizody byly až moc dlouhé, určitě bych to trochu zkrátil a rozhodně bych do role zapálené novinářky obsadil někoho jiného, protože ty její hysterické záchvaty mě trochu dráždily, jinak dobrý. Ústřední role Anny je skvěle zvládnutá. Má zajímavou a snad i asociální osobnost kterou člověk asi stoprocentně moc nepochopí, ale i tak jsem spokojen, těch 9 dlouhých dílů jsem dokoukal během pár dní. Od finálního dílu jsem čekal trochu víc, ale nevadí. Na to jedno shlédnutí mě tahle série dostatečně zabavila. Někdy jsem až nechápal, jak si ta Anna tolik lidí okolo sebe podrobila a oblafla, včetně té její naivní kamarádky (oběti) Rachel. Takže super, velká bomba to asi není, ale zaujalo mě to. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Julia Garner výborná! Anna Chlumsky skvělá! Ale tím to pomalu hasne. Bavilo, asi tak do 6. dílu. Pak už začal být každý díl prostě dlouhý. Vyprávění poutavé, ale začínám se malinko bát tohoto trendu točit o podvodnících.... a omluva, že to myslela dobře a měla vizi? Ano, byla génius, ale neměla na to prachy... takových tu asi bude víc, ale nekradou... Zklamání ne, ale nadšení vůbec. ()

Reklama

phamphi 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré vystavení hlavní charakteru anti-hrdinky na nejistotě, zda je legit, nebo ne, což je vtěleno i do celého konceptu seriálu, který v disclaimeru náležitě upozorňuje, že "vše je podle pravdy - kromě toho, co je kompletně vymyšlené." Skvělé postavy obsazené skvělými herci. Vše je krásně uvěřitelné a zároveň neuvěřitelné :) Btw zneužití cizí kreditky tímto způsobem by v EU nebylo možné. ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Ve finále nedokoukáno. Opravdu nehodlám "oslavovat" dementní (jistě nedoceněnou geniální podnikatelku s dokonalou vizí jak vnutit horním 100 000 věci které vůbec nepotřebujou) čtěte krávu, která dokázala zblbnout hromadu lidí kteří v podstatě ani nežijí v reálném světě. Navíc je tohle drama s nádechem dokumentu ještě pitomě zpracované. Příště může Meetflus "oslavovat" jiné podvodníky (na světě jich je spousta, a čím budou horší, tím na to bude tutově čumět více lidí) a ukazovat lidem, že takhle žít a snažit se podnikat a zbohatnou je vlastně strašně kůůůl. Odpad 10% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Inventing Anna" v zásade nejaké väčšie problémy nemám. Myslím si, že ide o zaujímavý projekt a je dobre nejako vidieť do života týchto všetkých podvodníkov. Minimálne to dáva nám ako divákom ukážku, že svet patrí scammerom, ktorí to musia vedieť len dobre predať. A Anna teda rozhodne vedela veľmi dobre na to, ako oklamať všetkých okolo seba. A narozdiel od "The Tinder Swindler" týpka bola aspoň skutočne potrestaná za svoje činy. Už len čiste z titulu, že to bolo vykonané všetko v jej mene. Julia Garner je podľa mňa skvelá vo svojej role a snaží sa to predať čo najlepšie. Miestami mi však jej povýšenecký akcent a jednanie s druhými vedelo trošku liezť na nervy. Mal som pocit, že to bola jediná črta, ktorú sme z nej videli. Na seriáli mi aj vyhovuje, že vedľajšie postavy dokopy nikdy neostanú na scéne dlhšie, než je nutné. A tak si postupne môžeme skladať jednotilivé diely mozaiky dokopy. Čo sa Rachel týka, mám z nej trošku zmiešané pocity. Na jednu stranu je treba povedať, že svojej kamarátke verila celú dobu, dostala do skutočne veľmi nepríjemnej situácie a určite by som jej to nezávidel. No na druhú stranu je pravda aj to, že bola vždy tá, čo vždy len brala a všetko dostávala zadarmo. Myslím si, že keby sa jej ale podarilo ten úver získať, mohlo to byť ešte vskutku zaujímavé. Pretože fakt pre mňa ostáva otázka, či by nejakým spôsobom si po sebe upratala svoj život, aby rozbehla biznis, alebo by to bol len ďalší scam. Pretože som celkom uveril aj tomu, že dievča chcelo niečo budovať. Ale nie úplne košér metódami. Za pozornosť podľa mňa stojí. Hodnotenie: B ()

Galerie (223)

Zajímavosti (12)

  • Skutečná Anna Sorokina dostala od Netlixu 320 000 amerických dolarů za práva k natočení jejího životního příběhu. Musela ale část použít na úhradu škod, které způsobila. (Sidarius)
  • Skutočná Anna Sorokin bola v roku 2019 odsúdená na 4 až 12 rokov väzenia, pričom jej udelil aj pokutu vo výške 24 000 dolárov na vyrovnanie štátnych pokút a bankám mala vrátiť 199 000 dolárov. Vo februári 2021 bola podmienečne prepustené z väzenia. Po prepustení z väzenia sa prihlásila do hotela The NoMad a najala si nemecký kamerový štáb, aby ju sledoval a natáčal jej aktivity. O šesť týždňov neskôr, v marci 2021, ju imigračné a colné orgány (ICE) vzali späť do väzby za prekročenie dĺžky platnosti víz. V súčasnosti ju zadržiavajú vo väzení a čaká na deportáciu do Nemecka. Imigračný sudca rozhodol, že ak by bola prepustená, mala by sklon pokračovať v páchaní podvodných a trestných činov. (Raccoon.city)
  • Článok o Anne Delvey, o ktorom je väčšina seriálu, vyšiel 28.5.2018 v New York Magazine, dnes je dohľadateľný na oficiálnej stránke novinárky Jessicy Pressler, z ktorej vychádzala postava Vivian Kent. Citácie z článku sú použité aj v seriáli. (matthew.17)

Související novinky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

13.02.2022

Předstírej, dokud to nedokážeš. S takovou myšlenkou Anna Sorokin, jejíž skutečný příběh je předmětem novinky Netflixu Neskutečná Anna, přišla do Spojených států a několik let si žila jako královna.… (více)

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

17.05.2021

Seriálový hit Bridgerton streamovací služby Netflix se kromě nedávno potvrzených tří dalších řad dočká čerstvě také spin-offu. Ten zástupci Netflixu potvrdili před pár dny a děj se tentokrát zaměří… (více)

Reklama

Reklama